http://spravy.pravda.sk/na-ceste-pri-moravanoch-zahynul-cyklista-fp6-/sk_ckronika.asp?c=A060829_130010_sk_ckronika_p04
Aj mne sa viackrat stalo, ze ma brali naraz dve auta, pripadne predbiehali vtedy, ked som bol v protismere. Teraz v Tatrach som isiel zjazd po ceste, hlava sklonena, za krajnicou a zrazu som sa ocitol uplne na okraji cesty, skoro ma zhodilo dole. Poliak si potreboval predbehnut, tak ma minul asi tak o necely meter. Rozdiel rychlosti 150 km/h nie je sranda...
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 9. 12. 2016 o 16:43
neboj sa, nezostali by prazdne...strasne mnozstvo ludi auto potrebuje a nemyslim, ze by vsetci zrazu zacali lietat
a v tom clanku si nevsimajte text, ktory sa tyka uradov...
Proste to nejde aj keby policajti chceli, jedine že by chceli od polície odísť
lubo, jasne, sorry, som to zle napisal, aj ked podla mna sa medzi vasimi kolegami najdu aj taky, na ktorych toto presne pasuje....
ale viem, ze je to hlavne o prikazoch z hora.....proste moj nazor a hlavne skusenost je taka, ze schovany radar(napr.) ktory nevidim, ma neprinuti k spomaleniu.....pricom radar, ci "digit. oznamovace rychlosti" makety cajtov, vyblikovanie protiiducich vozidiel a podobne kravoviny ma teda spomalit ci spravit inu vec v sulade so zakonom urcite prinutia.....a aj tomuto hovorim "prevencia"
no policiu si s vychovnym ustavom teda nemylim, ale robil som vodicak este po starom, niekolko mesiacov, najazdil som dost v akomkolvek rocnom obdobi, za kazdej situacie a s viacerymi instruktormi a vodicak a skusenosti uz mam dost dlho, aj ked nie som nejaky dedo....
no mna zastavuju permanentne, skusenosti s policajtmi mam kopec, jazdim predsa do ciech a bol som aj vodicom z povolania, nafukaneho mam tiez za dve plynove bomby....ale kvoli priestupku ma zastavili snad len raz....mozno je aj v tomto medzi nami rozdiel, ze teba zastavili len 2x
kazdopadne si myslim, ze v tomto smere su v nasej vyhlaske a v priprave vodicov velke diery a kopec ludi je rovnakeho nazoru, lebo vsetko sa zacina na "vodicaku"!! neber to ako daky utok na teba, to rozhodne nie, mozno si super instruktor, ale to neznamena, ze niekto iny alebo system nemoze byt zly! totiz ako si tento system vodicov vychova, tak ich bude mat a podla mna ked uz niekto od zaciatku jazdi jak prasa, tak bude jazdit stale, kym sam "nezakopne"
howk
no jaro, toto sa stava aj mne, hlavne v jednej dedinke na morave, zacina takym dost dobrym zjazdom, tak pocitam, ze tam asi idem viac ako 50
tak isto je to aj s vybavou, u nas v skalici som videl cajtov par krat zastavovat bicyklistov a pokutovat za vybavu, davali aj fukat a co viem, tak brali za nafukanie aj vodicaky myslim!!! a s tymi stopkami to bude urcite tiez tak......tak pozor na to!! treba si precitat vyhlasku a co v nej je, tak to radsej dodrziavat, alebo sa dobre pozerat
Samozrejme drobné muchy ako pokuta cyklistovi za to, že spadol je nezmysel, ale to sa časom dorieši.
Samozrejme drobné muchy ako pokuta cyklistovi za to, že spadol je nezmysel, ale to sa časom dorieši.
presne, tiez som za az na tie muchy, normalne som nechapal, ako sa zmenilo spravanie vela vodicov po zavedeni tej vyhlasky, kolko ich spomalilo a zacalo jazdit opatrnejsie
A co sa tyka tych cyklistov tu,ako pisal pexon su tu na ceste nado vsetko,ale niekedy sa mi zda za z kupou bicykla im odoperuju aj pud sebazachovy,maloktory vnima premavku okolo seba,proste ide a to si predsa nemoze dovolit ani vodic ani cyklista na ceste.Mozno niekde v lese sa moze trochu uvolnit od premavku a znizit pozornost,ale nie na hlavnej ceste.
RESPEKTOVAT BY SA MALI OBAJA-VODIC AJ CYKLISTA,inac sa ohrozuju...
jfab...jasne, som len chcel povedat, aby si to nebral osobne( zo skusenosti z inych for).
co sa tyka trestov, v tomto s tebou suhlasim, lepsie ako dat niekomu zacvakat a on bude odchadzat naxrany na cajtov a nie na seba...a to je vlastne AJ to, co myslim tou prevenciou, ked clovek dostane pokutu a je zxrbany za priestupok(myslim nie nejaky velky ako pasy a pod.) tak to cloveka len naserie a naschval bude jazdit agresivnejsie(nielen zo svojej skusenosti viem), ale aj podla skusenosti inych aj svojej zo zahranicia aj z nasej krajiny, tak dohovor a pod. veci kolkokrat riesi ovela produktivnejsie.....par krat sa mi stalo, ze ked cajti nasli nejaky problem, nemuselo to byt na mojej jazde, a pekne sme sa o tom porozpravali, teda vyslovene sme si s prislusnikom pokecali(
neviem, mozno som len ja taky divny, ale podla mna lepsi pristup by tiez mohol zabrat, hlavne ked uvazime a aj velakrat vidime, ako sa prislusnici dopustaju priestupkov tak isto ako ostatny.....co tiez podla mna vobec vychovne neposobi....
nehovorim, ze jazdim ako svatec, ale za tie roky uz jazdim uplne inak ako som jazdil, ked som si par veci uvedomil a aj videl...
najhorsie je, ze kolkokrat tak vidim jazdit aj rodinky s detmi a vobec ich nechrania, deti idu po vonkajsej strane, teda blizsie k autam a rodicia pri krajnici......
K fizlom dodam asi len tolko, ze absolutne nechapem zastavovanie vodicov bez dovodu, pri tzv. kontrole. Kontrola moze byt, ale nie tak casto a neodvovodnene ako u nas. A dam este jeden priklad ich ucinnosti, v Ziline na lavobreznej je 4 prudovka a donedavna tam bola 60ka, ktoru pravidelne meravali. Teraz je tam 80ka, ale absolutne nechapem ten prvotny podnet dat na rovnu, 4 prudovu cestu 60ku.
Čo sa týka toho dohovoru tak to ide asi tak že je to nadriadenými potláčané a oni chcu vidieť výkon premenený vo financiach, ak si do hliadkovej knižký napíšete dohovor tak to aj musíte potom nepríjemne vysvetlovať a verte mi že to je fakt nepríjemné
Nameranie rýchlosti cyklistu radarom je nemožné, radar cyklistu nedokáže namerať a tiež policajt nemôže zobrať vodičák za alkohol na bicykli ale to ešte niektorý kolegovia nevedia, chcel by som vedieť aké napíšu na to odôvodnenie pretože to podľa zákona možne nieje.
Čo sa týka výstroje cyklistu tak to je úplne mimo, ak ste akože trénujuci cyklista čo sa dá z oblečenia rozpoznať tak sa to dá obkecať že trénujete a túto výstroj vam prepáčia, iné je to ak používate bicykel na cestách ako dopravný prostriedok a nie ako šport, tam by ta výstroj mala byť, čiže aj tu platí cyklista nieje bicyklista
To Lubo Š.:Mna by zaujimalo,co je natom pravdy,ze mate nieco ako normu kolko musite minimalne vyzbierat penazi.Vraj rocne 100tis-150tis...na hlavu.
Mna zastavili policajti iba raz a aj to sme neboli priputani.Obysiel som iba s dohovorom.Taky som bol stastny....odvtedy sa vzdy priputam.
Fuuuuuuuuha...to aj vyzijete?Ja bych to za ty prachy...
Fuuuuuuuuha...to aj vyzijete?Ja bych to za ty prachy...
Ja to nerobím kvôli peniazom, mal som lepšie platenú prácu a to min. 4x lepsie ale baví ma to, nieje to typ stereotypnej nudnej práce, stále je niečo nové tak to rýchlejšie ubieha, navyše po 15 rokoch môžem ísť do výsluhového dôchodku a môžem sa venovať čomukoľvek inému (ak to do vtedy v zdraví prežijem), mám 42 dní dovolenky ročne (aj keď je nemožné si ju vybrať), 13 a 14 plat takže není to až tak zle