"speed wobble", resp. v tomto pripade je presnejsi vyraz "death wobble"
Tiez som taketo vlnenie parkrat zazil, ale nie do miery, ze by som stracal uplnu kontrolu a musel hned zastat. Co som k tomu hladal, tak moze pomoct prilozit nohu na trubku. Dovodov moze byt viacero - povolene hlavove, slabo upnute
koleso vo vidlici, zle umiestnenie taziska, nevhodna geometria, alebo som nasiel aj nieco s nesuladom rezonancie ramu a jazdcu, ci co.
Mne sa to stalo pri zle upnutom zadnom kolese (bud slabo dotiahnuty upinak alebo bolo trochu nakrivo). Riesil som to tu, ale to nebolo az tak vazne ako "death wobble":
trening-vyziva-zdravie/klzanie-na-vozovke-t24259.htmlNieco podobne aj tu:
servis-opravy/plavanie-zadneho-kolesa-t35044.htmlDruhykrat som to zazil v podobe, ze som citil ako sa
bicykel chveje v zjazde po chyteni nejakej nerovnosti. V ziadnom zjazde som si nebol isty. Vyhodnotil som si to tym, ze mi jeho geometria nesedi (velka hlavova trubka, sedel som vysoko). A to som experimentoval ako s posedom, tak aj komponentmi, nic nepomohlo.
EDIT: Je to ale celkom zahada - niektori jazdci toto plavanie/chvenie (wobble) mozno v zivote nezaziju. NIekto to zazije s ramom, na ktorom to druhy nezazije nikdy. A tak dalej...