Aj mne sa páči najlepšie inter. bazár v ktorom by mohol každý kto chce darovat príp. predať komponenty...za symbolické ceny
20.02.2008 - 14:11:17
00
Hehe
Môj prvý horský bol CrMo samozrejme s pevnou vidlou a komplet sadou Altus C10 /stál nehoráznych 12000 Sk/. Bola chuť jazdiť tak som na tomto kolečku odjazdil jedno kolo Slovenského pohára /aby som nezabudol v ŠuŠťakoch/ takže vyslovene o komponentoch to nie je.

Keď som organizoval tri roky regionálny maratónik, prvé čo som vymyslel bolo že budú štartovať aj detské kategórie. Po pretekoch prišiel za mnou jeden rodič, že velmi pekne ďakuje pretože detské kategórie na maratónoch nie sú bežné a je to motivácia pre deti ako sviňa. Mňa to v podstate nič nestálo a po lúke chodili deti hrdo s Diplomom v ruke. Asi to malo niečo do seba a mne sa podarilo tým pádom pritiahnuť na maratón aj ľudí ktorí s cyklistikou nežijú od narodenia.
Aj toto je cesta ako budovať nadšenie a chuť voziť sa na bicykli od detstva.
20.02.2008 - 14:15:56
00
uz polroka neviem predat bajk :roll:
ja som predal bike v januari. dal som ho pod cenu a bolo :wink:
Kellys Quartz Dsc povodne 19. ani nie po pol roku 10. + par blbosti k nemu. Vlastne prisiel si pren taky maly chapec takze ja uz mam "hitika" za podporu hehe
20.02.2008 - 14:24:30
00
kam sa to dostavame :) zapalenie pre nieco je super,ale ostanme v realnom svete :wink: neviem ako by ste chceli vyselektovat ludi co maju hlbsie do vrecka alebo mladez,prihlasi sa Janko x pod falosnym menom a napise ze ma 16r. a studuje a chcel by Rebu a vsetci sa mu na nu zlozime ci ako? :lol:
Myslim,ze pre zaciatok by bola fajn ta nasa sekcia bazar,kde by bol aj thread-"darujem...",myslim,ze uz to by bol krok vpred,len si pockame na nazor velkeeeeeho Cerva :mrgreen:
S tymi kartckami so zlavami-nechapem preco by sme nemohli vyuzivat zlavy vsetci na fore :?: Kazdemu by sa to siklo,ci nie?A aspon by sa nakupovalo v SK shopoch a neobjednavalo z von.Samozrejme muselo by to mat iste pravidla-po prekonani 101prispevku(vecneho...) by clen dostal kartu alebo tak nejak.
20.02.2008 - 14:36:19
00
hmm, ked ste u tych zaciatkov tak ja som na starom admirale (mal asi 20kg) presiel s kamosmi (jeden vazil 150kg a druhy 60kg) od senca az po liptovsku maru..a keby nebolo nejakych zdravotnych problemov tak by sme dosli az na zemplinsku siravu....posledny den sme spravily rekord...125km...celkovo to bolo 710km za 8 dni. :wink:
20.02.2008 - 14:42:48
00
to turbi: s tou 15% zlavou na servis to nie je zly napad..
to foxik: dufam ze si tym ucnom nemyslel mna :lol: :evil:
takeho bikerskeho tatka ako je tony, by chcel mat snad kazdy z nas..
to speedy: presne si to vystihol: ked nieco chcem, idem si tvrdo za tym a ked nechcu dat rodicia, su aj ine riesenia ziskania penazi...sice to dlhsie trva, ale vysledok o to viac potesi..


zatial by sme podla mna mali nechat bod 2 (vernostna karta) na pokoji, no bazar pre clenov fora by nebol odveci...uz len pre dobry pocit, ze dana vec este niekomu posluzi

btw: inak som zvedaf ako sa k danej veci vyjadri "ujo matt" :D
20.02.2008 - 15:38:20
00
Nejdem sa vyjadrovať k všetkému, ale toto je môj názor na vec.
Geroy poskytol zaujímavú ideu, litllefox ju rozvinul. Taký sociálny systém by nefungoval hádam ani v USA, je to príliš neprehľadné. To by asi musela existovať potom aj nejaká schvaľovacia komisia.

Vidím to skôr nasledovne: nádejných pretekárov si podchytia kuby, tak to funguje a do ich vnútorných záležitostí by som sa radšej nerýpal (každý ma ústa a môže si niečo vydupať, ja som zatiaľ videl len pár mladéžníckych klubov, ale aká taká podpora bola v každom).
No a myšlienka bikového mladšieho brata. Ako píše littlefox, ten osobný kontakt je potrebný. Geroyov nápad môže skôr byť ako výzva starším a majetnejším členom (nespĺňam ani jednu požiadavku :-) ), aby sa snažili o niečo podobné. Aj práve vďaka fóru sa spoznávame stále noví členovia fóra, čo je veľmi dobré. Je to aj dobrá možnosť niekoho nového a chudobnejšieho osloviť týpka z rodného kraja na spoločné výjazdy a aj nejakú pomoc (či už dielmi alebo aj radami - napríklad, že do cyklogatí sa slipy nedávajú a pod.).
Z môjho pohľadu je toto najreálnejšie.
20.02.2008 - 15:46:06
00
Skúsim do toho vstúpiť ako absolútny cyklistický amatér samouk.
Spomeňte si ako ste začínali vy. Už to tu pár ľudí povedalo. Veď predsa nejde o to či mám sobi20, alebo LXového lapierra. Podstatné je či ma to baví. Hovorí sa, že doba je iná, ale prd je iná. Ak si to ten mládežník vysníva a zabojuje, zabrigáduje, tak sa k tomu dostane. Je jedno, čo to na začiatku bude. A čím tvrdšia cesta k cieľu povedie, tým si to bude viac vážiť. Nechcem aby to vyznelo pateticky.
Súhlasím s warzonovým bazárom na princípe symbolických cien. Súhlasím aj s bajkovými "bratmi", ale principiálne nie som zástanca začiatočníckeho "sponzorstva".
Možno jednu výnimku by som urobil. Ak by sa osvedčili stretká alá Poráčska dolina, radšej by som prispel nejakému bratovi :wink: povedzme na ubytko. Za predpokladu, že aj on preto niečo urobí. Napr. zabezpečí si dopravu
20.02.2008 - 16:32:45
00
- co sa tyka "interneho bazaru" - nie je problem to spravit. Skuste sa nejak dohodnut na kriteriach pre prispievanie do tej sekcie (pocet prispevkov / vek / dlzka registracie...) a mozeme to spravit (aspon docasne).

- to, co pisete, je velmi pekne, ale v praxi nerealizovatelne (aspon v style, ktory tu bol predneseny). Ak filantropia, tak by to muselo mat pevne pravidla a byt sledovatelne; rozdavat peniaze len-tak na zaklade toho, co ti niekto napise anonymne cez internet je hlupost. Skor by sa to dalo aplikovat na zaujmove kruzky a mensie kluby. Tie maju urcitu strukturu, stanovy, niekto je za ne zodpovedny. Tieto mozu poziadat o podporu, ktoru by im forum (alebo MTBiker.sk) poskytlo - a to by trafilo cielovu skupinu transparentne a s moznostou objektivnej spatnej vazby. Takto by to podla mna malo zmysel a bol by to dobry napad, vyhodny pre vsetky tri strany.

- toto cele by sa dalo zaclenit do formatu financovania mtbiker.sk, ktory chcem pripravit a navrhnut. MTBiker.sk nikdy nebol a nie je ziskovy projekt (sem-tam nieco zostane z reklamy), ale styl, akym je momentalne vedeny, sposobil, ze poriadne funguje len forum. Co by som chcel zaviest je jednak integracia fora so strankou (cize jedno konto pre celu stranku, povinna registracia apod.) a odmenovanie autorov clankov (nie pausalne, ale na zaklade kvality clanku). Na tieto odmeny by sa brali peniaze z centralneho fondu, do ktoreho by sa dalo prispievat bud dobrovolne alebo ako platba za reklamu (pre firmy). Z tohto balika penazi by sa potom platil hosting, honorare autorom, moderatorom(?) a co by zostalo, mohlo by sa rozdelit ako sponzoring pre kluby, kruzky a akcie.

Co vy na to?
20.02.2008 - 16:38:37
00
2 červo: nie si ty náhodou z cambrigu? Perfektne si to napísal. Súhlasím. Bazár by mal navrhnúť warzone, lebo v tej hatlanine nizozemskej sa najlepšie orientuje.
20.02.2008 - 16:45:11
00
V zásade jediné možné a v tomto prípade aj najobjektívnejšie z možností (posty/vek/registrácia) je jednoznačne dátum/dlžka registrácie. dôvod prečo si to myslím , je dufam že jasný
20.02.2008 - 16:49:28
00
Cervo suhlas,sice mi nejak stale nedochadza akym stylom chcete realizovat podporu tych zaujmovych kruzkov a mensich klubov,ale snad sa to nejak vykrystalizuje...ostatne vyzera fajn,inac z tej zbierky by sa mohlo financovat hlavne rocne stretko :idea: Samozrejme by to nebolo uplne zadarmo,ale aspon by sa mohli urobit nejake "atrakcie" navyse...Dalej co sa tyka tej podpory financovania,skor by som to posunul smerom k podpore financovania vystavby oficialnych trailov jednotlivcami v jednotlivych regionoch alebo klubmi(samozrejme vsetko oficialne) a propagacie a obhajovania MTB,co na SK urcite moc chyba.
Co sa tyka toho bazaru zhruba vysvetlim ako to funguje na tom NL fore(tu by mohol pomoct dutchman :wink: ) -
teda ako som uz napisal=>
Su to vlastne 3 hlavne thready v sekcii Bike shop
1.Na predaj,navrhujem slengovo "Sekac" :)
2.Hladam(Zhanam...)
3.A nieco ako Poradca pre kupu,rady,neviem ako to nazvat...
a kedze je tu snaha pre darovanie starsich dielcov/oblecenia,navrhujem este 4.Darujem
V podstate princip v threade "Na predaj" je ten,ze kazdy,kto chce nieco predat,zalozi novy thread z nazvom toho co predava a do threadu prida opis,cenu popripadne fotografiu.Zaujemci bud napisu do threadu pripadnu otazku,alebo napisu ss,zvykne sa napisat do threadu prispevok typu-"poslal som ti ss".Po predaji je predavajuci povinny zmenit nazov temy na PREDANE alebo podobne a mod temu hned moze zamknut a popripade zmazat cely thread.Zalozit thread z inzeratom MOZE IBA clen fora,ktory dal viac prispevkov ako 25(ja navrhujem 50,aby sa predislo nahodnym predavajucim,ktori sa zaregistruju a spamuju,len aby dosiahli 25postov).Potom je tam hned pod pravidlami fora thread "Pozitivne a negativne reakcie" vytvoreny adminom/modmi z feedbackom,kde modi
vytvaraju zoznam na podnet foristov,ktori tam prispievaju po uspesnej/neuspesnej kupe ak su z niekym nespokojny alebo ak chcu vyjadrit spokojnost z kupou,nieco ako feedback na ebayi.V praxi pre predstavu to vyzera asi takto:

Positief
Aapjes (4x)
Aart
ADC
Ah 2000 (3x)
Amanda (6x)
Amigo
angekimberley
Atlantis
ArjenKV
Arnoudr (4x)
...

Negatief
Abloem
Bianchi
GERONIMO
Granville Titanium
Hans Kruiver
Hellmond United
Highlander
...

crispevok ktory upravuju modi a pod tym prispievanie foristov z navrhmi a odovodnenim.
Tak to su zhruba pravidla,funguje to vyborne,akurat by som dal tych 50 postov ako som napisal.Tak ako sa Vam to paci? 8)
20.02.2008 - 17:46:26
00
sexi :wink:
20.02.2008 - 17:58:16
00
Warzone: Mohlo by to fungovat sposobom, ako funguju rozne nadacie. Cize sa vypise "co zhruba by sme chceli podporit" a "kolko na to mozeme dat penazi". Potom by sa jednotlive kluby / kruzky jednoducho prihlasili s vypracovanym projektom a tie, ktore by boli zaujimave, realizovatelne a zmestili by sa do rozpoctu, by boli vybrane (na zaklade hlasovania ludi, ktori prispeli do fondu).

Ak tu niekto vidi do problematiky dani, tak by som rad vedel, ci taketo nieco musi byt registrovane, ci to podlieha zdaneniu apod.
20.02.2008 - 18:11:37
00
tak toto uz vyzera realizovatelne,tak huraaaaa do stavania trailov a inych prospsnych veci :) to by potom mohla vzniknut aj sekcia,kde by sa prehodnocovali tieto navrhy.
BTW:ako to vlastne vyzera z legalnostou vystavby singletrailu na Slovensku,dalo by sa to po pripadnom suhlase hlavy obce/vlastnika pody?
20.02.2008 - 18:17:39
00
keyboard_arrow_up