Mam problemy s chrbticou (skolióza- zakrivenie chrbtice), doktorka mi kazala aby som menej jazdil, ze to moc chrbtici neprospieva, co mam spravit? popripade co najlepsie pomaha na chrbticu? uz som bol aj fitloptu kupit a zacal cvicit, ale este by to nieco chcelo.
Jedine Cosmodisk.
Ale vážne. Mňa občas bolieva chrbát. Myslím tak dlhodobejšie.
Potom začnem každé ráno cvičiť sa to volá, že krokodýlie cviky. Mám to z jednej jogovej knihy. Trvá to cca 5min. Skoro celý čas ležíš a len krútiš nohami a hlavou v protismere. Podrobný popis skús dakde nájsť lebo ja ho nemám. Len si to pamätám. Je to fasa, lebo trvá cvičenie trvá krátko je pohodlné a podstata je, že tie cviky zabezpečujú špirálové rotovanie chrbtice okrem iného. A fakt to pomáha. Cvičím tak 1-2 mesiace a potom lenivý prestanem a chrbát je v poho aj pol roka.
Prisaham Bohu ze ked som zbadal nazov temy a videl jej autora, este pred tym ako som klikol, som si povedal ze chalan bol u doktorky a teraz je z jej spravy vylakany, lebo mu nieco vazne povedala. A pravdepodobne skolioza. Klikol som, precital prvu vetu a rozziaril sa mi takyto usmev: ...S tym autorom nic osobne, len viem ze mas 17 a aj mne cca pred pol rokom doktorka povedala to iste a tiez som zostal dost vyhukany. Az potom som prisiel nato ze neexistuje clovek bez (vacsej ci mensej) skoliozy. Je to sposobene beznymi cinnostami ako napr ze vacsinu veci dvihas pravou rukou, skolsku tasku nosis len na jednom ramene a pod... Ale nebral by som to (a ani to na sebe nerobim) prilis vazne... teda pokial to nie je nejaky volnym okom viditelny defekt, ze napr si pri chodzi suchas jednu ruku po zemi
...ale cviky nikdy nezaskodia, aj ja som chodil chvilu na rehabilitacie so starymi dedkami, po tom bu-bu-bu od doktorky
spinalne , nespinalne v našej jóginskej komunite sa to už 3000 rokov volá krokodýlie. ÓÓÓm.
som si uplne isty, ze to nejaky jogin vymyslel skor ako moja doktorka, len pod tym nazvom "krokodylie cviky" by som v googli hladal skor stranky z kamasutry... a to by mladezi mohlo chrbticu este viac poskodit...
Budiž ti odpustené. ÓÓÓM
Ale vhodné ásany z kamásútrajógi tiež vedia občerstviť dachtoré čakry. A fájne. Tvoj nápad nebol zlý neverec.
A ešte k tomu je dnes streda.
minule mi problem s chrbtom, o ktorom som ani nevedel, vyliecila jedna mala skareda Thajka, ktora po mne dve hodiny skakala a uvolnila aj to, co uvolnit nechcela...
takze dalsi tip... skus povedat rodicom, ze potrebujes liter na thajsku masaz, ktora ti vylieci skoliozu...
No z mojej skusenosti mozem povedat ze kazdy ma take problemy s chbticou ake si pripusti...
Mna na odvode na jeden rok odrocili a po roku mi povedali ze to je na modru knizku. Dovod: Scheuermann. Nakoniec som sa na vojnu predsa len dostal a som v nej az dodnes. 14 rokov som robil sport aktivne z toho 5 rokov profi.
Dalsi paradox: Na bolesti chrbta pomaha plavaren. To je taka otrepana fraza, ktoru odporucil doktor aj jednemu nasmu sportovcovi ked mal bolesti chrbta. No ked mu povedal ze on je profesionalny plavec a denne plava 5 az 10km tak sa iba kyslo zatvaril
Mne zas bike pôsobí na chrbticu priaznivo .Veľa času v zamestnaní trávim na nohách.Väčšinou stojím na mieste.Chrbtica,ako vieme je esovite prehnutá a práve v krížovej časti po čase cítim tlak.Potrebujem chrbát prehnúť opačne - v krížovej časti smerom von.No a práve pri bikovaní je to chrbtici umožnené
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v tvojom veku odporucam vela plavat a posilovat brucho aj chrbat - plati vseobecne pre bajkerov...
a ak mas dobre nastavene sedlo, tak bajkuj dalej
Ale vážne. Mňa občas bolieva chrbát. Myslím tak dlhodobejšie.
Potom začnem každé ráno cvičiť sa to volá, že krokodýlie cviky. Mám to z jednej jogovej knihy. Trvá to cca 5min. Skoro celý čas ležíš a len krútiš nohami a hlavou v protismere. Podrobný popis skús dakde nájsť lebo ja ho nemám. Len si to pamätám. Je to fasa, lebo trvá cvičenie trvá krátko je pohodlné a podstata je, že tie cviky zabezpečujú špirálové rotovanie chrbtice okrem iného. A fakt to pomáha. Cvičím tak 1-2 mesiace a potom lenivý prestanem a chrbát je v poho aj pol roka.
hm, ja som kvoli tomu musel nosit skolsku tasku na chrbat a nie na rameno...
...ale cviky nikdy nezaskodia, aj ja som chodil chvilu na rehabilitacie so starymi dedkami, po tom bu-bu-bu od doktorky
Spinalne , nespinalne v našej jóginskej komunite sa to už 3000 rokov volá krokodýlie. ÓÓÓm.
som si uplne isty, ze to nejaky jogin vymyslel skor ako moja doktorka, len pod tym nazvom "krokodylie cviky" by som v googli hladal skor stranky z kamasutry...
Ale vhodné ásany z kamásútrajógi tiež vedia občerstviť dachtoré čakry. A fájne. Tvoj nápad nebol zlý neverec.
A ešte k tomu je dnes streda.
takze dalsi tip... skus povedat rodicom, ze potrebujes liter na thajsku masaz, ktora ti vylieci skoliozu...
dudo na hrad.
Mna na odvode na jeden rok odrocili a po roku mi povedali ze to je na modru knizku. Dovod: Scheuermann. Nakoniec som sa na vojnu predsa len dostal a som v nej az dodnes. 14 rokov som robil sport aktivne z toho 5 rokov profi.
Dalsi paradox: Na bolesti chrbta pomaha plavaren. To je taka otrepana fraza, ktoru odporucil doktor aj jednemu nasmu sportovcovi ked mal bolesti chrbta. No ked mu povedal ze on je profesionalny plavec a denne plava 5 az 10km tak sa iba kyslo zatvaril
skusim ta zavolat, ked budeme rylovat zahradu, mne to teda vobec neprospieva, to prehnutie v krizovej casti...