Lokalizácia
Formulár sa odosiela
FEDERER akú máš výšku?
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:15:32
00
193cm
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:15:56
00
tak ser na komplety a vyskladaj si nieco sam, postupne a budes mat to co chces. pozeraj ebay a podobne, nieco si vydraz, nieco kupis a si v poho
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:26:56
00
Až na tú váhu toto musí vyhovovať http://www.bike-discount.de/en/buy/race-one-black-n-flashorange-471595/wg_id-117?lang=en
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:37:40
03
lto Pred časom som videl diskusiu, kde v UK vážne debatovali o potrebe zaviesť niečo ako PZP pre cyklistov, lebo aj keď nehôd zapríčinených cyklistami je myslím len okolo 10%, stále je to v absolútnych číslach veľký počet. Rastie počet prípadov, kedy nepoistení cyklisti nedokážu vyplatiť "horu dlhov", ktoré im môžu pri nehode vzniknúť a poškodení nedostanú svoju kompenzáciu. Vzhľadom na podnebie sa v Británii jazdí často aj v zime, tak je to fakt problém. Typické ročné náklady na takú poistku odhadovali na 30-40 £.

Vynechajme teraz hypotetické a za vlasy pritiahnuté prípady typu "náhodou odkopnem kamienok" a venujme sa reálnejším scenárom. Pred dlhými rokmi zabilo našu kolegyňu na prechode, lebo ju zrazil cyklista a môžeme to považovať za extrémnu smolu, ale toto sú situácie, kedy by sa poistenie zišlo. Ide nielen o to, že by bolo spravodlivé odškodniť jej deti, ale aby to nezruinovalo rodinu vinníka nehody.

Všetci sme zažili na turistickom chodníku rýchlo jazdiaceho bajkera, ktorý pri troche smoly mohol zapríčiniť ujmu na zdraví. Zle odhadnúť situáciu na križovatke môže každý, poistenie skutočne nemusí byť zlý nápad.
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:49:12
01
Myslim si, ze keby to poistenie stalo 15€ rocne, tak by si to vela cyklistov urcite zaplatilo...

A predajne by ho mohli hned ponúknuť pri predaji bicykla za nejakú proviziu od poisťovne..
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 12:51:34
02
Union positenie sportovca stoji nejaku rozumnu sumu (pocul som ze 17€ ale nie som na PC) a na buduci rok si ho asi dam. Mal som par krat cez leto na niekolko dni. Je tam o.i. Aj krytie skody na sportovom naradi a batozine...
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 13:19:28
01
No idem na bike, tak dúfam, ze to prežijem a aj bike :)
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 13:24:28
04
Pali65 ano, lenze ako to riesit ? PZP pre cyklistu neexistuje. Alpenveiren to asi tiez neriesi. Ine poistenie tiez nie, tam je milion vyhybiek. Takze zostava obciansky sud ? Kludne si zaplatim aj 50e rocne, pripadne nielen pre seba, ak mozem byt v klude, ze mi nejaky majitel BMW nenapari 5 policajtov nepodmienecne. Na druhej strane, co som vlastne tiez chcel napisat, ze ak by na mna vybehol takyto militantny type a ja som v tom naozaj nevinne, tak by som sa neposral ja, ale ten , co na mna vybehne. Sice nie som agresivny typ, ale niekedy sa nedam :) Nemam totiz moc v laske vyhrazky ...
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 13:32:35
03
lto Volá sa to poistenie zodpovednosti za škodu. Väčšina poisťovní to ponúka, z náhodne vybratého linku z Google citujem toto:

Náhodné škody, ktoré spôsobia členovia poistenej domácnosti na zdraví iných osôb alebo poškodenie vecí najmä automobilov a motocyklov, spôsobené vbehnutím ako chodca alebo cyklistu do dráhy vozidla, ktoré majú za následok dopravnú nehodu (podobne jazdou na koni, jazdou na kolieskových korčuliach);

Predpokladám, že o niečo lepšie ponuky by človek dostal, ak by to združil v balíku s nejakým iným druhom poistenia. Asi sa to dá odporúčať každému, kto máva z času načas nehody, je zmätkár, padajú mu veci z rúk, duševne ho týra napr. svokra a pod. ;)
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:19:14
01
Pali65Ty sradujes, vsak? Alebo si nikdy necital poistne podmienky poistovni ? Len namatkou ...

Výluky pri poistení zodpovednosti za škodu:

V poistení zodpovednosti sú kryté všetky škody poisteného, ktoré neúmyselne spôsobí inému, okrem prípadov výluk, vymenovaných v poistných podmienkach. Sú výluky, ktoré vyplývajú zo samotnej podstaty poistenia zodpovednosti a iná skupina výluk, ktoré je možné po dohode zrušiť formou doložky alebo pripoistenia.
Najčastejšie výluky:
Poisťovňa neprizná poistné plnenie v prípade škody spôsobenej osobe s relevantným vzťahom k poistenému, čím sa sleduje vylúčenie konfliktu záujmov. Napr. poistený občan spôsobí škodu príbuznému v priamom rade (svojej manželke, deťom, rodičom, atď.) alebo firma spôsobí škodu svojmu konateľovi, spoločníkovi a podobne;
Škody spôsobené fyzikálnymi a chemickými procesmi, kde nie je možné určiť rozsah následkov alebo ide o neprijateľne vysoké riziko - škody spôsobené azbestom, rádioaktivitou, genetickými manipuláciami, HIV, elektromagnetickým žiarením, koróziou, eróziou a podobne;
Škody, za ktoré poistený nezodpovedá alebo sú poistiteľné majetkovým poistením - požiar, blesk, výbuch, zrútenie lietadla, víchrica a iné živelné udalosti;
Škody, ktoré je možné alebo povinné kryť iným zodpovednostným poistením - napr. v poistení zodpovednosti občana je výluka na škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, pretože tu existuje povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou auta;
Politické riziká - vojna, terorizmus, únos, občianske nepokoje a podobne - tieto riziká je možné pripoistiť.
Škody spôsobené na požičaných cudzích veciach alebo prevzatých veciach za účelom opravy, údržby, predaja, opracovania, atď. - v niektorých prípadoch je možné a účelné túto výluku zrušiť;
Poisťovňa neplní za škody spôsobené úmyselne alebo v prípade, že boli hrubo porušené právne predpisy;
Čisté majetkové (finančné) škody sú v klasickom poistení zodpovednosti vylúčené, naopak v poistení profesnej zodpovednosti tvoria základ poistného krytia - stiahnutie výrobkov z trhu, pokuty, penále, sankcie.

Len tak pre poriadok .. mam poisteny byt , ale ked sem dobehnu tanky a rozstrielaju mi ho, tak mi poistovna nezaplati ano hovno. A tisic dalsich vynimiek. Potom to poistenie uz nie je take zaujimave, maximalne tak, ak raz za 10 rokov vytopim suseda a ten si chudak musi vymalovat kupelnu nanovo.

Nehovoriac o tom, ze vyjdes s krcmy s 2promile a ogrcias dake bentley a nasledne musia v servise zoskrabavat ten vyprazany syr z laku a bude to stat 10000e. Poistovna nezaplati ani prd. Naco mi je take poistenie ?
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:24:23
00
lto A ktoré z tu menovaných je výluka na prípady, ktoré tu riešime, napr. ak nedáš prednosť BMW a to skončí nabúrané v stĺpe? Alebo ak zramuješ chodca za zákrutou v lese?
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:28:13
00
arrow_leftPali65 napísal:
lto A ktoré z tu menovaných je výluka na prípady, ktoré tu riešime, napr. ak nedáš prednosť BMW a to skončí nabúrané v stĺpe? Alebo ak zramuješ chodca za zákrutou v lese?

Si vazne tak naivny, alebo sa na to hraje ?
Napr. "Poisťovňa neplní za škody spôsobené úmyselne alebo v prípade, že boli hrubo porušené právne predpisy;"
Ved si to vyskusaj na vlastnej kozi :) .. ci si nikdy poistovnu neriesil ? Vzdy ti nieco najde ;)
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:30:10
00
ltokam ty na to chodíš? Som si predstavila toho chudáka s tou škrabkou :-D
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:31:31
00
Úmyselne by znamenalo, že si toho chodca za zákrutou nabral schválne, napr. by to bol nový frajer tvojej expriateľky :D

Jasné je, že aj poisťovníctvo je biznis, kde si treba dávať pozor na malé písmenká. Niektoré napr. štandardne zamietnu oprávnený nárok v nádeji, že 12% ľudí sa vzdá, lebo spory nemá v povahe. Ale vyhýbanie sa náhrade škody má tiež svoje hranice.
Zobraziť komentár 01.10.2016 - 14:36:18
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up