nejak som nepochopil. zrejme vravis ze motorkari vam zomru az v nemocnici, takze hned sa daju zobrat nejake pouzitelne organy, kym cyklisti vacsinou zomru potajme niekde v lese alebo na ceste v priekope, a niekto si ich vsimne az o par hodin, alebo az rano? a ze preto uz nie su jeho organy pouzitelne?
alebo ako si to myslel?
10.09.2014 - 23:50:23
00
Ja by som videl rozdiel aj v priemernom veku obetí. Zatiaľ čo obetí z radov motorkárov je najviac vo vekovej kategórii 20-40 rokov, medzi cyklistami je to skôr najpočetnejšia kategória 40-60 rokov. No a keďže mladší organizmus viac znesie, tak umrie až v nemocnici, zatiaľ čo starší organizmus s oslabenou imunitou a celkovo telo dlhoročne toxikované alkoholom to už nezvláda.

Možno motorkár, ktorý má deštrukčné zranenie nezlučiteľné zo životom alebo prežitím, má výhodu, že ho po kope drží ešte ten kožený mundúr, zatiaľ čo cyklista sa zbiera v určitom rádiuse od miesta stretu.

Nakoniec je to aj tak jedno. 22 ton, ktoré po tebe prejdú majú rovnaký výsledok aj u motorkára aj u cyklistu. Predsa len Drápálikovci z nás nie sú.
11.09.2014 - 15:01:43
00
Zas dalsi troll :) http://andrejruscak.blog.idnes.cz/c/426219/Mestska-cyklistika-v-ohrozeni-samotnymi-cyklisty.html
12.09.2014 - 12:01:56
00
v podstate má pravdu...na jednej strane chceme aby sme boli rešpektovaní vodičmi a chodcami,ale na druhej strane by sme my tiež mali rešpektovať ich
12.09.2014 - 13:04:43
03
to už je na každom,idiot môže byť za volantom,na bajku i pešo...podstata je ale taká,že u nás su cesty preplnené,dokonca aj nákladnou dopravou /lebo mýto a nedostatok dialnic/ úzke,bez krajnice,alebo rovno rozbité.

a nejak prichádzam k názoru,že cestný bajk do slovenského vačšieho mesta nepatrí....
12.09.2014 - 13:09:26
01
a pridám rovno najnovšiu skúsenosť,iked s vodičmi nesúvisí.

Idem si na cesťáku a predomnou prechod pre chodcov,kde čakajú asi traja ľudia. Plynule spomalujem,až zastanem 2m pred prechodom. Ludia nereagujú,tak im ukazujem,že ich púšťam,nech idú. Pán na prechode sa len usmeje a dáva mi prednosť,nech idem. Tak sa rozbehnem,ani nie nejak razantne,ale i tak mám takmer kolíziu s ďalším chodcom /bežcom/ ktorý znenazdajky sa zjavil a chcel prebehnúť cez prechod...

Nič vážne sa našťastie nestalo,hoci takmer som spadol,dokonca ten bežec ma ešte trocha pridržal. Usmejeme sa na seba a šlapem preč...

Navonok milá príhoda a pritom poučenie jak hovado. Trocha to súvisí s tým ukazovaním za zátačku autám. Je to síce galantné,ale častokrát riskantné.

Samozrejme,v tomto prípade som bol na vine ja.
12.09.2014 - 13:20:22
00


ulne od veci clanok ulne nepodlozene a vychadza s jedneho cyklistu ktoreho videl. je to uplny trapko ktory bol v holandsku! no a co ja som tam zil pol roka a mimo toho som bol cez roterdam, amsterdam, gouda asi vo vsetkych najzaujmavejsich mestach, bol som aj v dansku a belgicku a vobec nemam taky nazor ako tento "bloger" velky cyklista. Nebudem sa vyjadrovat lebo by som nadaval a cely clanok na pri ranajkovani parkov iba vytocil a uz som stratil chut aj jest. dakujem
12.09.2014 - 13:21:15
00
Ja som bol v Holandsku na 2 dňovej pracovnej ceste a čo som stihol postrehnúť je, že všetky cesty majú aj súbežne obojsmerné cyklo jazdné pruhy hlavne v meste. Vo väčšine prípadov oddelené vyvýšeným obrubníkom od cesty pre autá. A ak zvýši miesto tak až potom bol urobený aj chodník, teda malý kúsok a šírka. Cyklisti hlavne tí dennodenne jazdiaci tam lietali ako šarkani na tých svojich hrdzavých šrotoch. Všade pri staniciach vlakov veľké odstavné parkoviská a majetnejší si uschovali bicy za poplatok v dvojpodlažnom krytom parkovisku.
Zo štýlu jazdy bolo vidieť, že pánmi dopravnej situácie sú oni. Chodci im iba uskakovali ak sa nejaký aj objavil a autá s nadutosťou šľachticov úplne ignorovali. A všetko tam pekne fungovalo.
12.09.2014 - 15:58:50
03
Keďže sa stalo pravidlom že sa tu len nadáva a sťažuje, tak ja by som chcel pre zmenu zasa poďakovať :handshake: všetkým slušným šoférom, ktorí ma obchádzajú obrovským oblúkom, ktorí mi dajú na križovatke prednosť, ktorí ma neostriekajú ostrekovačom, ktorí stlmia diaľkové svetlá keď jazdím ráno za tmy do práce. Pri mojích výjazdoch, kde 99,9% tvorí asfalt, našťastie ešte stále stretávam viac slušných a ohľaduplných vodičov než hlupákov.
15.09.2014 - 08:25:06
07
Keby sme nestretávali veľkú väčšinu tých, čo sú slušní, tvária sa ako slušní (to sú tí, čo sa boja, že by si poškrabali nové auto), tak by sme asi na ceste nejazdili.
15.09.2014 - 11:34:46
03
winter78 začínam sa obávať toho, že budeme musieť viac ďakovať za slušnosť šoférom, za to, čo je ich povinnosť v cestnej premávke. Táto krajina ide do veľkých sračiek, keď sa musí ďakovať za povinnosti dotyčným ľuďom a vo všetkých sférach života.
Samozrejme slovo ďakujem, sa v komunikácii používa úplne bežne a za úkony, ktoré sú bežné. Napr. predavač ťa ochotne a s úsmevom osloví, obslúži a ešte ti aj poradí vo veci bez toho aby si sa čo i len opýtal ty. Poďakovanie je na mieste, ale ďakovať predavačovi, že si ťa vôbec všimol a bol ochotný aj odpovedať na otravné otázky, to je absurdita, ktorá sa stáva v našom každodennom živote bežnou.
15.09.2014 - 21:23:00
09
dnes ani ja nejdem nadávať na tých všetkých čo sa mi počas dnešného výjazdu drbli pod kolesá z vedľajšej cesty, ani na tých čo obiehali auto v protismere, tak že sme šli traja vedľa seba ani na tých čo ma lízli pri obchádzaní, ale nasypem si popol na vlastnú hlavu, keď som si nevšimol v trenčíne, že zmenili riadenú križovatku na neriadenú a zmenili tam aj hlavnú cestu, namiesto hlavná rovno tak že je teraz hlavná doprava. mal som v nohách už 160km, takže som až tak nevnímal, každopádne bolo to aj dosť divné počínanie vodiča, ktorému som nedal prednosť, pretože ja som šiel rovno a on prichádzal z prava po hlavnej, čiže mal prednosť (ja som bol tiež na hlavnej) no a on tam ostal stáť na hranici križovatky, ja som bol ešte dosť ďaleko pred križovatkou, väčšina slovenských šoférov by to prešla aj keby nemali prendnosť ako on, on ale na mňa zatrúbil (to som si ani neuvedomil že je to na mňa) celé mi to došlo až keď som bol v križovatke v jeho úrovni a zatrúbil ešte raz....
15.09.2014 - 21:39:43
00
http://praha.idnes.cz/osobni-auto-srazilo-u-celakovic-dva-cyklisty-oba-zemreli-pet-/praha-zpravy.aspx?c=A140916_075540_praha-zpravy_jpl :(
16.09.2014 - 08:31:54
00
Klasika, zahynuli cyklisti z vekovej skupiny 40-60, o ktorej som vyššie písal, že na nehodách cyklistov a smrteľných majú najväčší podiel.
16.09.2014 - 13:12:26
00
Tak dnes opat zo skupiny KS -vodici z okolia kosic-
Najprv ma dedko na renaulte lizol. Co uz, nad takymi sa nepozastavujem. Samozrejme na najblizsom semafore som ho obehol a az po nasledujuci semafor som mal dostatocny naskok a dedko ma nedobehol. Na tom semafore som si presiel na zelenu a za krizovatkou je zastavka MHD. Vychadzal z nej autobus a ja som ho chcel pustit (jasne, ze som sa chcel zavesit :) ) vysunul som sa do stredu pruhu nech nikto nemachruje a nech ma pekne obehnu vedla a ukazal busu ze moze ist (ja som siel stale okolo 20-30km/h). Vtom ma ten dedko opat predbehol a zaradil sa predomna. Skoro nabural do autobusu. Obaja zastali.
Ze sa mu oplatilo obiehat cyklistu a skoro naburat do autobusu. A nech mi nikto nehovori, ze cezomna nevidel autobus!
16.09.2014 - 13:49:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up