Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A nebol by som to ja, keby som nechcel tuto situaciu vyuzit na edukaciu. Viete co je este horisie, ako alkohol za volantom, spankova deprimacia. Je kopec studii dokazujucich, ze pri nedostatku spanku si menj sposobili viest vozidlo, ako pod vplyvom alkoholu. Ako chcete pokutovat tento stav?
Som za, aby si kazdy vyskusal v kontrolovanom proistredi sam na sebe co vsetko ho v aute moze postretnut. Aby zistil ako zle soferuje ked je ozraty (lebo v tom stave to posudiut nevie) a to iste nevyspaty. Ako sa auto chova, v tej alebo onaje nestadardnej situaci.... Treba kvalifikovanejsich vodicov a nedavat vodicke opravenie kazdemu za dochadzku. Len pre zaujimavost, viete aky je rozdiel medzi pilotnymi skuskami na 1 motorove lietadlo a vodicakom. Pritom do vacsiny 1 motorovych lietadiel ani 5 ludi neposadis a naozaj tazko niekoho zrazis. Ak trafis lietadlom zastavku asi neurobis ani taku skodu ako autom. Pritom nehod malych lietadiel, je ovela mnej na pocet letov ako nehod aut. Nie pre to, ze by to pilotovali nadludia, alebo boli lietadla bezpecnejsie ako auta. Je to pre kvalitu vyberoveho konania a vycviku pilotov vs vodicov aut.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:28:03
00
Absenciu letiskovych drah v blizkosti krciem si bral do uvahy? A vobec, kde je tema "Skusenosti s pilotmi"?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:36:45
15
Na kazdom letisku je bar ;) No ved to, ze nie je taka tema, netreba. Poznam par pilotov a su to extremne na postupy orientovani ludia. Co nie je v predpise to sa nerobi a ziadna diskusia. A je jedno ci porusenie je velmi nebezpecne alebo malo. Oni tak lietaju aj RC modely, soferuju auta, bicykluju a vobec ziju. Nie je to pre kazdeho, ale ani auto by nemalo byt.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:43:41
00
O čom to tu točíš???
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:48:20
00
Ty si pil, ci si sa nevyspal ?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:50:15
00
Tak to je iný tabak toto...
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 14:53:31
04
horsie ako nevyspaty je ked si vyspaty ale spravas sa ako nevyspaty
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:08:34
00
Možnože som teraz opitý ale ty nikdy nebudeš trízvý 🙂🤣😭😭
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:12:55
03
kenai:

Ja vidim hlavny alkoholovy problem inde a myslim, ze vacsina nehod, vratane tejto su toho dosledkom. Ze ti odbura zabrany, pridava sebadoveru, zvysuje agresivitu a to obzvlast a hlavne u castych konzumentov alkoholu a to bez toho, aby ti nejak vyrazne ubral schopnosti fungovat. A to ziadna spankova deprivacia /mikrospanok je problem/, ziadna horucka ani nic podobne spravit nevedia. Len alkohol a drogy. Totizto casti pijani mozu vypit viac a az tak im nenarusi schopnost soferovat , pripadne reflexy a to obzlvast v kombinacii s inymi latkami. Preto druhi nechapu ako mozu soferovat, pricom ja napr. by som s 1.6 promile ani dvere nevedel otvorit . Neviem, ci aj v tomto pripade slo o praveidlneho konzumenta, mozno sa mylim, ale obavam sa ,ze nie. Ale system nie je schopny ludom zabranit v tom, aby sa stali pravidelnymi konzumentami alkoholu. Rozhodne nie tam, kde by to asi bolo najviac potrebne.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:17:14
04
arrow_leftlapaloma napísal:
"Dnes na koaličnej rade navrhnem zavedenie nemilosrdného trestu pre vodičov s 1 a viac promile: Automobil, v ktorom bude pristihnutý vodič s 1 a viac promile prepadne v prospech štátu. Bez debaty. Nemilosrdne. Okamžite na mieste," napísal minister Matovič

Lol, to nevymyslis, takze zhabe auto kupene za statne peniaze (dotacia MSVVaS)? A co keby radsej odstupil minister skolstva?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:19:26
01
Kolko ludi poznate co nikdy nedokazali urobit skusky na vodicke opravnenie ? Ja nikoho. A viete ze 1 in every 8 people in the world live with a mental disorder (who)
co z toho vyplyva? Zhruba kazdy 8 clovek v aute ma dusevnu poruchu. A vy sa ciudujete ze predpisy nepomahaju, pokuty nefunguje a mrtvoli pribudaju ? A ked poviem poucte sa ako sa uhnut z cestyu tak som ten zly. Ale to je jedine co vam moze pomoct, ked si uvedomite ze kazdy 8 vodic ma dusevnu poruchu a to sa ani ozrat nemusel, alebo mohol spat dobre.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:20:08
00
Pomoze zakaz vjazdu osobnych aut do centra. Kto sa chce vozit, nech sadne do MHD. Aj tak to tam smeruje, treba si pomaly zvykat.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:22:54
05
arrow_leftlto napísal:
kenai:

Ja vidim hlavny alkoholovy problem inde a myslim, ze vacsina nehod, vratane tejto su toho dosledkom. Ze ti odbura zabrany, pridava sebadoveru, zvysuje agresivitu a to obzvlast a hlavne u castych konzumentov alkoholu a to bez toho, aby ti nejak vyrazne ubral schopnosti fungovat. A to ziadna spankova deprivacia /mikrospanok je problem/, ziadna horucka ani nic podobne spravit nevedia. Len alkohol a drogy. Totizto casti pijani mozu vypit viac a az tak im nenarusi schopnost soferovat , pripadne reflexy a to obzlvast v kombinacii s inymi latkami. Preto druhi nechapu ako mozu soferovat, pricom ja napr. by som s 1.6 promile ani dvere nevedel otvorit . Neviem, ci aj v tomto pripade slo o praveidlneho konzumenta, mozno sa mylim, ale obavam sa ,ze nie. Ale system nie je schopny ludom zabranit v tom, aby sa stali pravidelnymi konzumentami alkoholu. Rozhodne nie tam, kde by to asi bolo najviac potrebne.

No nemas uplne pravdu. Je fakt ze alkohol posobi na kazdeho trocha inak, tazko pausalizovat. Vo vseobecnosti su ale priznaky spankoveho deficitu totozne so vplyvom alkoholu. Dokonca poznam jedneho profesionalneho sofera stavebneho nakladiaku co jazdil katastrofalne kym si nedal poldecak. Ale je fakt ze to nebol ozraty to mohol mat tak 0.5 promile. my.clevelandclinic.org
Este tam chybaju halucinacie, co udavaju ine zdroje.
Nepripomina ti to nieco ?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:32:45
00
Čo tak namiesto zhabania áut uplatniť, že výška pokuty by tvorila nejaké % z ročného príjmu?

Lebo ten paškvil s tým zhabaním aj cudzích áut a predajom a potom aby si majiteľ vymáhal škodu na súde je totálna *****. Stačí si pozrieť Občan za dverami a podobne. Čítať noviny, či pozrieť správy. Vymáhanie škody na súde je bežne záležitosť na 10+ rokov. A aj keď človek vyhrá súd, ešte to neznamená, že sa dostane k peniazom. Navyše pokiaľ sa človek súdi o peniaze, tak sa platí súdu neviem koľko % zo sumy, čo chce človek vysúdiť. Za čo si má potom človek zohnať ďalšie auto?

Kvôli pár idiotom sa tu ide zase robiť lov na čarodejnice. Podľa Ministerstva vnútra má nejak 3,6 milióna obyvateľov Slovenska vodičák.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:38:10
12
foobar kam si majú potom vlastníci áut v meste dať svoje autá?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:39:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up