tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Nemali ste niekto problém že po prechode z 3x9 na 2x10 alebo 3x10 je to hlučnejšie? nastavené to mám v poriadku radí mi to pekne presne ale mám pocit že reťaz je hlučná akoby rapkanie alebo čo a to mám prehadzovačku nastavenú presne podla pokynov aj podla skúseností ,nikdy som tento problém nemal...
Laro22@Laro22
Prosim ta ako si to vyriešil? Mam iplne rovnaky problem. Viem, ze je to 2 roky stary prispevok, ale mozno si spomenies diky
budem davat nove kluky a kazetu na bike 2x11. Velkost kolies 29. Ake mate skusenosti s prevodmi 36-26 s kazetou 11-40? Mam obavu, ci to nebude na ceste trosku pomale (36-11) a v stupaniach zase moc tazky prevod (26-40)
hej pozeral som, a kedze mam teraz v predu 44-32-22, vzadu 11-32 tak neviem, lebo ten rozsah by som s klukami napr. 36-26 alebo 38-28 nemal. Rozmyslam zobrat kluky m9000 38-28, lenze shimano neodporuca menit mensi prevodnik o viac ako 10 zubov. Niekto hovori, ze to bude ok, niekto ze nie...Idealne by boli kluky 38-24, len ci to bude ok.
Myslím že tie prevody 36/26 so 40 st kazetu by mali byť ideálne, napr.aj Trek to má na fuel ex 29 takto len kazetu 42 ale myslím že tieto prevodu by mali byť pre väčšinu skoro ideálne a jazdive pre väčšinu terenov vrátane asfaltových presunov
Myslím že tie prevody 36/26 so 40 st kazetu by mali byť ideálne, napr.aj Trek to má na fuel ex 29 takto len kazetu 42 ale myslím že tieto prevodu by mali byť pre väčšinu skoro ideálne a jazdive pre väčšinu terenov vrátane asfaltových presunov
a prečo si nedáš rovno 36/24 a 40ku.. inač je to rovnake ako 36/22 a 36ka u 10sp takže 11sp stráca uplne význam pretože je to len drahšie aj tažšie riešenie ako 2x10
to je presne to *****, ktore tam potrebovali ,by si to nemohol poriešiť inač ako ti nalinkovali..kazetu maš o 100g tažšiu , reťaz užšiu s menšou životnosťou, všetko samozrejme drahšie aby sa točili loove...
PS: výsledok je kafemlejnek vpredu a cirkulárka vzadu
hej nemam problem kupit aj kluky 38-28 a potom vymenit maly prevodnik z 28. napr. za 26 alebo 24. Len ci to bude fungovat spravne..
..ahoj...38/28 už bude trošku ťažší prevod so 40-kou na 29-kach...mam ju tiež ale 26-ky kolesá a 36/26...u teba to bude akoby som ja mal 39/29 v predu....ja na 29 prevodniku vídem "moje" ale neviem, či by som už na ňom zmakol Kraľovku...tebe by mohlo statčiť (teoreticky) aj 34/24....je to myslím ešte celkom dosť "ťažký" prevod - "34"...ale to je iba môj názor.......ešte je aj možnosť pri prevodnikoch 38/28 dať dlhšie kľuky o 5mm...akoby si mal o jeden zub na prevodnikoch menej - na "28-čke" +/-
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Laro22@Laro22
Prosim ta ako si to vyriešil? Mam iplne rovnaky problem. Viem, ze je to 2 roky stary prispevok, ale mozno si spomenies
a ak ti nebudu sediet, tak zober prevodniky 38-24
a prečo si nedáš rovno 36/24 a 40ku.. inač je to rovnake ako 36/22 a 36ka u 10sp
PS: výsledok je kafemlejnek vpredu a cirkulárka vzadu
Kludne si daj 38-24, ja to jazdim ale oval a pohodička. Predtym som jazdil 36-22 kruh a tiež to bolo v pohode. Kazeta36.
..ahoj...38/28 už bude trošku ťažší prevod so 40-kou na 29-kach...mam ju tiež ale 26-ky kolesá a 36/26...u teba to bude akoby som ja mal 39/29 v predu....ja na 29 prevodniku vídem "moje" ale neviem, či by som už na ňom zmakol Kraľovku...tebe by mohlo statčiť (teoreticky) aj 34/24....je to myslím ešte celkom dosť "ťažký" prevod - "34"...ale to je iba môj názor.......ešte je aj možnosť pri prevodnikoch 38/28 dať dlhšie kľuky o 5mm...akoby si mal o jeden zub na prevodnikoch menej - na "28-čke" +/-