"v prípade dokázania viny si môže odsedieť trest 3 roky za mrežami." :( iba tolko? vsak za gram marjanky dostanete viac :/ a aj tak z toho asi vyviazne a nedostane nic.

Ale nevadi. Bozie mlyny melu casto velmi pomaly, ale taketo svine jedneho dna rozomelu na sracky.
23.08.2016 - 15:34:13
00
astro napísal:
Ako by to podľa teba malo teda byt? Pouč nás.


tak zvlast pre astra :
TRESTNÝ ČIN podľa zákona č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon v platnom znení (ďalej len "TZ") spáchaný v súvislosti s dopravnou nehodou:
§ 149 TZ - Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť,potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. Okolnosťou podmieňujúcou použítie vyššie trestnej sadzby je závažnejší spôsob konania, alebo ak je takýto čin spáchaný na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania a podobne.
§ 157 ods. 1 TZ - Kto inému z nedbanlivosti spôsobí ťažkú ujmu na zdraví potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky. Okolnosťou podmieňujúcou použítie vyššie trestnej sadzby je závažnejší spôsob konania, alebo ak je takýto čin spáchaný na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania a podobne.
§ 158 TZ - Kto inému z nedbanlivosti ublíži na zdraví tým, že poruší dôležitú povinnosť vyplývajúcu z jeho zamestnania, povolania, postavenia alebo funkcie alebo uloženú mu podľa zákona, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.


§ 123
Ujma na zdraví
(1) Ujmou na zdraví sa na účely tohto zákona rozumie akékoľvek poškodenie zdravia iného.
(2) Ublížením na zdraví sa na účely tohto zákona rozumie také poškodenie zdravia iného, ktoré si objektívne vyžiadalo lekárske vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie, počas ktorého bol nie iba na krátky čas sťažený obvyklý spôsob života poškodeného.
(3) Ťažkou ujmou na zdraví sa na účely tohto zákona rozumie len vážna porucha zdravia alebo vážne ochorenie, ktorou je
a) zmrzačenie,
b) strata alebo podstatné zníženie pracovnej spôsobilosti,
c) ochromenie údu,
d) strata alebo podstatné oslabenie funkcie zmyslového ústrojenstva,
e) poškodenie dôležitého orgánu,
f) zohyzdenie,
g) vyvolanie potratu alebo usmrtenie plodu,
h) mučivé útrapy, alebo
i) porucha zdravia trvajúca dlhší čas.
(4) Poruchou zdravia trvajúcou dlhší čas sa na účely tohto zákona rozumie porucha, ktorá si objektívne vyžiadala liečenie, prípadne aj pracovnú neschopnosť, v trvaní najmenej štyridsaťdva kalendárnych dní, počas ktorých závažne
ovplyvňovala obvyklý spôsob života poškodeného.


ocivdine niekto zomrel, tak to z MOJHO pohladu splna skutkovu podstatu trestneho cinu podla horeuvedeneho paragrafu. takze ma zaraza, ze je v takom pripade niekto obvineny z precinu usmrtenia ...
23.08.2016 - 15:48:30
00
Okej, google používať vieš. Tak teraz vyhladaj ako sa delia trestne ciny, co je precin, co zlocin a ked uz sme pri tom najdi aj priestupok ;)
23.08.2016 - 15:56:30
00
Tak pridám aj ja moju včerajšiu negatívnu skusenost. Šiel som po ceste z Moravskeho Lieskoveho na smer Bzince pod Javorinou. Celkom uzka cesta ktorá spaja tieto obce. Za mnou chalan na passate combi (starej vydojenej dieslovej krave) siel som asi pol metra od krajnice a on siel stale po mne nervozne na jednotke, tak som sa uhol tak že mi trava hladila nohy oproti šlo auto takže nič , no ked prešlo mohol ma konečne obehnut a samozrejme spomalil na moju uroven a hodil po mne plechovku z redbullu bola tam asi polka a trafil ma do stehna,nejako som to prekusol že v pohode žiadne nervy idem dalej o asi 200 metrov ma čakal na krajnici v obci a začal vykrikovať to už ma dostalo tak som v klude zosadol a šiel som knemu, mohol mat max 19 rokov samozrejme hudba na plno a drsne reči začal mi nadavať bezdovodne pýtal som sa čo má za problem povedal že nepatrim na cesty a i rozbehol sa oproti mne to už bolo moc tak som mu natiahol na nos chalan sa zosypal jak jarne listie vytiahol som mu z auta klučiky a zahodil ich na pole. Už ale nemal odvahu mi odvravať. tak som kludne sadol na bicykel a pokračoval dalej vo výlete. Dufam že už takéhoto ***** nestretnem lebo nabudúce zahodim na to pole jeho.


Naposledy upravil wako7 dňa 23.08.2016 - 19:54:51, celkovo upravené 1 krát.

23.08.2016 - 16:01:12
072
100 bodov :y:
23.08.2016 - 16:04:43
01
astro napísal:
Okej, google používať vieš. Tak teraz vyhladaj ako sa delia trestne ciny, co je precin, co zlocin a ked uz sme pri tom najdi aj priestupok ;)

ak ta niekto na*ral, tak si to vyries s nim ...
ak mas chut rypat, tak si najdi niekoho ineho ;)
ak si sa iba zle vyspal, tak si znovu precitaj co som napisal (nie citacie z google) ...
23.08.2016 - 16:10:18
00
Ach jaj synu, takto to vyzerá keď niekomu dôjdu argumenty alebo sa chce hrať na múdreho a mýli si prečin s priestupkom. Ďakujem, vyspal som sa do ružova a dnes ma nik nenasral. Pokúsim sa ti objasniť veci z príslušných ustanovení trestného zákona, na riešenie tvojich psycho problémov som však krátky, to si musíš niekoho zohnať sám ;)
Ty si napísal:
§ 149 TZ - Kto inému z nedbanlivosti spôsobí smrť,potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. Okolnosťou podmieňujúcou použítie vyššie trestnej sadzby je závažnejší spôsob konania, alebo ak je takýto čin spáchaný na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania a podobne.

A ja som chcel aby si vyhľadal definíciu prečinu, ktorá znie:

Prečin je trestný čin spáchaný z nedbanlivosti alebo úmyselný trestný čin, za ktorý Trestný zákon v osobitnej časti ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou trestnej sadzby neprevyšujúcou päť rokov. Nejde o prečin, ak vzhľadom na spôsob vykonania činu a jeho následky, okolnosti, za ktorých bol spáchaný, mieru zavinenia a pohnútku páchateľa je závažnosť nepatrná. Prečin sa od správnych deliktov líši materiálnym korektívom, ktorý vymedzuje hranicu medzi týmito právnymi deliktmi. Ak je na základe okolnosti spáchaného činu zistená závažnosť nepatrná, ide o správny delikt (priestupok).

Napíš ešte niečo prosím ;)
23.08.2016 - 16:29:43
01
v tvojej prvej reakcii na mna stacilo napisat prvy riadok z tvojej citacie (definicia precinu) a pekne by som sa ti podakoval so skonstatovanim, ze som si pomylil precin a priestupok ...
takto viem, ze aj muzi maju svoje dni ;)

teraz nech to tu este admini premazu - naozaj stacila jedna veta ...
23.08.2016 - 16:38:56
00
Jj, je mi to jasné, že máš svoj deň :P
Prečo by to mali mazať? Aby si nevyzeral ako trotl? Len nech to tu pekne zostane :!:
wako7 good job! :muscle:
23.08.2016 - 16:40:51
00
wako7 napísal:
Tak pridám aj ja moju včerajšiu negatívnu skusenost. Šiel som po ceste z Moravskeho Lieskoveho na smer Bzince pod Javorinou. Celkom uzka cesta ktorá spaja tieto obce. Za mnou chalan na passate combi (starej vydojenej dieslovej krave) siel som asi púol metra od krajnice a on siel stale po mne nervozne na jednotke, tak som sa uhol tak že mi trava hladila nohy oproti šlo auto takže nič no ked prešlo mohol ma konečne obehnut a samozrejme spomalil na moju uroven a hodil po mne plechovku z redbulu bola tam asi polka a trafil ma do stehna. nejako som to prekusol že v pohode žiadne nervy idem dalej o asi 200 metrov ma čakal na krajnici v obci a začal vykrikovať to už ma dostalo tak som v klude zosadol a šiel som knemu, mohol mat max 19 rokov samozrejme hudba na plno a drsne reči začal mi nadavať bezdovodne pýtal som sa sčím ma problem povedal že nepatrim na cesty a išiel mi a rozbehol sa oproti mne to už bolo moc tak som mu natiahol na nos chalan sa zosypal jak jarne listie vytiahol som mu z auta klučiky a zahodil ich na pole. Už ale nemal odvahu mi odvravať. tak som kludne sadol na bicykel a pokračoval dalej vo výlete. Dufam že už takéhoto ***** nestretnem lebo nabudúce zahodim na to pole jeho.



čím ďalej som čítal tým som si bol istejší že nakoniec poletia klúčiky.. a ty si ich naozaj zahodil :rofl: :y:


Naposledy upravil misopetrovic dňa 23.08.2016 - 20:20:53, celkovo upravené 1 krát.

23.08.2016 - 17:00:00
00
asi po tej plechovke-nereagovani na nu, chytil odvahu a zacal si mysliet ze je dokonca v prave,takymto to dojde,az ked druhemu dojde trpezlivost....nechape ze ty ho ignorujes nie preto ze sa bojis ,ale ze ti to za to nestoji....
23.08.2016 - 18:13:00
06
wako7 napísal:
Tak pridám aj ja moju včerajšiu negatívnu skusenost. Šiel som po ceste z Moravskeho Lieskoveho na smer Bzince pod Javorinou.


To som ani nevedel že tu máme takých zakomplexovaných chudákov na cestách, ale palec hore ako si to elegantne vyriešil, tie kľúče si mu ale mal niekde do kanála alebo potoka hodiť :)
23.08.2016 - 19:13:41
04
Ako ja som nemal v pláne riešit nejakého hlupáka, po ceste domov som rozmýšlal či som spravil správne stými klúčmi. Ono ja by som ho neriešil ja som si v klude oprel o lavičku bicykel dal dolu prilbu no chalan bol moc akčný ved som ešte ani nebol poriadne dolu z bicykla a už bežal a kričal :) to ma ale dostalo tak nejako sa mi napichol na päsť neviem či mu aj nejaký zub nebude chýbať lebo ešte teraz mam otlačený jeho chrup na hánkach.
23.08.2016 - 19:59:12
010
Dnes navecer som sa bol schladit hore na Kolibe. Sadol som si na jedno do bufetu a krutil hlavou. Kazdy jeden auto-navstevnik si myslel, ze specialne pre neho zostalo posledne volne miesto pred zakazom vjazdu. A ked zistili, ze naozaj je vsetko obsadene, tak sa pekne otacali za zakazom pomedzi
pobehujuce deti, bikerov iducich hore aj dolu, mamicky s kocarmi. Ak bol zamer zakazu vjazdu klud a bezpecnost na ceste medzi bufetmi tak tam sice
uz auta neparkuju. ale premavka je tam neskutocna. :(
23.08.2016 - 20:21:15
03
Rampu tam dat nemozu kvoli sanitke/hasicom.. Chodi tam vela ludi, deti. Bufety bobova draha, lezecky park. Urazy a pod sa tam mozu stat, rataju s tym. Cuvat so sanitkou 200m by sa mi nechcelo..
23.08.2016 - 20:27:51
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up