To platí ale aj pre EVČ ako MA, DS, KN a pod.
Včera ma chytil dážď za Hainburgom... Rakúšania ma predbiehali protismerom, slovenské autá s prvými písmenami BA,BL si dávali aspoň metrový odstup (a to som nešiel po kraji, tam bolo najviac vody), avšak pár áut so začiatočnými písmenami MA, PK, DS, NZ si ma vychutnalo - na tesno a podľa možnosti s pravými kolesami v koľaji s vodou. A to sa mi stalo už aj v Bratislave.

Raz ma vytrúbila hore Lamačákom jedna pipina na hodne veľkom SUV... Mala však smolu, ostala stáť na červenú. Predbehol som ju zľava, zabrzdil pri predných dverách a slušne jej zaklopal na okno. Trochu ho pootvorila a požiadal som ju, aby zatrúbila. Zatrúbila. Tak som na ňu zreval: "Trúbiť už vieš, teraz sa nauč šoférovať, ty .... (renaultka)!" a išiel som ďalej. Keď udrela zelená a predbiehala ma, tak už pekne opatrne a najmä zoširoka. A nezatrúbila.

A keď máte pocit, že vás auto predbieha veľmi natesno, tak načo máte ľavú ruku? Buchnúť mu po dverách - viete ako to vyplaší toho sraľa? Keď mu to urobia traja, štyria, tak si zvykne jazdiť s odstupom.

Inak, dva roky jazdím do roboty buď autom, alebo na kole. Skoro z centra mesta na Patrónku, 9 km, žiadne chodníky, žiadne vedľajšie ulice. S niektorými šoférmi autobusov sa už aj zdravím... Myslím si, že s bratislavskými vodičmi to nie je najhoršie, hoci nájdu sa aj pejovia. Hlavne sa nesmie jazdiť s dešpektom - som rovnaký účastník cestnej premávky ako oni, mám rovnaké práva, akurát som zraniteľnejší. Avšak musím jazdiť čitateľne, vždy ukázať alebo aspoň naznačiť, čo chcem urobiť, s dostatočným predstihom. Pri odbočovaní doľava sa vždy pozriem dozadu (očný kontakt je dôležitý!), a naznačím, že chcem ísť vľavo. Doteraz väčšina vodičov ubrala a umožnila mi odbočiť. A keď to neurobil prvý, tak ten druhý určite.
15.03.2011 - 20:31:25
00
Ten bol tuším, ale Maročan. Takže v tomto sú Taliani nevinne.
Junáčik, čítaj pozorne! Ja som napísal cudzinec a to je aj Maročan, rovnako ako Macedónec, ktorý pred rokom trafil starého pána Castaldiho (od Wilera)
15.03.2011 - 20:33:16
00
no inak viete ako spoznate ze sa blizite do okresu liptovsky mikulas ? ked na vas zacnu z nicoho nic vytrubovat :rofl: toto pozorujem uz dlho a pritom vo vela pripadoch je cesta uplne volna cize obist ma nie je vobec ziadny problem ...


Ja po liptovských asfaltkách jazdím už 14 rokov a nikdy na mňa nikto netrúbil....a to si často dovolím prejazd LM cez pracovné dni v čase keď je tam aut ako nas*atých ;) . Stačí byť ohľaduplný a sledovať premávku okolo seba. Dva prípady som mal naopak s chodcami, ktorí mi na prechode vkročili do cesty.......a na slickoch sa toho veľa ubrzdiť nedá. Ináč no problem 8) .
15.03.2011 - 20:37:35
00
A keď máte pocit, že vás auto predbieha veľmi natesno, tak načo máte ľavú ruku? Buchnúť mu po dverách - viete ako to vyplaší toho sraľa? Keď mu to urobia traja, štyria, tak si zvykne jazdiť s odstupom.

nad tymto som minule rozmyslal ale preslo ma to pri predstave ze v panike strhne volant blbym smerom...
15.03.2011 - 21:09:21
00
Junáčik, čítaj pozorne! Ja som napísal cudzinec a to je aj Maročan, rovnako ako Macedónec, ktorý pred rokom trafil starého pána Castaldiho (od Wilera)


Tuším som mal od hladu zahmlené.
15.03.2011 - 22:21:29
00
Veľmi dobré skúsenosti mám aj z južného Francúzska. :bow: Buď vybudovaná sieť cyklociest, a kde nie sú, veľmi ohľadupní vodiči. :y: :bow:
16.03.2011 - 09:31:47
00
ad cyklochodníky: viem že sú dezolátne a obsadené kočíkmi.. lenže ak raz cyklochodník je tak máme jazdiť po ňom (častokrát bohužial)
16.03.2011 - 13:41:36
00
toto sice nie je skusenost s vodicmi, ale iba s "ucastnikom cestnej premavky".....idem z treningu po Bajkalskej smerom od Pristavneho mosta do mesta, a v mieste pri Agip pumpe (cesta ma asi tak 6 pruhov+ zeleny ostrovcek) babicka so psom na voditku sa rozhodla ze prejde skratkou krizom na druhu stranu. bola sobota a zhodou okolnosti neslo ziadne auto (iba cyklista), takze pes dostal "zelenu". nastala situacia, ked babka bola iba v strede protismernych pruhov, pes uz na druhej strane celej cesty a voditko natiahnute cez 5 pruhou a zeleny ostrovcek...nastastie po ceste siel len cyklista :doh:
16.03.2011 - 14:22:27
00
jaaaj, by som na nu spustil taku sprsku pekne hnusnych slov (babka, nebabka) :fubar:
16.03.2011 - 14:38:59
00
nastastie pre nu stihla prejst este v dostatocnej vzdialenosti...skor ma zarazila ta situacia a potencionalne dosledky :)
16.03.2011 - 15:11:24
00
ja som unas v KK isiel na zimaku okolo cerveneho kostola do nepriehladnej zakruty tam sa zrazu :o vynorila teta cca 200kg :hug: :geek: , cize ked som donej narazil nase bicykle sa zakusli do seba a mna skoro vyhodilo zo sedla :ninja: , odlepim bike od druheho a pozeram ze moja pila sa zakusla do vlastneho ramu normalne mi ohlo kluky raz to nepochopim :shake:
16.03.2011 - 17:28:12
00
A tá teta mala "z prdele kliku" :lol:
16.03.2011 - 22:24:59
00
no nekonecna a nevycerpatelna tema ...a svoj zazitok vam ani radsej pisat nebudem ale poviem len tolko ze som sa druhy krat narodil... :sweat:
17.03.2011 - 08:51:55
00
no nekonecna a nevycerpatelna tema ...a svoj zazitok vam ani radsej pisat nebudem ale poviem len tolko ze som sa druhy krat narodil... :sweat:


Co sa stalo?
22.03.2011 - 13:15:47
00
sofer si nevsimol ze je obmedzena cesta v pravom pruhu pre opravu cesty a kedze bola nedela tak tam nikto nebol ale cesta bola vyfrezovana ...my sme isly v lavom a ked som zaradzoval po ukonceni obmedzenia znova do praveho ku krajnici zrazu som pocul piskot gum...otocim sa a blazon leti na mna smykom ...videl som iba spolujazdca ako si zakriva rukymi oci a cakal som naraz ..chvala bohu ma minul o milimetre .. :tmi:

ja som toho vela nevidel co sa dialo za mnou pretoze ze som nechapal odkial sa mohlo zjavit auto pri krajnici ked tam boli vselijake mozne znacky,oznacenia,zakazy, zavory....
ale kamosi co sily za mnou to cele videly a boly cely biely ...uz ma videly ako ma naberie debil jeden ...

chcel som aj podat trestne oznamenie za ohrozenie zivota ..je to mozne ale clovek je rad ze zije a nie este si zapamat spz :( a to chodenie po vysetrovani aj ked by si to ten kreten zasluzil pretoze letel riadne rychlo ...:(
22.03.2011 - 19:42:23
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up