Žalujem na seba, dnes som skoro zrazil cyklistu v tom malom kruháči na hlavnej v Dubnici v centre. Išiel som na Mazde 5 z r. 2007 (je to cudzie auto) od Ilavy v kolóne do kruháča, už som bol na rade, auto, čo bolo v kruháči, vychádzalo von na Ilavu a hneď ako vyšlo, už som išiel plynule v pohybe vchádzať ja, rýchlosť zaradená 2ka bez plynu, a pri vchádzaní (už som chcel zatočiť do kruháča) mi zrazu spoza sĺpika auta, čo je medzi čelným sklom a dverami, vyšiel dedko na
bicykli podobnou rýchlosťou, akou som vchádzal. Keď som ho zbadal, šiel asi v strede šírky cesty bližšie ku stredu kruháča. Jasné, že som hneď brzdil, ale aj tak (buď som ho vytlačil alebo len pre istotu) sa mi badateľne vyhol skoro ku ľavej strane cesty v kruháči. Obidvaja sme vychádzali nasledujúcim výjazdom, tak som sa mu potom ospravedlnil 4 smerovkami. Bol som potom z toho znechutený, že som ho tam mohol nabrať. Sedeli so mnou v aute ešte 2 ľudia, 1 osoba na mieste spolujazdca nemá VP (nepovedala nič), človek zozadu za spolujazdcom mi povedal, že sa moc tlačím, ale, že aj on na tom bicykli mal ísť po pravom kraji, nie po strede, že to by mal aj on chybu (asi myslel, že keby ide po pravom kraji, že by som ho cez okno zboku videl a nebol by schovaný), podľa mňa by som mal 100% vinu za nedanie prednosti.
Z pohľadu cyklistu vnímam kruháče ako dosť nepríjemné, kvôli tomuto, lebo sa mi to tiež občas stalo. Pre istotu, ak nevidím na vodiča cez stĺpik, považujem, že ani on nevidí mňa a radšej idem do stredu kruháča, pre istotu. Po ďalšie, po tej nehode, čo sa mi stala, som si kúpil zelenú reflexnú trigovicu, denné
svetlo v tejto dobe nestačí, keď je vonku všetko také sivé a v nekrikľavých farbách cyklista ľahko splynie s okolím.