Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To, ze ti odoberu platny vodicak pri priestupku na biku je dost logicke. Pretoze ako vodic si musel prejst oboznamenim sa s vyhlaskou a vykonanim skusok si potvrdil, ze ju ovladas. Pokial viem, tak z vyhlasky ta mozu floydi (takto nazyva jeden moj znamy policajtov) preskusat. Takze ja vodicak beriem ako doklad o znalosti vyhlasky a pri jej akomkolvek poruseni by som mal byt primerane sankcionovany bez ohladu na dopravny prostriedok.
Mne na niektorych policajtoch (najma dopravakoch) vadi, ze nevedia slusne jednat s clovekom. Policajt nepride a nepovie, pan vodic dopustili ste sa toho a toho, zaplatite takuto pokutu. Oni hned zacnu vyskakovat na mna, cvicit ma, poucovat a proste celkovo sa chovaju horsie ako ku kriminalnikovi. Myslim, ze niektori z nich isli k policii, lebo trpia nejakym komplexom a takto si ho mozu liecit vyvrsovanim sa na ludoch. Rovnako mi vadi, ze tyzden pred skoncenim povinneho svietenia mi pocas slnecneho doobedia dal policajt 500 korun za svetla, pricom svietit bolo vtedy uplne zbytocne (nechapem ako si to vobec v tom protisvetle vsimol) a na druhej strane moze niekto ist so sfucanou pneumatikou, co objektivne moze viest k nehode a toto nikto neriesi. Policajtov tiez viacej trapi pokutovanie vodicov ako nahanenie vagabundov. Vtedy sa na ohlasene miesto cinu (kradez, prepadnutie a pod.) budu vliect 5 km aj hodinu. Chapem, za 12 litrov mesacne predsa nebudu riskovat krk, chyba je zas niekde inde.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 16:08:29
00
"tie kontroly sú zamerané ako prevencia proti trestnej činnosti, pátranie po osobách a veciach, vieš ono nájdu sa aj vodiči ktorý šoférujú a majú zákaz činnosti, alebo je osoba hladaná, neboj sa tie kontroly majú svoj význam aj keď to tak nevyzerá, inak sa kontroluje vtedy aj tech. stav vozidla, ale za ten teraz nemôže byť uložená žiadna sankcia lebo márne čakáme na novú vyhlášku (už 2. rok) "...som nevedel ze taketo "zivly" jazdia u nas v Partizanskom na Ladach,Skodoveckach a podobnych plechoch :roll: ...preteze pri takychto kontrolach u nas na hlavnej som snad este nikdy nevidel stat novsie auto...ako sa hovori...zobrakovi aj palicu zobrat :?
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 16:23:01
00
2giro ty nosis na bike aj vodicak? alebo ta odchytia (povedzme, ze nemas povinnu vybavu a nafukas 0,5 promile) a musis ich zaviest domov, aby ti mohli zobrat vodicak, alebo ako...
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 17:05:02
00
2giro ty nosis na bike aj vodicak? alebo ta odchytia (povedzme, ze nemas povinnu vybavu a nafukas 0,5 promile) a musis ich zaviest domov, aby ti mohli zobrat vodicak, alebo ako...

ja si teda nie som 100% isty, ale zbavit vodicskeho opravnenia neznamena len, ze ti zoberu "karticku". To by bolo prilis jednoduche. Jednoducho mas neplatny vodicsky a ak ta chytia za volantom, mas vacsie prusery... Alebo sa mylim?
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 17:18:19
00
ahaaa. takze ti "zastavia cinnost" :wink: to ma mohlo napadnut

inac, ak ta potom nezastavia povedzme 2 roky, tak mozes kludne jazdit...len ti na to nemozu prist :P
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 17:20:24
00

No jasne, dovezies ich domov a oni ti tam tie kraviny obuchmi vybiju z hlavy. :wink:
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 17:25:30
00
Ach jaj, čo sa týka brania vodičákov tak je to protizákonné ale niektorý policajti to robia lebo občania dobre nepoznajú zákon. Vodičák ak nemá človek pri sebe tak sa spracuje tkzv. SVOP a postupuje sa do na príslušný ODI, ktorý vydá rozhodnutie o zadržaní VP, ak vás potom chytia a máte údajne zobratý vodičák tak sa dopúšťate už trestného činu marenia úradného rozhodnutia a to myslím za to nestojí, tam už je väzenie a nie len pokuta navyše ak odmietnete zaplatiť pokutu tiež sa spracováva SVOP a potom môžete dostať pokutu až 15 000,-, na mieste môžete dostať blokovú pokutu max. 2 000,- inak ak nemáte pri sebe VP tak sa overuje cez vysielačku na operačnom či ste vôbec jeho držitelom, či nemáte zákaz činnosti a pod.

Čo sa týka tej arogancie policajtov tak môžete podať sťažnosť, v prísahe sa uvádza dbaj na česť, vážnosť PZ, seba a ostatných občanov (niečo v tomto zmysle, presne si to už nepamätám) ale ak sú k vám drzí znamená to porušenie prísahy a sú za to pekné dôsledky pre policajta

to cervo: vodičské oprávnenie je právo, to ti zadržať nemôžu :) kartička sa nazýva vodičský preukaz a tú ti už zadržať môžu :D ale ak rozhodnú o zadržaní VP tak je lahšie im ho dať hneď ako mať potom zbytočné starosti a dostávať rôzne predvolania, rozhodnutia a pod. kraviny. Tým že máte tu kartičku tak to absolútne neznamená že môžete riadiť keď vám už uložili sankciu zadržania VP ak sa teda na to príde máte very very big problém a súdne ťahanice. Ale v podstate máš pravdu takže máš + bod :lol:
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 18:11:47
00
kurnik nie si ty nahodou policajt ked sa v tom tak dobre vyznas :lol:
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 19:43:02
00
kurnik nie si ty nahodou policajt ked sa v tom tak dobre vyznas :lol:

hehe stačí sa pozrieť na zamestnanie po klinutí na moje meno :)
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 20:20:22
00
:lol: :lol: :lol: ale musis uznat ze som ta dobre odhadol.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 20:36:05
00
Toto je výňatok zo Zákona č. 315/1996 - Pravidlá cestnej premávky.
§ 4
Povinnosti vodiča
(3) Vodič nesmie
a) požiť počas vedenia vozidla alkoholický nápoj ani užiť inú návykovú látku,
b) viesť vozidlo bezprostredne po požití alkoholického nápoja alebo po užití inej návykovej látky, alebo v čase, keď by ešte mohol byť pod ich plyvom,

OPRÁVNENIA POLICAJTA PRI DOHĽADE NAD BEZPEČNOSŤOU A PLYNULOSŤOU CESTNEJ PREMÁVKY
§ 65
Všeobecné oprávnenia
(1) Policajt je oprávnený
c) vyzvať vodiča, aby sa podrobil vyšetreniu, či nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou, alebo liekmi, ktoré môžu znížiť jeho schopnosť bezpečne viesť vozidlo,
§ 66
Zadržanie vodičského preukazu
(1) Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz, ak
b) spôsobilosť vodiča viesť motorové vozidlo je znížená požitím alkoholického nápoja, užitím inej návykovej látky alebo liekov alebo úrazom, či chorobou tak, že by jeho ďalšou jazdou bola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky,

Z uvedeného vyplýva, že ak jazdíš na bajku, vedieš nemotorové vozidlo, teda si vodič a piť pred jazdou ani počas nej nesmieš (nafúkaš=pokuta). Ale nie si vodič motorového vozidla, preto ti nemožu zobrať vodičák, lebo ako vodič nemotorového vozidla si žiadny nedostal.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 20:57:37
00
preto ti nemožu zobrať vodičák, lebo ako vodič nemotorového vozidla si žiadny nedostal.

Viesť nemotorové vozidlo a byť držiteľom VP sa predsa navzájom nevylučujú.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 21:24:59
00
Veď ja to nikde netvrdím. Ale ak na bajku nafúkaš, tak im (policajtom) ho kľudne ponúkni.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 21:29:23
00
Veď ja to nikde netvrdím. Ale ak na bajku nafúkaš, tak im (policajtom) ho kľudne ponúkni.

pane bože veď som tu už túto problematiku vysvetlil

btw: neponúkaj lebo vezmu a neviem čo budeš potom robiť :), vravím niektorý policajti ho berú vďaka neznalosti zákonov a napíšu si iný paragraf čo sa bežný človek nedozvie ale ako chceš, kludne im ho daj ale potom rátaj s poťahovačkami :D, heh sa divím že mi neveríte ale neva :* ja to prežijem, zachvílu tu uverejníme celý priestupkový, trestný zákon a potom môžme už aj trestný poriadok nech tu máme všetko :D
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 21:42:31
00

To patrilo audinovi, asi nepochopil môj predošlý vstup. Ja svoje práva v cestnej premávke voči policajtom poznám oveľa lepšie ako hociktorý dopravák. Ja to učím v autoškole.
Zobraziť komentár 31.08.2006 - 21:51:24
00
keyboard_arrow_up