Lokalizácia
Formulár sa odosiela
"speed wobble", resp. v tomto pripade je presnejsi vyraz "death wobble"

Tiez som taketo vlnenie parkrat zazil, ale nie do miery, ze by som stracal uplnu kontrolu a musel hned zastat. Co som k tomu hladal, tak moze pomoct prilozit nohu na trubku. Dovodov moze byt viacero - povolene hlavove, slabo upnute koleso vo vidlici, zle umiestnenie taziska, nevhodna geometria, alebo som nasiel aj nieco s nesuladom rezonancie ramu a jazdcu, ci co.

Mne sa to stalo pri zle upnutom zadnom kolese (bud slabo dotiahnuty upinak alebo bolo trochu nakrivo). Riesil som to tu, ale to nebolo az tak vazne ako "death wobble":
trening-vyziva-zdravie/klzanie-na-vozovke-t24259.html
Nieco podobne aj tu:
servis-opravy/plavanie-zadneho-kolesa-t35044.html

Druhykrat som to zazil v podobe, ze som citil ako sa bicykel chveje v zjazde po chyteni nejakej nerovnosti. V ziadnom zjazde som si nebol isty. Vyhodnotil som si to tym, ze mi jeho geometria nesedi (velka hlavova trubka, sedel som vysoko). A to som experimentoval ako s posedom, tak aj komponentmi, nic nepomohlo.

EDIT: Je to ale celkom zahada - niektori jazdci toto plavanie/chvenie (wobble) mozno v zivote nezaziju. NIekto to zazije s ramom, na ktorom to druhy nezazije nikdy. A tak dalej...
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 18:49:26
00
arrow_leftHosť napísal:
http://www.bike-forum.cz/forum/rozkmitani-rezonance-karbonoveho-ramu.html

...toto presne sa mi stalo, mám identickú váhu 72 kilo, fúkal taký premenlivý - ***** vietor a mal som pocit ako by som " sedel na besnom hadovi" , ktorý sa neprestal vlniť pokým som nezastavil. " Vlnenie " vzniklo pri identickej rýchlosti zo 70 kilo na 30-40 a neustalo ani pri 5 kilo za hodinu. A tiež to bolo stále pri výjazdoch z lesa na otvorenú vozovku...Asi ma "MULO " oblizoval :!: Dosť som bol vysratý , stratil som absulutne kontrolu nad bikom. Zajtra snáď pojazdím a ak prežijem napíšem a pokusim sa objektivizovať problém . Vyskúšam aj s C24...

MULO : http://rombase.uni-graz.at/cgi-bin/art.cgi?src=data/ethn/belief/dead.cs.xml
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 19:37:04
00
Kamoš čo má treka , tak vravel že pri zjazdoch sa mu tiež zvykne rozkmitať. Hlavové mal v poriadku .
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 19:41:01
01
Presne toto som zažil : https://www.youtube.com/watch?v=VfngbsIUSj8 do pitchi , normálne mi opäť vyšli zimomriavky...neželám nikomu
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 19:46:39
00
neprijemne kua...som rad ze mam kolesa len za 250 eur :D
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 19:52:24
00
Prvý krát ťa to brutálne prekvapí, nevieš ako máš reagovať , pomôže letitý skill a inštinkty...je to ako nepredpokladaná turbulencia v aviatike . Po druhé je to už lepšie a snáď budem vedieť kedy to očakávať.
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 19:56:10
00
tak ale uznaj sam, ze kupis kolesa za 1500 eur a mozes sa na nich dolamat a pri blbom pade aj zabit...to co je???!
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 20:07:58
00
Všimni si toho bikera v mojom videu...má celkom tenké ráfy. Podľa mna je prudko špecifické kombinácia váhy bikera, poveternostných vplyvov, ťažiska, kolies, natiahnutie výpletu , tvaru a hrúbky trubiek rámu, prostredia / tiež si všimni že je to v lese /
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 20:11:29
00
Čo tu bol jeden odkaz tak tam radili , že kolenami k vrchnej rámovej trubke pritlačiť keď netočíme. Ja tak robím stále v zjazde kvôli dobrej aerodynamike a ešte sa mi to nikdy nestalo a to mám dosť často v zjazdoch cez 80 a už bolo aj 92,5 :-) Len nepamätám, či bol bočný vietor , aký silný a či viac spredu , alebo zozadu. Asi to bude najskôr polohou jazdca pokiaľ je bike v poriadku. A Tvoje Piňo Ramon je určite dostatočne tuhé .
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 20:47:56
00
Kde je Bikejoring ked ho treba :) Stalo sa ti to niekedy? :)

No teraz kde je chyba. Ci su shimanacke kolesa shit, alebo zeby ram?
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 20:59:42
00
Ja som už o tom pisal, je to neprijemne, ked ides 70km/h a každú chvilu čakáš, ze sa pekne rozplestis o asfalt.. inak prečo sa to nestava profikom?
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 21:07:18
00
Mne sa to stavalo pri starom rame co mal pod kilo ked som isiel nad 70.aj to len niekedy nikdy som nezistil co to bolo ale kolesa som vylúčil. Ked som vymenil rám uz ten problém nemam.ako by sa krutil ram medzi vydlou a hornou ramovou trubkou a sedlovku.
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 22:24:11
00
mám Pinarello Dogma Think II 65.1 najazdene 3000 kilo..doteraz nič , len posledné dve výjazdy za sebou sa to objavilo...rám po dokladnom prezretí bez známok poškodenia , vidlica, hlavko tiež. Asi to ostane záhadou.
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 22:35:04
00
U mna to bol pocit ako by som mal defekt.tak to plavalo
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 22:37:33
00
Ramon1 privelmi do toho dupes :)
Zobraziť komentár 05.08.2016 - 22:54:26
01
keyboard_arrow_up