Vidím to takto, môžete mať iný názor
Problém č. 1 - kamión
Žiadny problém, kamión prechádzal so smerovkami z pruhu do pruhu cez vyznačený pruh pre cyklistov s dostatočným odstupom a následne odbočoval do ľava. Vodič musel začať brzdiť, lebo auto (bordové), ktoré išlo pred ním, začalo tiež brzdiť - vodič to pri predchádzaní nemohol predpokladať Problém mohol byť len to, že cyklista sedel na "koze", na ktorej sa horšie brzdí (treba sa prechytiť) a aj horšie sa na nej mení smer.
Problém č. 2 - chyba vodiča
Zaradil sa pred cyklistu a ešte začal brzdiť... Za to by som bral vodičák!
Problém č. 3 - chyba cyklistu
Vedľa cesty bol trojuholník (daj prednosť v jazde), pri vychádzaní na hlavnú cestu je treba dať prednosť vozidlám na hlavnej ceste. Cyklista opäť na časovkárskej (triatlonovej) koze.
Problém č. 4 - chyba vodiča
Pri odbočovaní nedal prednosť protiidúcemu cyklistovi a skrížil mu cestu. Aj za to by som bral vodičák!
Súhlas s JoKom. Každá situácia bola úplne iná. Mne sa najviac "páčil" ten polovodič - bod. 2. Keď odbočil na kraj ignorujúc cyklistu a ešte mu aj zabrzdil pred nosom. Vyslovene ho ohrozil.
No k bodu c.3 by to chcelo viac informacii a znalost dopravnych zakonov danej krajiny. Suhlasim, ze tam bola znacka Daj prednost, ale na druhu stranu cyklista siel vyhradne v cyklopruhu a to auto tam pravdepodobne nemalo co robit.
u nas premava na dedinskej linke LEVICE-N.DEDINA do neviem kam jeden ***** autobusar .... pred tyzdnom ma vytlacil uz 2x na krajnicu,ze som musel zastavit...nasledne som ho dobehol na dalsej zastavke,radsej som este nevstupil dnuka,ale nareval som na neho do autobusu ze dostal odo mna zltu kartu,este raz to spravi,tak spravim z neho reseto
Často sa mi stáva, že niekto obieha auto a v protismere sa blížim ja, ale nevadí im to, takže ma často vytlačia až na krajnicu, ale včera, nejaký Seat BL značka, pri HC, začal predbiehať a keď ma zbadal v protismere, vrátil sa späť, hneď som mu ukázal , to sa veru často nestáva
Ja tiez musim pochvalit jedneho vodica strieborny citroen. Siel som po klukatej asfaltke z basky na sidlisko KVP v KE. Fukal protivietor tak som siel len okolo 40. Cely cas siel za mnou s dostatocnym odstupom na viacerych miestach ma neobehol aj ked som sa tahal ku krajnici pockal az na ozaj dlhu rovinu. Naozaj pan!
Ja tiez musim pochvalit jedneho vodica strieborny citroen. Siel som po klukatej asfaltke z basky na sidlisko KVP v KE. Fukal protivietor tak som siel len okolo 40. Cely cas siel za mnou s dostatocnym odstupom na viacerych miestach ma neobehol aj ked som sa tahal ku krajnici pockal az na ozaj dlhu rovinu. Naozaj pan!
Dnes som sa neudržal a šťavnato si zanadával a zakričal na debila, ktorý ma musel obehnúť tesne pred križovatkou za Lamačom, keď som odbočoval vľavo a hodnú chvíľu som dával znamenie a pomaly sa presúval do stredu cesty. Keket si potreboval dokázať, že je silnejší asi pred babenkou čo sedela vedľa neho. Škoda, že mal zatvorené okná...magor.
Aaale.. Mna dnes babenka na Trnavskej ceste predbehla a kusok predomnou zastala na zastavke Clementisova. Ja som siel po okraji a zastavka samozrejme nema zaliv, tak mi pekne zostala stat v ceste. Brzdit to velmi neslo, kedze som drzal zhora paky, len som tesne pred nou strhol riaditka...nastastie nic neslo. Ach. Cista %#&@
idem si dnes na bicykli do rakúska, schválne chodím hlavne tam, lebo tam nejazdia retardovaní šoféri ako u nás, však viete... keď tu zrazu v hainburgu ma tesne za chrbtom vytrúbi sedliak na starom červenom golfe s piešťanskými TEČ. skoro som sa vykotil do jarku ako som sa zľakol, bol odo mňa tak do 20 čísel. tak som po ňom začal ziapať, nech zastaví a chlapec pridal plyn a zmizol. tak si šliapem ďalej na taký kopec /braunsberg/ a ten sedliak ide náhodou zasa oproti mne, zasa raz po ňom kričím, nech zastaví a on ti po mne z okna normálne šľahne nejaký sprej, dosť veľký a ťažký. keby mi trafí hlavu, tak ma asi omráči. našťastie mi trafil iba hánku, ktorá je hádam v pohode.. a zasa raz zošliapne plyn a zdrhne. toto bol veľký hrdina! jeho jediné šťastie je, že som si nezapamätal značku alebo že nezastavil, lebo keby tak urobil, tak má hneď jednu na sánke, potom by som ho udupal na zemi a skončil by s najväčšou pravdepodobnosťou na ošetrovni. a ten jeho golf by som si podal nakoniec s duralovou bejzbolkou. normálne slovenská demencia v rakúsku v priamom prenose. ak to čítaš, tak sa modli aby si už nemal to "šťastie", že ťa niekedy niekde uvidím. toť vše, 100 čertov vo mne, ale musel som sa pochváliť!
mišo, keď bol taký veľký hrdina a vytruboval od chrbta.. čo by ma buď šľahlo do jarku alebo jemu pod kolesá. tak áno, kľudne by som mu dal na sánku. to, že ty by si mu za to podal ruku je tvoja vec, dobre?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
youtube.com/watch?v=ILpDx9MZ6Tg&t=0
Problém č. 1 - kamión
Žiadny problém, kamión prechádzal so smerovkami z pruhu do pruhu cez vyznačený pruh pre cyklistov s dostatočným odstupom a následne odbočoval do ľava. Vodič musel začať brzdiť, lebo auto (bordové), ktoré išlo pred ním, začalo tiež brzdiť - vodič to pri predchádzaní nemohol predpokladať Problém mohol byť len to, že cyklista sedel na "koze", na ktorej sa horšie brzdí (treba sa prechytiť) a aj horšie sa na nej mení smer.
Problém č. 2 - chyba vodiča
Zaradil sa pred cyklistu a ešte začal brzdiť... Za to by som bral vodičák!
Problém č. 3 - chyba cyklistu
Vedľa cesty bol trojuholník (daj prednosť v jazde), pri vychádzaní na hlavnú cestu je treba dať prednosť vozidlám na hlavnej ceste. Cyklista opäť na časovkárskej (triatlonovej) koze.
Problém č. 4 - chyba vodiča
Pri odbočovaní nedal prednosť protiidúcemu cyklistovi a skrížil mu cestu. Aj za to by som bral vodičák!
Problém č. 5 - chyba vodiča
To isté ako č. 4
youtube.com/watch?v=BK0Z-6S3KhQ&t=0
Ked fuka protivietor, tak ides len 40 km/h?
tymi poslednymi 5. riadkami by som sa na tvojom mieste moc nechvalil