kenai:
Ja vidim hlavny alkoholovy problem inde a myslim, ze vacsina nehod, vratane tejto su toho dosledkom. Ze ti odbura zabrany, pridava sebadoveru, zvysuje agresivitu a to obzvlast a hlavne u castych konzumentov alkoholu a to bez toho, aby ti nejak vyrazne ubral schopnosti fungovat. A to ziadna spankova deprivacia /mikrospanok je problem/, ziadna horucka ani nic podobne spravit nevedia. Len alkohol a drogy. Totizto casti pijani mozu vypit viac a az tak im nenarusi schopnost soferovat , pripadne reflexy a to obzlvast v kombinacii s inymi latkami. Preto druhi nechapu ako mozu soferovat, pricom ja napr. by som s 1.6 promile ani dvere nevedel otvorit . Neviem, ci aj v tomto pripade slo o praveidlneho konzumenta, mozno sa mylim, ale obavam sa ,ze nie. Ale system nie je schopny ludom zabranit v tom, aby sa stali pravidelnymi konzumentami alkoholu. Rozhodne nie tam, kde by to asi bolo najviac potrebne.
No nemas uplne pravdu. Je fakt ze alkohol posobi na kazdeho trocha inak, tazko pausalizovat. Vo vseobecnosti su ale priznaky spankoveho deficitu totozne so vplyvom alkoholu. Dokonca poznam jedneho profesionalneho sofera stavebneho nakladiaku co jazdil katastrofalne kym si nedal poldecak. Ale je fakt ze to nebol ozraty to mohol mat tak 0.5 promile.
my.clevelandclinic.orgEste tam chybaju
halucinacie, co udavaju ine zdroje.
Nepripomina ti to nieco ?