scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net
15.11.2015 - 16:36:37
00
Ja mám pri sebe cestovné doklady vždy, keď som v cudzej krajine. Neviem, či by som ich mal pri sebe aj keby som išiel spáchať nejaký útok, ale pravdepodobne áno - obyčajná náhodná kontrola by mi mohla skaziť môj zámer... Ďalšia vec, chcel by som, aby každý vedel, že som to spravil ja.
15.11.2015 - 16:41:32
03
Aha... a ako by si to urobil, keby si chcel, aby si každý myslel, že to spravil niekto iný?
15.11.2015 - 16:42:55
00
Vlad01 napísal:
Áno, filozofovanie nad kávičkou z tepla domova a mudrovanie nad slovíčkami je ten správny európsky postoj. Bravo.

Spravne som pochopil, ze to pises uz tesne pred odchodom do boja? Alebo co ineho robis okrem tych svalnatych raci?
15.11.2015 - 17:04:05
01
Aha... a ako by si to urobil, keby si chcel, aby si každý myslel, že to spravil niekto iný?

No samozrejme to vyvoláva množstvo otázok a táto pripomienka je správna, možno sa mýlim, len som písal svoj názor. Ja si myslím, že títo ľudia sú na svoje činy hrdí a v istých kruhoch považovaní za hrdinov, že by sa toho vzdali? Konieckoncov, ich identitu budú ešte určite vyšetrovať...
15.11.2015 - 17:05:15
00
Tomas-Lc napísal:
Ja mám pri sebe cestovné doklady vždy, keď som v cudzej krajine. Neviem, či by som ich mal pri sebe aj keby som išiel spáchať nejaký útok, ale pravdepodobne áno - obyčajná náhodná kontrola by mi mohla skaziť môj zámer... Ďalšia vec, chcel by som, aby každý vedel, že som to spravil ja.


Presne tak :y: . Oni keby mohli, tak sa od hlavy po päty oblečú do vlajok propagujúcich IS. Lenže nemohli, prezradili by sa okamžite. Nuž ale chceli, aby sa po ich čine prišlo na to že kto za tým stojí a prečo. A preto tie pasy.

Samozrejme, po čine sa určite prihlásilo minimálne 20 radikálnych islamských skupín, že práve ONI majú toto na svedomí, však takú "prestíž" by bolo škoda nevyužiť vo svoj prospech širenia strachu .

To ohľadom tých pasov.
15.11.2015 - 17:20:28
00
Winter, vyzerá to, že máš informácie z prvej ruky, úplne presne a s istotou opisuješ, čo chceli a čo nie. Si sa s nimi pred tým zločinom o tomto rozprával?
15.11.2015 - 17:24:32
00
To je len môj súkromný názor a nikomu ho nevnucujem . A čo Ty, aký máš názor na to, čo sa tam stalo ??
15.11.2015 - 17:47:24
00
boli to zidovski burzoazni slobodomurari z Madarska, to musi byt kazdemu sudnemu cloveku uplne jasne
15.11.2015 - 18:19:27
01
winter78 napísal:
A čo Ty, aký máš názor na to, čo sa tam stalo ??


Že je to riadne svinstvo.
15.11.2015 - 18:29:12
02
Ad pista - nie, ja nie som vojak, a nemám pocit, žeby som mal silne reči. SK máš ten pocit ty, tak mi prosím vysvetli, kde, respektíve čo v mojom príspevku je podľa teba "silácke". V každom prípade ale nepod....vam vždy a zakaždým, keď mám náladu. Som obyčajný dedinčan, no používam svoj sedliacky rozum aj vo svete, kedže sa posledných 30 rokov pohybujem kade tade, na západe aj na východe.
15.11.2015 - 19:33:20
00
Jaroh napísal:
Myslím, že dnešný text Tomáša Bellu v Denníku N je podstatne k veci...


Zareagujem iba na to, čo si odcitoval.

“Nezachytil som, že by chceli ... aby sme prijímali každého, aby sme dovolili komukoľvek blúdiť ľuďom po Európe bez dokladov.“
(Tomáš Bella)

Ja som ale zachytil, že Maďari ešte aj za ten svoj drbnutý, improvizovaný plot schytali ostrú kritiku rovno od európskych elít (francúzky minister atď.), ak nie rovno nadávky do xenofóbov a rasistov. O sulíkovských hot-spotoch mimo EÚ sa už dnes opatrne hovorí, najprv ich však “Bellovi“ ľudia zavrhli ako bezcitný technokratizmus. Ani nehovoriac o povýšeneckom výsmechu, ktorým Bellova partička odmení každý prejav racionálnej obavy.

Inými slovami, lídri aj systém sa doteraz hýbu presne podľa vízií Tomáša Bellu a celého refugees-welcome davu. A teraz keď táto vízia naráža na realitu prudšie a rýchlejšie než si títo ľudia vôbec dokázali predstaviť, zrazu sa od Bellu dozvedáme, že ľudia blúdiaci bez dokladov po Európe naozaj nie sú až tak funky. A na teba toto urobí náramný dojem. Kde sú teda Bellove riešenia?

“Nezachytil som, že by chceli ... aby sme zmenili naše zákony a zvyky na zvyky krajín, odkiaľ migranti prichádzajú.“
(Tomáš Bella)

Skúsim jeden konkrétny príklad. Spomeň si ako k nám do tejto provincie pred pár rokmi dorazila zábavná debatka a “kontroverzia” okolo gay pride. Poviem ti to tak obrazne: na tej európskej ulici, kde včera, šantili LGBT exoti a brojili proti kresťanskej “zadubenosti“ (za hlasitého potlesku Bellu a spol.) zajtra už budú čoraz viac pribúdať práve také procesie, ako linkujem vyššie v texte. Demografia je sviňa (k nej pripočítaj možný pozvoľný exodus rezignovaných domácich ľudí preč). Toto všetko sa už deje. A celá LGBT and friends budú všetci zalezení v dierach, pretože bradatí týpkovia v nočných košeliach sa s nikým srať nebudú. Najprv vo svojich getách a potom ani v širšom priestore. Pretože veci, ktoré ty a ja považujeme za samozrejmé, alebo prípadne len za kontroverznú tému na kultúrne vojničky pri kávičke, bradatých týpkov do morku kosti urážajú. A Tomáš Bella (ak neprecitne) bude prvý, kto sa skloní pred ich senzitivitami a opäť “nezachytí”, že európska civilizácia možno ide pozvoľna do riti.


Naposledy upravil nimm_zwei dňa 15.11.2015 - 20:30:34, celkovo upravené 1 krát.

15.11.2015 - 20:17:29
03
Evidentne ti chýba schopnosť porozumieť čítanému textu.
Bella píše o tom, že na internetoch sú na oboch stranách aj rozumní ľudia a píše práve o tých rozumných ľuďoch a teda nepíše o všetkých a už vonkoncom nie o extrémoch na oboch stranách (ku ktorým podľa vety "A celá LGBT and friends budú všetci zalezení v dierach, pretože bradatí týpkovia nočných košeliach sa tu s nikým srať nebudú" evidentne patríš).
Skús si to prečítať ešte raz, prípadne si naštuduj niečo o Gaussovej krivke a potom prídi.
15.11.2015 - 20:27:49
01
Nie nechýba. Akurát som nezhltol, tak ako ty, tento Bellov náhly obrat. Pretože N-ko si podľa mňa od samého začiatku ostentatívne nasadilo práve iba tú "humanistickú" pózu, a na každého mimo svoj prúd hádže blato. Ale veď dobre, aspoň nejaký posun k rozumu a zamysleniu.

A k tomu extrémizmu, tu je citát z víkendového prehlásenia ISIS:
"The targets included the Bataclan theatre for exhibitions, where hundreds of pagans gathered for a concert of prostitution and vice."

Ja som ti iba verne prafrázoval ich myšlienkový svet (a myšlienkový svet mnoho ich sympatizantov v moslimskej komunite a ty *mňa* označíš za "extrém". Len tak, presne z toho zákopu, o ktorom asi píše Bella, impulzívne hodíš blatom. A ešte dáku tú svoju vedeckú prevahu vystavíš na obdiv, či čo. Daj to preč, chlape.
15.11.2015 - 21:23:37
00
No, sorry, ale ten, kto píše že "A celá LGBT and friends budú všetci zalezení v dierach, pretože bradatí týpkovia nočných košeliach sa tu s nikým srať nebudú" u mňa nie je predstaviteľ nejakého umierneného stredu, ba ani nerozhodnej väčšiny, ale extrémneho okraja. A bohužiaľ, nie sme jasnovidci, aby sme vedeli, že ty nič, ty iba muzikant, ty iba verne parafrázuješ myšlienkový svet niekoho iného ...
15.11.2015 - 21:33:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up