CraObs napísal:
som za :y: :clap:

Este zabudate ze najskor by museli mnoho krat ti prislusnici poslat do basy seba.
Uz ste zabudli ako sa tradovalo:
Fuknite nam pan sofer, ano samozrejme, ale vy prvy pan policajt.
05.10.2022 - 13:02:46
00
Kenai napísal:
Vo velkej miere mi riesenia problemov v tomto state pripominaju s trochou nadsazky dvojitu plnu ciaru a jej existenciu.
Mame plnu ciaru ktora hovori: nesmies tu predchadzat a potom mame dvojitu plnu ciaru ktora hovori ale tuna uz naozaj kua drat nesmies predchadzat!
Aky to ma zmysel? Ked je raz uz nieco protizakonne, alebo priestupok a iste individua na to seru, je velmi naivne cakat, ze ked to napiseme vacsimi pismenami, alebo dame vacsi trest, na to srat nebudu. Myslia si proste, ze sa im to prepecie, alebo nemyslia vobec. Slusny clovek neurobi ani co je povolene, ak mu to nepripada bezpecne, mudre alebo ohladuplne.

pekný cherrypicking..to, že tá dvojitá má ešte aj inú funkciu je vlastne irelevantné
05.10.2022 - 15:54:08
03
Uz nebude mat :) dvojita plna sa rusi ;)
05.10.2022 - 16:23:11
10
https://www.teraz.sk/regiony/vodic-v-cadci-zrazil-ludi-na-chodni/665144-clanok.html
Hodnota vraku?
05.10.2022 - 16:43:53
00
Počas jedenástich rokov spáchal Dědeček 16 dopravných priestupkov, najčastejšie šlo o prekročenie rýchlosti. V deň tragédie vraj Dědeček už doma pil tvrdý alkohol, autom sa odviezol do práce, kde pil ďalej.

Toto je priklad toho, ze tresty neriesia problem, tresty su isto dostatocne. Ten problem je uplne niekde inde, ale ten nie je pre politiku zaujimavy. Neda sa na tom ryzovat. Ani ludia by nemohli rozputavat vasne a chciet lyncovat. Ani osadzanie radarov, ako zrazu strasne chcu. Radar nezabrani dopravnej nehode. Inak zrejme podobna zalezitost , ako Rezesova. Alkoholizmus sposobeny problemami, avsak nikto im nezobral kluce od auta a nevadilo im soferovat pod vplyvom, tak vysledok sa casom dostavil. Tragedia jedneho cloveka konci tragediou mnohych dalsich v takychto pripadoch, ked sa auto stava neriadenou strelou.
05.10.2022 - 22:44:24
15
Zipsik napísal:
Uz nebude mat :) dvojita plna sa rusi ;)


Povedz o tom niečo viac. Dik.
05.10.2022 - 22:53:09
00
Zahoraci uz zburali vsetky ciary ? :D
05.10.2022 - 22:53:40
00
Vytrhnem z kontextu toto:'Toto je priklad toho, ze tresty neriesia problem, tresty su isto dostatocne. '
A podla mna trest moze mat vychovny ucinok (teda aj riesit problem), ale musi byt primerany (=dostatočne prisny, nie nutne drakonicky).
Nevies, kolko z tych poruseni/ prekroceni bolo ako potrestaných (dohovor, najnizsia pokuta)
Ziaden zakaz cinnosti, odobratie VP, psychotest ci liecenie
05.10.2022 - 22:56:19
04
Zaujímavý pohľad: https://www.aktuality.sk/clanok/mBNwoBw/komentar-martina-behula-politici-nemusia-riesit-kazdu-tragediu/
05.10.2022 - 23:43:23
05
Marli napísal:
Vytrhnem z kontextu toto:'Toto je priklad toho, ze tresty neriesia problem, tresty su isto dostatocne. '
A podla mna trest moze mat vychovny ucinok (teda aj riesit problem), ale musi byt primerany (=dostatočne prisny, nie nutne drakonicky).
Nevies, kolko z tych poruseni/ prekroceni bolo ako potrestaných (dohovor, najnizsia pokuta)
Ziaden zakaz cinnosti, odobratie VP, psychotest ci liecenie


Vies preco sa davaju pri prvom poruseni zakona z pravidla podmienecne tresty ?
Lebo kazdy kto uz raz skoncil v base sa do normalneho zivota nikdy nezacleni a bude z neho kriminalnik do smrti a zataz systemu. Aspon tolko statistika.
Financne tresty su trocha ina vec, ale tiez o vychovnom aspekte tazko hovorit. Totiz pokuta je za to, ze si sa nechal chytit, nie za priestupok. To je predsa logicke. Ak urobim za den 10 priestupkov a dostanem 1 pokutu len za pripad, ked ma chytili, aky iny zaver sa da logicky z toho urobit. A to nehovorim o objektivnej zodpovednosti, kde sa pani ani neunuvaju auto zastavit. Pride ti pokuta mesiace po priestupku, ked si uz ani nepamatas kam a preco si isiel a ci si vobec soferoval ty. Mozno si uz davno prevychovany a jazdis slusne, ale plati musis aj tak, Alebo uz dokonca ani auto nemas. Ci este lepsie mas 70 rokov a autom jazdi tvoj syn a jeho zena. Nikdy nezistis ani kto bol v tedy za volantom. To ma aky vychovny charakter? Vychovava k odporu k systemu? :puke:
06.10.2022 - 02:56:12
00
misoR napísal:
Povedz o tom niečo viac. Dik.


https://www.autoviny.sk/novinky/123671/dvojita-plna-ciara-ako-ju-pozname-skoncila-coskoro-sa-zmeni-aj-vyznam-jednej-plnej-ciary-aky-bol-rozdiel-medzi-jednou-a-dvojitou-plnou-ciarou
06.10.2022 - 06:25:26
10
Predstavte si, že existuje rozdiel medzi plnou a dvojitou plnou čiarou...
06.10.2022 - 07:41:03
00
Zipsik, ja nečítam nič o zrušení dvojitej plnej :) zrušila sa iba samostatná definícia tohto značenia, aj to možno len dočasne, takže sa s ňou budeme stretávať aj naďalej, ale dočasne bude mať rovnakú funkciu s "jednoitou"
06.10.2022 - 09:03:35
00
K tomu komentáru, čo dal link Tomas11, tak to bol celkom rozumný komentár.
- Polomka: všetci kričali, že treba chránené priecestia. Potom sa človek pozrie do reality a zistí, že ľudia podliezajú či obchádzajú závory úplne bežne.
- Harman: vec ktorá na území Československa nemala obdobu a hneď samopaly. Pritom sú krajiny, kde bežne policajt zo sebou nosí len obušok, také Anglicko napríklad.
- chodci sa sťažujú, že nemôžu bezpečne prechádzať cez cestu, tak sa im vybuduje nadchod/podchod a ľudia aj tak prebehujú cez cestu. Spraví sa im svetelný prechod, chodia na červenú, ak teda idú cez prechod a nie 3m vedľa prechodu.
- cyklisti sa sťažujú, že to je na cestách nebezpečné. Tak sa postaví cyklotrasa a cyklisti po nej aj tak nejazdia, lebo sú tam pomalší cyklisti, návrhová rýchlosť je 25km/h a on jazdí rýchlejšie (návrhová rýchlosť na Zochovej je 40km/h, pritom podľa experta je možné tam ísť až 130km/h), on má cestný bike atď.
- ľudia sa sťažujú, že v autobusoch, či vlakoch je bordel a odpadky. Kto ho tam asi robí? Vidia že smetiak je plný, tak to hodia na zem. Však mali to vyniesť. To isté aj v mestách na uliciach, či v prírode.

Takto sa dá ísť ďalej. Autor má v jednom pravdu. Národným športom slovákov je nedodržiavanie pravidiel. Nie všetky všetko sa dá vyriešiť plošným opatrením.

Na druhý deň ráno po Zochovej 12 ročný chlapec šoféroval auto a havarovali. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Ale keby sme aplikovali pravidlá, ktoré ľudia navrhovali pri Zochovej, chlapec je postavený k stene a zastrelený. Najväčší paradox je ten, že ľudia z toho mali srandu, dokonca aj tí, čo žiadali trest smrti pre šoféra zo Zochovej. Keby ale nešoféroval ten 12 ročný chlapec, ale jeho 16 ročný kamarát, čo bol spolujazdec, už by sa riešilo, že nikdy mu nedať vodičák, basa natvrdo. Ak by to bol 18 ročný človek, tak buď doživotie, alebo na mieste popraviť.
Ale píšu, že za červenú brať vodičák na doživotne, za nedanie prednosti, atď. Ale v inom komentári inde nemajú problém si obhájiť, že on ako cyklista si môže jazdiť na červenú bez postihu. Týmto neútočím na cyklistov. Týka sa to aj chodcov, ktorý tiež nemajú problém si to dať na červenú. A to je problém v spoločnosti.
06.10.2022 - 10:31:42
02
misoR napísal:
Zipsik, ja nečítam nič o zrušení dvojitej plnej :) zrušila sa iba samostatná definícia tohto značenia, aj to možno len dočasne, takže sa s ňou budeme stretávať aj naďalej, ale dočasne bude mať rovnakú funkciu s "jednoitou"


Ano na ceste stale bude ale jej vyznam bude rovnaky ako vyznam plnej ciary…
06.10.2022 - 11:19:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up