uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Prosim o radu, jazdim rekreacne HT XC/AM a musim menit sedlovku. Zvazujem kupu rovno teleskopickej.Potrebujem ale offset 20-25mm. 27.2 x 400 Doraz je na spolahlivost a domaci servis. Viete mi nieco poradit, alebo mam na to zabudnut a dalej jazdit pevnu.
Dakujem
Uz som to tu pisal dost vela krat. 27,2 som vzdy nasiel len mechanicke - mighty, force a este zopar znaciek. Do 100€ to urobis a vela ludi s nimi bolo spokojnych, ale je tam citit, ze to je len mechanika.
Dakujem, priznavam sa ze som to cele necital a hladanie mi to nenaslo. Pogooglil som a zistil som ze je to vlastne stale ta ista sedlovka +-. Problemom u mna zoastava ako vyriesit offset sedla. Potrebujem aspon 20mm. lepsie 25. je sanca zmenit zamok na niktorej z nich ?
No asi mam telesne proporciemimo priemer. Aj na cestku mam sedlo skoro na doraz v zadu, proste dlhé stehenne kosti. Krátke ruky. Potreboval by som kratší predstavec, ale začal som v zadu zo sedlom. Až bude ok poloha pedále sedlo tak pôjdem riešiť predstavec. Ak ste pozerali foto, tak tam je sedlo o 4 cm dole ako by malo byt. Odfotim to na novo dnes.
Spravny pristup, ze zacinas od polohy sedla voci pedalu.
Pokial mas sedlo este o 4 cm vyssie ako na fotkach biku v profile, tak to mas naozaj nevhodnu velkost ramu. Teleskopka do tohto ramu sa ti bude riesit velmi tazko z dvoch dovodov: je malo teleskopiek s priemerom 27.2 mm a zaroven je velmi malo teleskopiek s offsetom. Osobne si myslim, ze nejakym bastlom offsetoveho zamku na klasicku teleskopku ju velmi rychlo odrovnas.
Netvrdim, ze ram je na 100% ok, ale ja mam problem vsade, aj v aute napr. Bud nedociahnem na volant, alebo nevocpem nohy pod volant. Proste mam dost dlhe nohy a dost kratke ruky.
WS Recommended Mountain Sizes
Frame Size center-to-center: 18 in
Frame Size center-to-top: 19 in
Overall Reach: 66.00 cm
Saddle Height: 76.82 cm
Handlebar Width: 46 cm
Your Measurements
Height: 183.00 cm
Sternum Notch: 148.00 cm
Inseam Length: 87.00 cm
Arm Length: 63.00 cm
Shoulder Width: 48.00 cm
Flexiblity: 4
Weight: 95.00 kilo
Foot Size: 9.50 USMens
A skutocky Overall Reach: na tom rame je 73 tak ako to je teraz.
geopmetria ramu
Číslo produktu: 90237
Výrobce: Heavy Tools
MODELOVÝ ROK 2013
VÝROBCE Heavy Tools
VELIKOST 19"
VÝŠKA JEZDCE MINIMÁLNÍ 170
VÝŠKA JEZDCE MAXIMÁLNÍ 180
BARVA černá lesk
MATERIÁL Alloy 6061
PRŮMĚR SEDLOVKY 27,2 mm
PRŮMĚR PODSEDLOVÉ OBJÍMKY 31,8 mm
PRŮMĚR OBJÍMKY PŘESMYKAČE 31,8 mm
STŘED BSA 68 mm
HLAVOVÁ TRUBKA IHS 1 1/8"
D - DÉLKA SEDLOVÉ TRUBKY 483 mm
C - EFEKTIVNÍ DÉLKA HORNÍ TRUBKY -
G - DÉLKA HORNÍ TRUBKY 580 mm
H - DÉLKA HLAVOVÉ TRUBKY 130 mm
B - ÚHEL SEDLOVÉ TRUBKY 73°
A - ÚHEL HLAVOVÉ TRUBKY 71°
E - DÉLKA ZADNÍ STAVBY 455 mm
F - ROZVOR 1097 mm
NÁVARKY NA KOŠÍK Sedlová trubka, Hlavní trubka
HMOTNOST 2,135 kg
BRZDA International standard
Este doplnim ze po nastavenu uhlu nohy v najnizsom bode na 30 stup. a posunuti sedla podla olovnice je vyska sedla 77cm a to sedlo je makke este sa o nieco stlaci pri nasadnuti. Teda u mna sa udaje z WS zhoduju s meranim.
Tu máš niečo od našich susedov - http://www.cyklosvec.cz/zbozi/451491/odpruzene-a-stavitelne/sedlovka-m-wave-272-teleskopicka-remote/
Kúpil som si takúto podobnú minulý rok, keď som po zlomenine nohy opať začínal s bicyklom. Nevedel som či sa mi vyplatí investovať do drahšej, alebo po čase, keď sa zotavím ju už potrebovať nebudem. Zvykol som si a fičím na nej ďalej. Jedná sa o jednoduchú ( ale celkom funkčnú !! ) teleskopickú sedlovku. Aj keď jej vzhľad pôsobí trochu starodávne , funkčná je. Jej obrovskou výhodou je že je bezúdržbová, pokiaľ za údržbu nepovažuješ dvakrát za sezónu trochou vazelíny namazať pohyblivú časť pod manžetou a namazať kolík na konci lanka.
edit - cyklosvec ma v SR obchodaka a spolupracuju s nim aj niektore cyklopredajne. Niekde by som mal mat nanho aj kontak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem
ale vazne - mam pocit cena sedlovky nasobne prevysi cenu ramu, tak preco nad tym neporozmyslat ...
Pokial mas sedlo este o 4 cm vyssie ako na fotkach biku v profile, tak to mas naozaj nevhodnu velkost ramu. Teleskopka do tohto ramu sa ti bude riesit velmi tazko z dvoch dovodov: je malo teleskopiek s priemerom 27.2 mm a zaroven je velmi malo teleskopiek s offsetom. Osobne si myslim, ze nejakym bastlom offsetoveho zamku na klasicku teleskopku ju velmi rychlo odrovnas.
WS Recommended Mountain Sizes
Frame Size center-to-center: 18 in
Frame Size center-to-top: 19 in
Overall Reach: 66.00 cm
Saddle Height: 76.82 cm
Handlebar Width: 46 cm
Your Measurements
Height: 183.00 cm
Sternum Notch: 148.00 cm
Inseam Length: 87.00 cm
Arm Length: 63.00 cm
Shoulder Width: 48.00 cm
Flexiblity: 4
Weight: 95.00 kilo
Foot Size: 9.50 USMens
A skutocky Overall Reach: na tom rame je 73 tak ako to je teraz.
geopmetria ramu
Číslo produktu: 90237
Výrobce: Heavy Tools
MODELOVÝ ROK 2013
VÝROBCE Heavy Tools
VELIKOST 19"
VÝŠKA JEZDCE MINIMÁLNÍ 170
VÝŠKA JEZDCE MAXIMÁLNÍ 180
BARVA černá lesk
MATERIÁL Alloy 6061
PRŮMĚR SEDLOVKY 27,2 mm
PRŮMĚR PODSEDLOVÉ OBJÍMKY 31,8 mm
PRŮMĚR OBJÍMKY PŘESMYKAČE 31,8 mm
STŘED BSA 68 mm
HLAVOVÁ TRUBKA IHS 1 1/8"
D - DÉLKA SEDLOVÉ TRUBKY 483 mm
C - EFEKTIVNÍ DÉLKA HORNÍ TRUBKY -
G - DÉLKA HORNÍ TRUBKY 580 mm
H - DÉLKA HLAVOVÉ TRUBKY 130 mm
B - ÚHEL SEDLOVÉ TRUBKY 73°
A - ÚHEL HLAVOVÉ TRUBKY 71°
E - DÉLKA ZADNÍ STAVBY 455 mm
F - ROZVOR 1097 mm
NÁVARKY NA KOŠÍK Sedlová trubka, Hlavní trubka
HMOTNOST 2,135 kg
BRZDA International standard
Este doplnim ze po nastavenu uhlu nohy v najnizsom bode na 30 stup. a posunuti sedla podla olovnice je vyska sedla 77cm a to sedlo je makke este sa o nieco stlaci pri nasadnuti. Teda u mna sa udaje z WS zhoduju s meranim.
No jo. Sedlovka s velkym offsetom a sedlo aj tak uchytene skoro uplne vpredu.
Kúpil som si takúto podobnú minulý rok, keď som po zlomenine nohy opať začínal s bicyklom. Nevedel som či sa mi vyplatí investovať do drahšej, alebo po čase, keď sa zotavím ju už potrebovať nebudem. Zvykol som si a fičím na nej ďalej. Jedná sa o jednoduchú ( ale celkom funkčnú !! ) teleskopickú sedlovku. Aj keď jej vzhľad pôsobí trochu starodávne
edit - cyklosvec ma v SR obchodaka a spolupracuju s nim aj niektore cyklopredajne. Niekde by som mal mat nanho aj kontak.