Dalsi, ktoremu Skodovka do prirucky nenapisala, ze Fobia neni S Klasse :-)
07.01.2016 - 23:35:49
00
dnes som isiel autom v BA po Palisadoch od Hodzka hore na Hrad a typek predo mnou uplne bez hanby preletel krizovatkou na cervenu... tu: https://goo.gl/maps/eVfVdAvwL1Q2 a to nie ze tesne po oranzovej - ako som isiel za nim, a blizil sa ku krizovatke, tak som videl iba svietiacu cervenu (na dvoch semaforoch!). mal stastie ze vodici aut pripajajucich sa z pravej strany si ho vsimli
08.01.2016 - 01:11:24
00
Hosť napísal:
Chlapi, Blava by mala taky pokoj stale, keby mala vybudovane cyklochodniky a mnoho ludi presadlo na bajky.....viem o com pisem, vratil som sa zo Svedska, kde daleko vacsie mesto skoro vobec nepozna dopr. zapchy :-( Ale to by musela byt vola kompetentnych....

To nie je len o "vôli kompetentných", ale aj o mentálnom nastavení obyvateľstva. Auto je totiž aj "status symbol" a náhrada nefunkčného prirodzenia, a keď to má niekto takto v hlave, nepresadne. Ani do MHD a už vôbec nie na bike.
08.01.2016 - 03:21:33
08
tulenik ma bohuzial zase raz pravdu :-( clovek ktory chodi do prace na bicykli je cudak, "sportovec", asi nema na auto, alkac ktory by nafukal atd... ( ak teda vase zamestanie nie je atelier Gut-Gut, raw foodovy podnik, kreativne studio alebo aspon nejajy start-up. OK, aj Volkswagen ;-). )
Vo firmach casto chyba zakladna moznost prezliect sa, sprcha je uz fakt luxus a miesto na vysusenie mokrych veci je ako biely jedorozec. A potom popripade este sa moze stat, ze ked clovek poziada o moznost parkovat v podzemnej garazi, zacne byt podozrivy. Ved naco, ved nech si ten bicykel pripne vonku o zabradlie. Ale nedajboze nie pred hlanym vchodom, co by si o nas pomysleli ludia !!!

Kamos mi rozpraval prihodu, ako rano prisiel do prace na bajku a hodinu na to mal meeting. A jeden z ludi hovori ze "Ale ved vy ste prisiel na bicykli !!! " A cely meeting mal problem akceptovat co kamos rozprva, ved predsa co mu hovorit niekto taky ;-)

Talze Bratislava by nemala problemy keby mozno uz par desiatok, alebo aj cez sto rokov dozadu mal niekto viziu Presporku ako velkeho mesta. Kedze ju nikto nemal, malo to byt prijemne miesto nedaleko od ruchu Viedne a Pesti, tak nemame radialy, nosne komunikacie atd Lebo nikdy nikdy nikoho nenapdlo, ze by napr. sucasna Stefanikova mala vyzerat ako Ring v Viedni. A teraz si uz barak nikto zburat neda.

O tom ze o meste od '48 rozhoduju ludia, ktori k nemaju vztah, lebo u nich na valale je krajsie, uz skoda hovorit. To ze Bratislavcania by sa este nejako pomestili ( mozno ), keby k nim kazdu nedelu vecer nepribudlo mnozsto Blavakov, ce zaparkuju tri sluzobne fabie a jednu postarsiu Octavku pred trojizbovym bytom, by uz bol len zbytocny flejm :-D ( nevycitam to tym ludom, su pracoviti a dravi ;-) )

Bohuzial, a uz to tu velkrat padlo, Bratsilava nemala a nema dopravnu koncepciu pre pohyb tych stoviek tisic ludi co ziju a pracuju v ramci velkej BA
08.01.2016 - 04:14:53
03
Mno... o nezávadnosti tej "dravosti" a jej psychologických koreňoch v oblasti patológie by sa dal usporiadať odborný seminár... veľmi často ide o combo "prepnutý a zakomplexovaný".
08.01.2016 - 06:07:52
00
Chcel som byt politicky korektny ;-)
08.01.2016 - 06:32:15
00
slavosl, ist takto rychlo po lade na bicykli, drsnom, nie je pre sofera/ku ziadna radost. keby sa tam zjavil "polmetra" dlhy hladky lad, lietal by si ako hadra a mozno aj rovno pod kolesa. skor si mal spomalit. video je jedna vec, no poukazovat na sofera nie je spravne. pouzil si blikacky, mozno preto skorsie odbocoval/a, cyklista je casto len taky zvisly pasik na ceste a nemusi ho kazdy vcas zbadat.
08.01.2016 - 08:46:26
00
hirwils napísal:

žiarovku nevynašiel Tesla, ako sa uvádza v druhej vete článku...
08.01.2016 - 09:09:22
00
A Newton neobjavil gravitačný zákon keď mu padlo na hlavu jablko, to nie je podstatné.
08.01.2016 - 10:26:27
00
nie je podstatné, ale spoluvytvára obraz o autorovi
08.01.2016 - 10:58:42
01
fokel napísal:
tulenik ma bohuzial zase raz pravdu :-( clovek ktory chodi do prace na bicykli je cudak, "sportovec", asi nema na auto, alkac ktory by nafukal atd... ( ak teda vase zamestanie nie je atelier Gut-Gut, raw foodovy podnik, kreativne studio alebo aspon nejajy start-up. OK, aj Volkswagen ;-). )
Vo firmach casto chyba zakladna moznost prezliect sa, sprcha je uz fakt luxus a miesto na vysusenie mokrych veci je ako biely jedorozec.


Toto plati mozno v sprivatizovanych socialistickych firmach kde dozivaju svoju karieru ludia v dochodkovom veku, pripadne v manufakture kde pracuju predsalen jednoduchsi ludia.
V beznych firmach kde vacsina zamestnancov su 30tnici a 40tnici je firemna kultura ovela otvorenejsia a absolutne nikto sa nepozera na to, akym autom kto dosiel do prace. Dokonca ked niekto moze prist do prace peso, na kolobezke alebo bajku, tak mu ostatni skor zavidia ze sa nemusi trepat v zapchach a riesit parkovanie, v zime odhrabavanie snehu a pod.

Auto bolo status symbolom v 90tych rokoch. Dnes si hocijaky osadnik po letnej brigade v UK kupi 10 rocne BMW ktore nevyzera zas az tak zle.
08.01.2016 - 12:21:59
02
PhilJ , pracoval som v zahraničnej firme tu na Slovensku, ktorá sa sem presunula kôli lacnej pracovnej sile. Vo firme pracovali v drvivej väčšine mladí ľudia (od výroby až po riadice funkcie) od tých 20 do 40 rokov. Klasická moderná firma , krásne udržiavané okolie aj interiéry, profesionálny prístup k ľuďom, žiadna postkomunistická zrúcanina so zamestnancami so zaolejovanými montérkami . Mali sme pekné a dosť rozshiahle parkovisko na bicykle, ktoré bolo zastrešené, čiže nemal šancu ani dážď a ani sneh. Bohužiaľ postupne si tam fajčiari začali zvykať "vychutnávať si" tento zlozvyk a po príchode na biku do práce sa človek musel predierať pomedzi nich (doslova zavadzali) a pomedzi kúdoly dymu. Po upozorneniach cyklistov na tento problém u vedenia firmy za veci razom zmenili - firma odmontovala dva rady stojanov na bicykle aby tak urobila miesto fajčiarom :facepalm: .

To len na margo toho "moderná firma" VS cyklisti. Ale v žiadnom prípade nechcem súdiť všetky firmy podľa jednej.
08.01.2016 - 13:41:11
02
Ma s tym niekto skusenosti na slovenskych cestach?

https://www.adventurecycling.org/cyclosource-store/equipment/lights-reflective/sp/safety-wing/
08.01.2016 - 15:37:49
00
vcera Kolarovice...co dodat...2 mrtvi...

https://youtu.be/T4xHnPYYG_Q
08.01.2016 - 15:56:49
00
z videa mam silny pocit, ze si za to mohli sami ...
samozrejme to nic nemeni na tom, ze je to smutne :(
vie sa kde presne to bolo ?
08.01.2016 - 16:05:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up