chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Hope nie su najsilnejsie brzdy, ale urcite su bezproblemove.
Keby to už riešim, tak by som asi dal obe tie isté a radšej tie E4, alebo Race Evo E4, počul som, že bezproblémové sú a že majú aj vynikajúcu modulácia sily. Zatiaľ to neplánujem, no ešte dávnejšie som rozmýšlal nad Saintami, tie sa dajú zohnať za relatívne priaznivú cenu, no potom tu bolo spomínané dosť problémov, či už s nimi aj xt a celkovo shimano, že malo dosť problémov s brzdami, neviem či to už majú nejak vyriešené, ale zas riskovať nejaké problémy (aj keď pokaziť sa môže všetko).Hope dosť vychvaľoval aj marina_militare aj keď už neviem či mal aj tie E4, no zdá sa mi, že spomínal aj V4, čo sú teda zjazdové brzdy-pre mňa zbytočnosť, no písal, že sú o dosť ďalej ako Sainty, či už v sile aj dávkovateľnosti, ak si to teda dobre pamätám
spomínal to tu, ak sa nemýlim, že na všetky svoje bajky dával Hope a že bol veľmi spokojný, ak sú také parádne a bebproblémové, tak sa to asi aj oplatí, aj tie kotúče tu viacerí chvália, že sú dobré a že aj dlho vydržia. Už som vyhodil dosť peňazí aj za veci, ktoré som ani nepotreboval...a toto by bola aspoň "investícia" na dlhú dobu-ak teda platí to vyššie spomínané
Tha len kupuj het a daj vedieť že čo a ako
No tvoj príspevok som čítal, keď som sa hrabal v starších príspevkoch s filtrom M8000... skôr som chcel vedieť či aj nové M7000 týmto trpia... Inšpiroval som sa tým čo si napísal v príspevku a premačkal som aj ja zopár páčok, 785 aj nové 8000 XTčka aj jedni 7000 SLX ale nič zvláštne som nepostrehol... akurát, že chod páčky bol hodne "maslovejší" oproti mojim aktuálnym M396... samozrejme toto nie je relevantná informácia, patrilo by sa to vyskúšať dlhodobo... Ale aspoň díky za reakciu...
Presne tak som aj urobil... rapídne som premačkal aj prednú aj zadnú ale žiadny zásadný rozdiel som nepostrehol... Asi to risknem... mnoho sérioviek je osádzaných týmito sadami bŕzd, to by bol toho plný internet keby to bol nejaký častý problém... Možno naozaj len vadná séria resp. treba poriadne odvzdušniť...
Keby to už riešim, tak by som asi dal obe tie isté a radšej tie E4, alebo Race Evo E4, počul som, že bezproblémové sú a že majú aj vynikajúcu modulácia sily. Zatiaľ to neplánujem, no ešte dávnejšie som rozmýšlal nad Saintami, tie sa dajú zohnať za relatívne priaznivú cenu, no potom tu bolo spomínané dosť problémov, či už s nimi aj xt a celkovo shimano, že malo dosť problémov s brzdami, neviem či to už majú nejak vyriešené, ale zas riskovať nejaké problémy (aj keď pokaziť sa môže všetko).Hope dosť vychvaľoval aj marina_militare aj keď už neviem či mal aj tie E4, no zdá sa mi, že spomínal aj V4, čo sú teda zjazdové brzdy-pre mňa zbytočnosť, no písal, že sú o dosť ďalej ako Sainty, či už v sile aj dávkovateľnosti, ak si to teda dobre pamätám
mam V4 a X2. vcera som predal E4. treba si uvedomit jednu vec. vahovy rozdiel medzi v4 a e4 je skoro ziadny. pricom v4 su citelne silnejsie! pre mna e4 nedavaju tym padom velmi zmysel. cena rovnaka, 16g rozdiel tusim. a ano, mal som od prvej formule v 98 roku cez asi vsetko co na trhu bolo a uprimne ak sa nejak nieco radikalne neposre, uz zostanem pri hope. cena hope vs. saint je viac menej to iste. nemam dovod ist inde. shimano stale povazujem za najrozumnejsiu volbu ak clovek hladi na cenu.