Čaute bikeri, mám tu problém a ten je, že si neviem rady s mojími kotúčovými brzdami. Mám bike Kenzel Vagabond, avšak nemám HYDRAULIKY, netuším prečo mi nehorázne pískajú, len kúsok stláčím páčku a je to neznesitelný zvuk. Skúšal som už všetko čo sa len dá, (Odmastiť, spray na brzdy, vyutierať, vysušiť) Nepomáha, SOM ZÚFAlÝ!!!! Ale fakt, prosím poradte niekto niečo užitočné, už fakt neviem čo mám robiť, nemôžem jazdiť a pod. Veľmi ĎAKUJEM!
daj si na neakú handričku alebo vreckovku trošku 100% liehu alebo aspoň 80% a preptri s tou handriičkou kotuč aj došticky...a potom to dosucha poutieraj ..mne to pomohlo
na odmastenie mozes pouzit aj technicky benzin len ho nechaj dobre vyparit a v ziadnom pripade ho nedostan na dosticky.
Inac ak mas vylestene kotuce tak pomaha zobrat jemny brusny papier a zdrsnit ich povrch. To iste s platnickami.
Nájdi si dlhý, dosť prudký kopec zapni MP3ku a pusti sa dole s tím že budeš brzdiť neprerušovane, ak si našiel dostatočný kopec tak to zahreješ na takú teplotu že mastnota zhorí. Doporučujem to neskúšať z oboma brzdami naraz, keby si to náhodou prehnal.
Technicky benzin nie... Je trochu mastny, a zostava to tam aj ked sa odpari.
To isté aj perchloretylen výrazne a čiastočne aj dietyleter ( u oboch biely povlak, ktorý však šiel utrieť ) - možno pri dlhšom ponorení a dobrom vyutieraní by to pomohlo
mozno keby si mal moznost vyskusat iny tvar kotucov (ked mas zubate, tak skus gulate a naopak).
a inak bud rad ze ti nevibruju, mne sa zo zadnej brzdy prenasaju vibracie cez sedlovku az do zadnice a nie je to nic prijemne.
Pískanie je dobré aj v horách kde je mnoho medvedov,aspon ja sa cítim takto bezpečnejšie.Tu v okolí MT a v Kremnických vrchoch kde bikujem najčastejšie ,je ich požehnane-takže ja som pískanie neriešil!
mozno keby si mal moznost vyskusat iny tvar kotucov (ked mas zubate, tak skus gulate a naopak).
a inak bud rad ze ti nevibruju, mne sa zo zadnej brzdy prenasaju vibracie cez sedlovku az do zadnice a nie je to nic prijemne.
toto robilo aj mne. pomohlo az prasa vycentrovat. ale finta povolit prasa. stlacit brzdu dotiahnu nestacila. bolo to treba jemne este dokorigovat a od vtedy bez vibracii.
Určite sa prikláňam k názoru vycentrovať!!..mne to začalo pískať po tom ako som bez kolesa stlačil brzdu a musel to potom šróbovákom rozťahovať...to bola chyba.
Určite sa prikláňam k názoru vycentrovať!!..mne to začalo pískať po tom ako som bez kolesa stlačil brzdu a musel to potom šróbovákom rozťahovať...to bola chyba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. špunty do uší
2. Sluchátka
3. zobrať jemný šmirgel a prebrúsiť platničky, najmä hrany.
Inac ak mas vylestene kotuce tak pomaha zobrat jemny brusny papier a zdrsnit ich povrch. To iste s platnickami.
To isté aj perchloretylen výrazne a čiastočne aj dietyleter ( u oboch biely povlak, ktorý však šiel utrieť ) - možno pri dlhšom ponorení a dobrom vyutieraní by to pomohlo
toto robilo aj mne. pomohlo az prasa vycentrovat. ale finta povolit prasa. stlacit brzdu dotiahnu nestacila. bolo to treba jemne este dokorigovat a od vtedy bez vibracii.
Okrem toho, subjektivne, 6d je lepsie ako CL.
Ake centrovanie? Coho?