caute mam DH bike big hit 3 s vidlou marzocchi bomber a chcem sa na nom naucit wheelie a manual, wheelie viem tak 2 metre a potom ma toci do boku alebo ma vidla ztiahne dolu.
poradte niake typy ako ho lahko zdvihnut na zadne...
dakujem predom za pomoc a cas.
Moja skúsenosť je taká ,že tieto veci sa dejú automaticky,teda nie je to tak ,že idem po zadnom ,začne ma brať do prava ,porozmýšľam a skorigujem...drilovanim si vybudujeme take muscle memories,že tie korekcie sa dejú samé ,ale nie je to otázka dní ,ale mesiacov poctivého tréningu ,bez motivácie ťažko dosiahnutelne,čim sme starší ,tým viac času to zožerie. Wheelie som sa učil v 48,teraz som si na pajdu kúpil manual machine-mtb hopper balance,čakám na prvý hnusný deň ,aby som to zložil a vyskúšal😃
flegko Neries kolko co trvalo komu lebo kazdy sme iny a kazdy sa uci inak. Ludia maju rozny background, stavbu tela, rozne bloky v hlave. Daj si na zaciatok napr ciel ze budes trenovat povedzme 4 x tyzdenne po dobu 1 mesiaca. Po mesiaci uvidis ci si sa posunul, ci ta to bavi a bud sa rozhodnes ze pojdes dalej alebo na to hodis bobek 🙂.
k motivacii este tolko, mne pomohlo aj to ked som si uvedomil, ze manual a wheelie otvora aj dalsie moznosti.
nie je su to iba neuzitocne triky na predvadzanie sa,
manual umoznuje plynule prejazdy dvojvln ked nie je napr rychlost na to skocit ich, pripadne sa spomina aj pri dropoch.
wheeliecko napr pri pri technickom vyliezani na vyssie prekazky, kedy podobnym sposobom dviham predne koleso.
cerstvo som sa vratil z tripu rychleby/dolni morava/koprivna a realne si clovek uvedomuje ze aspon ciastocne ovladat tieto dve techniky je naozaj uzitocne.
A to je vraj wheelie najjednoduchší skill ,čo sa môžeš na biku naučiť?Ja momentálne od septembra drilujem static balance. Target je stáť na biku bez drziacky.
Tak som to (MTB hopper balance) po mesiaci zložil a posúvam nejaké info. Držia to po kope len gumicky ,tak sa spočiatku zdalo ,že to nemôže udržať jazdca+bike,opak je pravdou,funguje to parádne ,ma to značný flex do strany ,takže to dôkladne imituje skutočnú jazdu.Netreba fixovať predné kolo ,zadná brzda v poho stačí ,až kontraproduktívne ,nakoľko sa dá s ňou korigovať aj prepadanie dopredu. Na 1. krát až podozrivo jednoduché balansovanie,pravda s pomocou brzdy,až sa vybalansujem na úroveň ,že to pôjde bez použitia brzdy,môžem ísť na ostro. Mám dojem ,že s týmto by to nemuselo až tak dlho trvať...samozrejme ostrá jazda bude o niečom inom ,ale recenzie na výrobok nekecali a cca 150€ síce nie je málo ,ale doma na kolene to ťažko niekto takéto vymakané vyrobí. Ta pridaná hodnota je práve v tom bočnom flexe,nakoľko v zime používam wahoo kickr ,pravda ten lacnejší ,ale najviac mi vadí práve ten chýbajúci bočný flex.
Vyskusane bez reťaze,nejaký badateľný rozdiel som nezaznamenal.
Inak je to riadna záťaž na ruky ,chrbat..Tak minutka a hotovo,treba to položiť,lebo dlhšie únava nedovolí..
Ani neviem, co na to povedat, vacsinu prazdnin som bol rozlietany a zial moja kazdovecerna hodinova session je uz pase, lebo je skoro tma. Asi budem pokracovat zasa az o rok 🤷♂️ V kazdom pripade, zlepsenie je, len stale chyba akasi konzistentnost. Pocas kazdeho vyjazdu sa mi podari aspon jeden 10+ m manual, tak aspon to ma trochu tesi.
Hlasim progres ludia, zacinam sa dostavat celkom pravidelne na 20m+. Dokonca som dnes dal 30m (4,5 sec dlhy) s jemnym protivetrom. Stale kopec roboty pred sebou, ale tesi ma ze trening prinasa ovocie. Este 10. Sept som mal max 16m
Hlasim progres ludia, zacinam sa dostavat celkom pravidelne na 20m+. Dokonca som dnes dal 30m (4,5 sec dlhy) s jemnym protivetrom. Stale kopec roboty pred sebou, ale tesi ma ze trening prinasa ovocie. Este 10. Sept som mal max 16m
Pri akej rychlosti? Ja to jednoducho neviem podrzat, ked idem pomaly (pod 15 km/h). Aku mas konzistentnost? Ked idem "trenovat", tak sa mi vacsinou nedari, ale ked to pocas vyjazdu vyskusam za spravnych okolnosti (rychlost, sklon a smer), tak ho do tych 4s viem podrzat relativne pravidelne.
edit: Najlepsie sa mi "manualuje" vo Wexli, ked idem s malou zelenu
Nevozim tachac takze rychlost viem len odhadnut na zaklade skusenosti. Pod 15 km/h su manualy vyrazne tazsie a kratsie. Ak mam cerstve nohy (den predtym som netrenoval) tak v tejto rychlosti viem davat celkom pravidelne (7 z 10) cca 12-13m s tym ze sem tam sa podari (3 z 10) povedzme 15-16m. Unava noh hra u mna velku rolu. Dbam na to aby som sa predtym ponatahoval a par minut na biku len tak vozil. Ak trenujem 3ti den po sebe, viem ze nemozem cakat zazraky a nesnazim sa trhat rekordy lebo som sa poucil, ze v tych situaciach viem spravit chybu a dostat sa do "oh shit!" situacie.
Tie dlhsie manualy robim pri cca 20-25 km/h a na rovine. Skusam ich aj pri jemnom, aj vacsom sklone aby som si zvykol ale tam sa mi nedaria zatial take dlhe. Mozno 15-17m, tazko povedat. Meriam to zatial len na 1 useku, na rovine. Celkovo manual dolu kopcom je jemne iny ako na rovine. Stale tam hladam to optimalne prvotne nadhodenie. Na rovine to mam zmaknute uz celkom OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nie je su to iba neuzitocne triky na predvadzanie sa,
manual umoznuje plynule prejazdy dvojvln ked nie je napr rychlost na to skocit ich, pripadne sa spomina aj pri dropoch.
wheeliecko napr pri pri technickom vyliezani na vyssie prekazky, kedy podobnym sposobom dviham predne koleso.
cerstvo som sa vratil z tripu rychleby/dolni morava/koprivna a realne si clovek uvedomuje ze aspon ciastocne ovladat tieto dve techniky je naozaj uzitocne.
https://youtu.be/H5C1BeZvZPk
Dajme tomu, ze wheelie do mierneho kopca mam zmaknute, ale po rovine, prip. mierne dolu kopcom, to veru ani zdaleka.
Inak je to riadna záťaž na ruky ,chrbat..Tak minutka a hotovo,treba to položiť,lebo dlhšie únava nedovolí..
Pri akej rychlosti? Ja to jednoducho neviem podrzat, ked idem pomaly (pod 15 km/h). Aku mas konzistentnost? Ked idem "trenovat", tak sa mi vacsinou nedari, ale ked to pocas vyjazdu vyskusam za spravnych okolnosti (rychlost, sklon a smer), tak ho do tych 4s viem podrzat relativne pravidelne.
edit: Najlepsie sa mi "manualuje" vo Wexli, ked idem s malou zelenu
Tie dlhsie manualy robim pri cca 20-25 km/h a na rovine. Skusam ich aj pri jemnom, aj vacsom sklone aby som si zvykol ale tam sa mi nedaria zatial take dlhe. Mozno 15-17m, tazko povedat. Meriam to zatial len na 1 useku, na rovine. Celkovo manual dolu kopcom je jemne iny ako na rovine. Stale tam hladam to optimalne prvotne nadhodenie. Na rovine to mam zmaknute uz celkom OK.