caute mam DH bike big hit 3 s vidlou marzocchi bomber a chcem sa na nom naucit wheelie a manual, wheelie viem tak 2 metre a potom ma toci do boku alebo ma vidla ztiahne dolu.
poradte niake typy ako ho lahko zdvihnut na zadne...
dakujem predom za pomoc a cas.
A ako si na tom s pribrzdovanim? Alebo sa to vsetko snazis vzdy trenovat bez sahania na brzdu? U mna je teda este rozdiel na akom biku to robim. Na endure a e-endure ho dokazem podrzat asi najdlhsie, ale len vo vysokych rychlostiach. Na HT sa to da aj pri mensich rychlostiach. Pises, ze sa to ucis na rovine, to sa vzdy na tych 20-25 kmh musis rozbiehat za vlastne?
Video by bolo super (v najhorsom ho len niekde zaves, napr. google drive, onedrive, ..., a sem daj link). Ja som sa este netocil, ale budem musiet, lebo sa mi zda, ze asi nieco nerobim spravne, kedze pomaly napredujem (zatial som odstranil zlozvyk drzania/stlacania prednej brzdy, zhrbeneho chrbatu a casteho pokrcovania ruk v laktoch).
Na brzdu nesiaham vobec. Tiez mi to dlho vrtalo v hlave a snazil som sa to trenovat ale vzdy som skoncil okamzite na zemi. Potom som cital viacero prispevkov aj na zahranicnych forach, ze zadnu brzdu treba mat len ako safety. Chlapci na BMXkach vedia tahat manual donekonecna a bez brzdy. Takze som sa na celu zadnu brzdu vybodol a mam ju len pre "oh shit" momenty. Kto vie, mozno v buducnosti si osvojim aj korekcie brzdou. Teraz ma to ale zbytocne len zatazuje. Cize sustredim sa len na svoje telo.
Mam stastie ze byvam v Dubravke ktora je kopcovita a priamo pri bytovke mam krasny relativne novy asfaltovy usek ktory zacina miernym az prudsim klesanim a vyustuje do roviny. Kopec vyuzijem na nabratie rychlosti (tu si pred rovinkou trosku skorigujem ak idem prilis rychlo) a na rovine potom skusam. Je to super lebo ziskam rychlost bez toho ze by som akokolvek unavil nohy. Takze tak. Skusim nieco vymysliet s tym videom. Mam ich viac, v podstate sa vzdy snazim za kazdy mesiac natocit aspon 2-3 nech vidim co robim dobre/zle atd.
super som rad ak to pomohlo a drzim palce v dalsom progrese. vidim to tak ze kedze ide off season a ak vydrzite trenovat aj cez zimu na novu sezonu uz bude manualit lavou zadnou... teda, pravou zadnou.. obcas.
martin15 Mam na teba manualovu otazocku Ako som tu uz spominal, mam pri bytovke velmi pekny (asi 400m) usek kvalitneho asfaltu, ktory zacina strmsim sklonom a v nizsej casti prechadza do roviny. Hornu strmsiu cast vyuzivam na nabratie rychlosti a nasledne v nizsej casti (skor na tej rovinke) potom trenujem manualy.
Potesilo by ma vsak keby som jedneho dna bol schopny manualom zist cely takyto usek. Cize aj tu strmsiu cast. Snazim sa to teda mixovat a skusat manual v kazdej casti kopca.
V strmsej casti kde clovek rychlo nabera rychlost je to ale o dost iny pocit a jednoznacne tazsie dat nejaku dlhsiu vzdialenost.
Je to nieco co clovek pochyti casom alebo je manual vyslovene vhodny len na kopecky s velmi miernym sklonom? Aka je tvoja skusenost?
a inak ten kvalitny asfalt je nova harmincova?
trenujes v bus pruhu?
moja skusenost je taka ze
cim prudsi sklon , tym tazsie to ide do manualu, myslim ten uvodny pohyb so zdvihnutim kolesa.
podla mna, je to tym ze s vacsim sklonom mas predne koleso nizsie.
predstavujem si, ze je to nieco take, akoby som mal zrazu nizsi stack na biku.
a co ja viem, s vyssim stackom (ked som si pridal podlozky pod predstavec) to ide do manualu lahsie.
a tiez cim prudsi sklon, tym dalej od povodnej polohy musim zodvihnut predne koleso, az mam pocit ze idem prepadnut dozadu.
sklon som teda hladal taky, aby som moc nestracal rychlost, a sucasne taky aby som si to uvodne zdvihnutie predneho kolesa moc nekomplikoval.
long storys short , taka harmincova je celkom fajn , chodim tade pomerne casto z lamacskym lesov a ten bus pruh je na to ako stvoreny
Harmincovu som este neskusal takze neviem velmi posudit Ja som na konci Dubravky (Dubravcicka ulica). To co popisujes su presne moje skusenosti. Cim strsmi kopec, tym tazsie to ide do manualu a s prednym kolesom musim o cosi vyssie aby som nasiel balance point.
Dobre...ono asi nebude na skodu skusat to kdekolvek sa len da, ci uz strmsi kopec, miernejsi alebo teda rovina. Celkovo k tomu pristupujem tak, ze akykolvek manual do tela pumpuje nove data, ktore sa neskor zidu
Akrobati na lane tiez nosia dlhé palice,tiež wheelie sa jazdí s vystretymi rukami,podľa toho usudzujem ,že aj dlhší rázvor a viac predkopnuty bike by mal byť vhodnejší,napriek tazsiemu nadhadzovaniu.
Podľa mojich skúseností je to presne naopak. Aj keď to môže byť tým, že som zvyknutý viac na Bmxu. Ale pri dlhom biku treba proste viac ťahať a keď už je predné koleso vo vzduchu, tak to treba viac korigovať telom. Aj preto moderné BMX geometrie majú krátke zadné stavby, vyššie stred a montujú sa vysoké riaditka. Mne sa na manuál ešte osvedčil vzadu hladší plášť.
martin15 Dnes som konecne otestoval Harmincovu, naozaj luxus 👌 Je to trochu strmsie ale aj tak super. Skoda len, ze je to taky frekventovany usek, rad bych tam chodil trenovat pravidelne.
Akrobati na lane tiez nosia dlhé palice,tiež wheelie sa jazdí s vystretymi rukami,podľa toho usudzujem ,že aj dlhší rázvor a viac predkopnuty bike by mal byť vhodnejší,napriek tazsiemu nadhadzovaniu.
tie dlhé palice pri chôdzi slúžia paradoxne na niečo iné ako si všetci myslia. Tie dlhočizné palice v skutočnosti znížia ťažisko chodca po lana až tak že je pod úrovňou lana, t.j. potom pokiaľ nešliapneš vedľa je len malá pravdepodobnosť že spadneš kvôli balansu alebo vplyvu vetra
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Video by bolo super (v najhorsom ho len niekde zaves, napr. google drive, onedrive, ..., a sem daj link). Ja som sa este netocil, ale budem musiet, lebo sa mi zda, ze asi nieco nerobim spravne, kedze pomaly napredujem (zatial som odstranil zlozvyk drzania/stlacania prednej brzdy, zhrbeneho chrbatu a casteho pokrcovania ruk v laktoch).
Mam stastie ze byvam v Dubravke ktora je kopcovita a priamo pri bytovke mam krasny relativne novy asfaltovy usek ktory zacina miernym az prudsim klesanim a vyustuje do roviny. Kopec vyuzijem na nabratie rychlosti (tu si pred rovinkou trosku skorigujem ak idem prilis rychlo) a na rovine potom skusam. Je to super lebo ziskam rychlost bez toho ze by som akokolvek unavil nohy. Takze tak. Skusim nieco vymysliet s tym videom. Mam ich viac, v podstate sa vzdy snazim za kazdy mesiac natocit aspon 2-3 nech vidim co robim dobre/zle atd.
Potesilo by ma vsak keby som jedneho dna bol schopny manualom zist cely takyto usek. Cize aj tu strmsiu cast. Snazim sa to teda mixovat a skusat manual v kazdej casti kopca.
V strmsej casti kde clovek rychlo nabera rychlost je to ale o dost iny pocit a jednoznacne tazsie dat nejaku dlhsiu vzdialenost.
Je to nieco co clovek pochyti casom alebo je manual vyslovene vhodny len na kopecky s velmi miernym sklonom? Aka je tvoja skusenost?
trenujes v bus pruhu?
moja skusenost je taka ze
cim prudsi sklon , tym tazsie to ide do manualu, myslim ten uvodny pohyb so zdvihnutim kolesa.
podla mna, je to tym ze s vacsim sklonom mas predne koleso nizsie.
predstavujem si, ze je to nieco take, akoby som mal zrazu nizsi stack na biku.
a co ja viem, s vyssim stackom (ked som si pridal podlozky pod predstavec) to ide do manualu lahsie.
a tiez cim prudsi sklon, tym dalej od povodnej polohy musim zodvihnut predne koleso, az mam pocit ze idem prepadnut dozadu.
sklon som teda hladal taky, aby som moc nestracal rychlost, a sucasne taky aby som si to uvodne zdvihnutie predneho kolesa moc nekomplikoval.
long storys short , taka harmincova je celkom fajn , chodim tade pomerne casto z lamacskym lesov a ten bus pruh je na to ako stvoreny
Dobre...ono asi nebude na skodu skusat to kdekolvek sa len da, ci uz strmsi kopec, miernejsi alebo teda rovina. Celkovo k tomu pristupujem tak, ze akykolvek manual do tela pumpuje nove data, ktore sa neskor zidu
Dik za odpoved
tie dlhé palice pri chôdzi slúžia paradoxne na niečo iné ako si všetci myslia. Tie dlhočizné palice v skutočnosti znížia ťažisko chodca po lana až tak že je pod úrovňou lana, t.j. potom pokiaľ nešliapneš vedľa je len malá pravdepodobnosť že spadneš kvôli balansu alebo vplyvu vetra