2kralik: toto je fórum a nie bojové pole, takže názory iných nepovažujem za útok. Mňa zastavili poliši len 2x preto, lebo som z tých 20-tich rokov praxe jazdil 12 rokov s vozidlami s právom prednosti v jazde (maják), predtým som bol 3 roky vodič z povolania (CZ, D, A, UK, PL). Asi som mal šťastie na cestné kontroly. A aj keby ma zastavili 100x, neviem či by dokázal policajt počas kontroly dokladov zmeniť spôsob mojej jazdy. Snažím sa jazdiť tak, aby som neohrozoval iných a aj to od iných vyžadujem a je mi jedno či sedlám
bajk alebo Ferrari (nemám). Chcel som tým povedať, že policajti nedokážu prevychvať arogantného vodiča. Možno nebudete súhlasiť, ale ako trest za porušenie pravidiel cestnej premávky sú najlepšie verejnoprospešné práce na verejnosti a nútený pohľad na obete dopravných nehôd - za čerstva. Viem o čom hovorím, pozri môj džob.
jfab...jasne, som len chcel povedat, aby si to nebral osobne( zo skusenosti z inych for).
co sa tyka trestov, v tomto s tebou suhlasim, lepsie ako dat niekomu zacvakat a on bude odchadzat naxrany na cajtov a nie na seba...a to je vlastne AJ to, co myslim tou prevenciou, ked clovek dostane pokutu a je zxrbany za priestupok(myslim nie nejaky velky ako pasy a pod.) tak to cloveka len naserie a naschval bude jazdit agresivnejsie(nielen zo svojej skusenosti viem), ale aj podla skusenosti inych aj svojej zo zahranicia aj z nasej krajiny, tak dohovor a pod. veci kolkokrat riesi ovela produktivnejsie.....par krat sa mi stalo, ze ked cajti nasli nejaky problem, nemuselo to byt na mojej jazde, a pekne sme sa o tom porozpravali, teda vyslovene sme si s prislusnikom pokecali(

) tak to na mna malo ovela lepsi psychologicky vplyv ako to, ked ma niekto rovno zdrbal, potom som len isiel dalej nasraty a agresivne.....
neviem, mozno som len ja taky divny, ale podla mna lepsi pristup by tiez mohol zabrat, hlavne ked uvazime a aj velakrat vidime, ako sa prislusnici dopustaju priestupkov tak isto ako ostatny.....co tiez podla mna vobec vychovne neposobi....
nehovorim, ze jazdim ako svatec, ale za tie roky uz jazdim uplne inak ako som jazdil, ked som si par veci uvedomil a aj videl...