Lokalizácia
Formulár sa odosiela
2kralik: toto je fórum a nie bojové pole, takže názory iných nepovažujem za útok. Mňa zastavili poliši len 2x preto, lebo som z tých 20-tich rokov praxe jazdil 12 rokov s vozidlami s právom prednosti v jazde (maják), predtým som bol 3 roky vodič z povolania (CZ, D, A, UK, PL). Asi som mal šťastie na cestné kontroly. A aj keby ma zastavili 100x, neviem či by dokázal policajt počas kontroly dokladov zmeniť spôsob mojej jazdy. Snažím sa jazdiť tak, aby som neohrozoval iných a aj to od iných vyžadujem a je mi jedno či sedlám bajk alebo Ferrari (nemám). Chcel som tým povedať, že policajti nedokážu prevychvať arogantného vodiča. Možno nebudete súhlasiť, ale ako trest za porušenie pravidiel cestnej premávky sú najlepšie verejnoprospešné práce na verejnosti a nútený pohľad na obete dopravných nehôd - za čerstva. Viem o čom hovorím, pozri môj džob.

jfab...jasne, som len chcel povedat, aby si to nebral osobne( zo skusenosti z inych for).
co sa tyka trestov, v tomto s tebou suhlasim, lepsie ako dat niekomu zacvakat a on bude odchadzat naxrany na cajtov a nie na seba...a to je vlastne AJ to, co myslim tou prevenciou, ked clovek dostane pokutu a je zxrbany za priestupok(myslim nie nejaky velky ako pasy a pod.) tak to cloveka len naserie a naschval bude jazdit agresivnejsie(nielen zo svojej skusenosti viem), ale aj podla skusenosti inych aj svojej zo zahranicia aj z nasej krajiny, tak dohovor a pod. veci kolkokrat riesi ovela produktivnejsie.....par krat sa mi stalo, ze ked cajti nasli nejaky problem, nemuselo to byt na mojej jazde, a pekne sme sa o tom porozpravali, teda vyslovene sme si s prislusnikom pokecali( :D ) tak to na mna malo ovela lepsi psychologicky vplyv ako to, ked ma niekto rovno zdrbal, potom som len isiel dalej nasraty a agresivne.....
neviem, mozno som len ja taky divny, ale podla mna lepsi pristup by tiez mohol zabrat, hlavne ked uvazime a aj velakrat vidime, ako sa prislusnici dopustaju priestupkov tak isto ako ostatny.....co tiez podla mna vobec vychovne neposobi....

nehovorim, ze jazdim ako svatec, ale za tie roky uz jazdim uplne inak ako som jazdil, ked som si par veci uvedomil a aj videl...
Zobraziť komentár 30.08.2006 - 18:15:55
00
jo ludia sorry, este som chcel jednu vec, co ma najviac stve na velmi vela bicyklistoch(pouzite zamerne), tak ze jazdia vedla seba dvaja aj traja a pritom ich netrapi, ze v oboch smeroch okolo nich lietaju auta....a potom sa stazuju, ze aky su vodici neohladuplny....
najhorsie je, ze kolkokrat tak vidim jazdit aj rodinky s detmi a vobec ich nechrania, deti idu po vonkajsej strane, teda blizsie k autam a rodicia pri krajnici......
Zobraziť komentár 30.08.2006 - 18:18:45
00
este sa musim trochu ocistit. Som este realtivne mlady, myslim, ze reflexy mam v poriadku a rovnako aj na biku si to pustim dole kopcom 90 na rozdiel od starsich panov s rodinou a detmi, ktori proste nebudu riskovat. 60 rocny dedo tiez nebude mat taky postreh ako ja. No a podobne je to aj s autom. Poznam limity auta (brzdy) a nerad ich prekracujem, vtedy aj ja zneistiem. Po novom (cena pohonnych hmot) tie rychlosti uz ani tak vyrazne neprekracujem. Tymto vsak nechcem obhajovat spravanie vselijakych debilkov na frajerskych autach, co jazdia po nasich cestach (aj tak su najhorsi polski kamionisti). Naozaj pomoze asi len prekonanie nejakej negativnej skusenosti, vek a uvedomovanie si, ze na ceste nie sme sami.
K fizlom dodam asi len tolko, ze absolutne nechapem zastavovanie vodicov bez dovodu, pri tzv. kontrole. Kontrola moze byt, ale nie tak casto a neodvovodnene ako u nas. A dam este jeden priklad ich ucinnosti, v Ziline na lavobreznej je 4 prudovka a donedavna tam bola 60ka, ktoru pravidelne meravali. Teraz je tam 80ka, ale absolutne nechapem ten prvotny podnet dat na rovnu, 4 prudovu cestu 60ku.
Zobraziť komentár 30.08.2006 - 18:22:36
00
to giro: 60 je robená v meste kvôli frekvenci chodcov cez cestu, ide hlavne o jazdu za tmy ked chodca zbadate na poslednu chvilu hlavne ked vas oslepuju oproti iduce auta, tie kontroly sú zamerané ako prevencia proti trestnej činnosti, pátranie po osobách a veciach, vieš ono nájdu sa aj vodiči ktorý šoférujú a majú zákaz činnosti, alebo je osoba hladaná, neboj sa tie kontroly majú svoj význam aj keď to tak nevyzerá, inak sa kontroluje vtedy aj tech. stav vozidla, ale za ten teraz nemôže byť uložená žiadna sankcia lebo márne čakáme na novú vyhlášku (už 2. rok)

Čo sa týka toho dohovoru tak to ide asi tak že je to nadriadenými potláčané a oni chcu vidieť výkon premenený vo financiach, ak si do hliadkovej knižký napíšete dohovor tak to aj musíte potom nepríjemne vysvetlovať a verte mi že to je fakt nepríjemné

Nameranie rýchlosti cyklistu radarom je nemožné, radar cyklistu nedokáže namerať a tiež policajt nemôže zobrať vodičák za alkohol na bicykli ale to ešte niektorý kolegovia nevedia, chcel by som vedieť aké napíšu na to odôvodnenie pretože to podľa zákona možne nieje.

Čo sa týka výstroje cyklistu tak to je úplne mimo, ak ste akože trénujuci cyklista čo sa dá z oblečenia rozpoznať tak sa to dá obkecať že trénujete a túto výstroj vam prepáčia, iné je to ak používate bicykel na cestách ako dopravný prostriedok a nie ako šport, tam by ta výstroj mala byť, čiže aj tu platí cyklista nieje bicyklista
Zobraziť komentár 30.08.2006 - 18:40:43
00
ale aj tie cesty su otrasne a pre cyklistou daju len 10 cm pruh alebo an to nie .....same jamy a potom ze nehody
Zobraziť komentár 30.08.2006 - 20:00:32
00
riaditeľovi príde proste niečo ako príkaz z hora koľko treba vybrať a policajti to musia proste vybrať pretože ak to neurobia tak nastáva akcia padajúceho hovna ak vieš čo tým myslím :(

To Lubo Š.:Mna by zaujimalo,co je natom pravdy,ze mate nieco ako normu kolko musite minimalne vyzbierat penazi.Vraj rocne 100tis-150tis...na hlavu.
Mna zastavili policajti iba raz a aj to sme neboli priputani.Obysiel som iba s dohovorom.Taky som bol stastny....odvtedy sa vzdy priputam.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 01:23:24
00
no dalo by sa to aj tak povedať ako si to napísal ale ja som nič nepovedal :), niečo podobné sa pravdepodobne deje ale to neviem isto pretože k takýmto veciam sa nemôžem presne vyjadrit lebo to vie iba ten kto taký príkaz dal a ten kto ho prijal, ostatný su len vykonávatelia a nikto nevie čo za tým je ale nejak tak to bude ako si písal :)
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 01:31:37
00
Chapem. :D Od vtedy sa na vas inac pozeram.Nemozte kazdeho poklepat po pleci a ,,chod v mene bozom".Korunky sa musia vyzbierat bo nebude na vyplaty a atd... :)
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 02:04:59
00
No ony tie peniaze aj tak nejdu na výplaty, idu do štátneho rozpočtu (dôchodky,soc. dávky pre rómov, pokuty štátu, tunelovanie, výplaty poslancom a pod.), keby išli do polície tak nejazdíme na niektorých miestach na hrdzavých rozpadajúcich sa favoritoch na ktorych polovica veci nefunguje. Vezmi si to tak že na jednej akcii môžeš vybrať pokút za 20-50000 a výplata policajta je okolo 12000 a to tie peniaze vyberieš za 1 deň totalne bez problémov ale v podstate policajti to môžu okašlať či vyberú 5000 alebo 100000 aj tak z toho nemajú nič, stačí sa im držať priemeru a ver že by sa dalo za den vyzbierať aj 100000,- na niektorých osvedčených úsekoch ale načo? Nemá to význam pretože aj tak tie peniaze smerujú tam kde sa stratia tak načo zbytočne oberať vodičov, sú to vyhodené peniaze do vzduchu.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 09:20:52
00
No ony tie peniaze aj tak nejdu na výplaty, idu do štátneho rozpočtu (dôchodky,soc. dávky pre rómov, pokuty štátu, tunelovanie, výplaty poslancom a pod.), keby išli do polície tak nejazdíme na niektorých miestach na hrdzavých rozpadajúcich sa favoritoch na ktorych polovica veci nefunguje. Vezmi si to tak že na jednej akcii môžeš vybrať pokút za 20-50000 a výplata policajta je okolo 12000 a to tie peniaze vyberieš za 1 deň totalne bez problémov ale v podstate policajti to môžu okašlať či vyberú 5000 alebo 100000 aj tak z toho nemajú nič, stačí sa im držať priemeru a ver že by sa dalo za den vyzbierať aj 100000,- na niektorých osvedčených úsekoch ale načo? Nemá to význam pretože aj tak tie peniaze smerujú tam kde sa stratia tak načo zbytočne oberať vodičov, sú to vyhodené peniaze do vzduchu.

Fuuuuuuuuha...to aj vyzijete?Ja bych to za ty prachy... :roll:
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 09:25:37
00

Fuuuuuuuuha...to aj vyzijete?Ja bych to za ty prachy... :roll:

Ja to nerobím kvôli peniazom, mal som lepšie platenú prácu a to min. 4x lepsie ale baví ma to, nieje to typ stereotypnej nudnej práce, stále je niečo nové tak to rýchlejšie ubieha, navyše po 15 rokoch môžem ísť do výsluhového dôchodku a môžem sa venovať čomukoľvek inému (ak to do vtedy v zdraví prežijem), mám 42 dní dovolenky ročne (aj keď je nemožné si ju vybrať), 13 a 14 plat takže není to až tak zle
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 11:36:18
00
Ja viem,uzivam vsetky vyhody tak isto,som vojak :wink: akurat tie platy by vam uz mohli tiez dvihnut,nech je nejaka motivacia... :roll:
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 12:36:53
00
lubo, viem, ze to mate dane z hora a ze do urcitej miery s tym fakt nepohnete, aj keby ste chceli :cry: prave preto som pisal o tejto veci ako o chybe systemu!! co dost zle podla mna, na jednej strane sice stat ma prachy na ostatne veci, ale..........prave to ale......
podla mna tymi pokutami sa zhola nic nevyriesi....

co sa tyka pokutovania cyklistov, neviem teda ako je to teraz, ale pamatam si velmi dobre, ako cajti u nas zastavovali a dost casto a dlho, bicyklistov, davali im fukat, kontrolovali vybavu a bla bla bla.....sak vies...
pokial viem, tak aj vodicaky brali......vraj....

kazdopadne som rad, ze si napisal to, ze iny pohlad mate na sportujucich cyklistov a na bicyklistov, asi to nebude len tu, lebo aj v cechach sa mi uz stalo, ze som valil na biku, okolo cajtov a pod, samo, ze som tam z vybavy toho vela nemal(nic teda) a len sa pozreli a nezaujimal som ich...
asi na tom daco pravdy bude....

ale stojim si za tym, ze keby kazdy bol taky aky si pravdepodobne ty.....
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 12:41:16
00
.....sak vies...

aky vodicak mi zoberu, ked ziadny nemam...alebo sa na biky robia specialne vodicaky??? trosku sa treba zamysliet
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 12:43:54
00
.....sak vies...

aky vodicak mi zoberu, ked ziadny nemam...alebo sa na biky robia specialne vodicaky??? trosku sa treba zamysliet

no ked vodicak nemas, ti ho logicky(ako si sam pisal, ze sa treba trosku zamysliet 8) ) nezoberu ze....

na bike vodicak neni, ak si sa trosku zamyslel, tak si si urcite spomenul...
proste to podavam tak, ako som sa to dozvedel, videl som ich casto(zastavovali bicyklistov na konci nasej ulice) ako davali ludom fukat a robili im problemy.....
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 13:03:29
00
keyboard_arrow_up