caute mam DH bike big hit 3 s vidlou marzocchi bomber a chcem sa na nom naucit wheelie a manual, wheelie viem tak 2 metre a potom ma toci do boku alebo ma vidla ztiahne dolu.
poradte niake typy ako ho lahko zdvihnut na zadne...
dakujem predom za pomoc a cas.
hmm, tiez som zacal so samoukou manualu, mam 29" bajk, pri manuali sa ma zdvihat bajk s vystretymi rukami a zatlacit nohami do pedalov... a vystrety chrbat.... no poviem Vam, urobit mrtvy tah so stokilovou cinkou je malinovka oproti tomuto... ale nevzdavam sa...
mimochodom na youtube je asi tona videi s navodmi na manual a wheelie... a kopec ineho... jedny lepsie, ine horsie... treba popozerat
skus kratsi predstavec a sedlo popr. trochu dozadu vysunut. ked to vies, ide to skoro na kazdom bajku. ale na ucenie je to na nejakej 29" vrazde hroza.
Je tu niekto ako ja co sa uci (alebo sa naucil) manual na "stare" kolena a podelil by sa o skusenosti? Mam 43, trenujem 3 mesiace a aj ked tam progres urcite je a chut pokracovat mi nechyba (skor sa musim brzdit a dopriat telu potrebny oddych)...stale mam urcite pochybnosti ci sa mi to podari posunut na ozaj dobru uroven (povedzme 50-100m dole miernym kopcom).
Ako casto trenujes? Kazdy den? Kazdy druhy? Dva razy do tyzdna? Ako dlho trva jeden trening? Ja som sa o manual zacal pokusat, ked som mal 42 (do 41 som ani nevedel, co to je ), ale systematicky som to veru netrenoval (a kvoli takmer nulovemu progresu som to vzdy po par tyzdnoch zabalil). Teraz mam 45 a cca posledne 2 mesiace sa pokusam o nejaky systematicky trening aspon 3x do tyzdna v trvani cca pol hodinky. Nejaky progres badat, ale ani zdaleka nie je taky, ako by som si predstavoval. Najhorsie su potom dni, kedy su pokusy snad horsie ako na zaciatku. Vzdat to zatial nemienim, ale mam pocit, ze nieco musim robit zle (alebo som fakt totalny antitalent, co tiez asi nie je daleko od pravdy). Trenujes sam alebo s niekym?
Trenujem minimalne 4-5 x do tyzdna a mam chut trenovat hoci aj kazdy den. Jednoducho tuzba sa to naucit dobre je velka. Zistil som vsak, ze uz ked trenujem 3ti den po sebe tak manualy stoja za prd a odchadzam frustrovany, robim chyby a zbytocne sa dostavam do situacii kde to musim zachranovat zadnou brzdou. Taktiez som zistil (aj vdaka internetu), ze trening by nemal trvat viac ako 20-30min takze posledny mesiac sa to snazim drzat na tejto urovni a vzdy po 2 dnoch si dat 1 den pauzu. Trochu ma stve ze ide leto, tam tej pauzy bude asi viac
Trenujem sam co na jednej strane neni zle kedze clovek sa musi sustredit na x veci ale na 2hej strane rad bych nejaku spatnu vazbu od ludi ktori sa to tiez bud ucia alebo uz naucili. Cele to vnimam ako predovsetkym boj s vlastnou psychikou a mavam momenty kedy sa pytam sameho seba ci to ma nejaky zmysel.
Progres tam urcite je, pred 3ma mesiacmi som s malou dusickou spravil tak 3m manual a vzdy ked som trafil 'balance point' tak ma chytila panika a ledva ledva som to zachranoval zadnou brzdou. Teraz som na urovni ze viem dat tak 8-9m relativne pravidelne a cca 2-3x za kazdy trening to vytiahnem na 10m.
Ito Tymto manual masinkam moc neverim, je to ina dynamika. Ale diky za tip. Myslim, ze jedina cesta ako sa naucit manual je pravidelnym dlhodobym treningom. Snad to plati aj pre starych fotrov s dlhymi nohami (mam 201cm) ako ja.
Ja som ten hopper objednal na fitstore24 za 159,ale ešte mi to neprislo,fungovať to bude určite ,ale nie je to zadarmo ,skrátka drill . Dal som sa koncom minulého roka k padesatinam na trial,takže sledujem nejaké kanály ohľadom toho a skrátka potrebuješ si vytvoriť muscle memories,kedy sa mnohokrát drilovana činnosť začne diať automaticky bez toho ,aby si nad tým rozmyslal.Tak uvidíme,som zvedavý🙂
clxno1 Som na HTcku..Kona Honzo. Kratka zadna stavba..v podstate idealny bike na taketo blbiny. Ty?
Trenujem skor na rovine alebo veelmi miernom kopci. Snazim sa to mixovat. Moc strmy kopec kde clovek hned naberie rychlost nedava zmysel zatial pre mna.
Ja to vacsinou trenujem tiez na HT (Merida Big.Trail), ale obcas to skusam na fulle (Capra MX) alebo na ebiku (Decoy MX). Najlepsie mi to ide na fulle, citit 27.5 zadne koleso. Tiez som sa snazil na rovine, ale lepsie to ide dolu kopcom (cim rychlejsie, tym lahsie). No a tiez som sa snazil len o cisty balans (bez brzdy), ale nedavno mi bolo povedane od jedneho skuseneho, ze je dobre sa naucit pouzivat spravne brzdu, tak teraz neviem, co trenovat ?
S tou zadnou brzdou...no...moj nazor je ze pokial je clovek na urovni ze vie manual udrzat ledva 2 sekundy tak tam neni velmi cas na jemne korigovanie brzdou. Skor to vidim ako dalsi krok ked zacnu byt manualy dlhsie.
Co sa rychlosti tyka, ano je to lahsie a clovek prejde dlhsiu vzdialenost co mu dodava sebavedomie. Bojujem vsak casto krat so strachom "co ak to v tej vyssej rychlosti presvihnem" a nestihnem vhodne zareagovat telom alebo brzdou. Par krat sa mi to uz stalo, vzdy som to ustal ale ten strach tam stale nejaky je a asi aj dlho este bude. Ty to ako vnimas?
Cele je to psycho 🤦♂️ Su dni kedy mam odvahu a daria sa mi a na 2hy den citim tlak ze sa musim vyrovnat tym z predosleho dna...a zacnem mat obavy a strach ci to dam. A clovek zacina akoby od zaciatku 🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mimochodom na youtube je asi tona videi s navodmi na manual a wheelie... a kopec ineho... jedny lepsie, ine horsie... treba popozerat
Trenujem sam co na jednej strane neni zle kedze clovek sa musi sustredit na x veci ale na 2hej strane rad bych nejaku spatnu vazbu od ludi ktori sa to tiez bud ucia alebo uz naucili. Cele to vnimam ako predovsetkym boj s vlastnou psychikou a mavam momenty kedy sa pytam sameho seba ci to ma nejaky zmysel.
Progres tam urcite je, pred 3ma mesiacmi som s malou dusickou spravil tak 3m manual a vzdy ked som trafil 'balance point' tak ma chytila panika a ledva ledva som to zachranoval zadnou brzdou. Teraz som na urovni ze viem dat tak 8-9m relativne pravidelne a cca 2-3x za kazdy trening to vytiahnem na 10m.
Toto je doooost dobra vec!
Trenujem skor na rovine alebo veelmi miernom kopci. Snazim sa to mixovat. Moc strmy kopec kde clovek hned naberie rychlost nedava zmysel zatial pre mna.
Co sa rychlosti tyka, ano je to lahsie a clovek prejde dlhsiu vzdialenost co mu dodava sebavedomie. Bojujem vsak casto krat so strachom "co ak to v tej vyssej rychlosti presvihnem" a nestihnem vhodne zareagovat telom alebo brzdou. Par krat sa mi to uz stalo, vzdy som to ustal ale ten strach tam stale nejaky je a asi aj dlho este bude. Ty to ako vnimas?
Cele je to psycho 🤦♂️ Su dni kedy mam odvahu a daria sa mi a na 2hy den citim tlak ze sa musim vyrovnat tym z predosleho dna...a zacnem mat obavy a strach ci to dam. A clovek zacina akoby od zaciatku 🙂