mňa by hlavne zaujímalo odkial ste vzali tých 40K ročne.. plyn má peknú finančnú úsporu už pri nájazde nad 25K ročne(čo je aj cca doba kedy sa znuluje počiatočná vyššia investícia)....
30.10.2017 - 12:14:08
00
Treba pocitat s prehliadkami (nie su drahe) a na niektoruch autach lubia odchadzat sedla ventilov. Lpg je fajn ale ma aj nevyhody o ktorych sa nehovori..podla mna to ma zmysel do velkych motorov kde realna uspora moze byt velka..
30.10.2017 - 12:17:41
00
by ma zaujmalo ako si to Misko pocital, nove auta su uz tusim vsetky priamovstreky do ktorych nie je uplne dobre robit plyn, ano robi sa to ale nie je to tak efektivne ako to bolo na atmosferach nakolko plyn je strasne suchy a vstreky treba premazavat. Aktualne splynovace ktore sa davaju na priamovstreky su nastavene tak ze musia vstrekovat aj davky benzinu aby sa premazavali. Tak isto sa odporuca myslim kazdych 1000km vyjazdit jednu nadrz na benzin co samozrejme skrti nerobia ved na co a potom byvaju problemy. No hlavne ze to mas zratane a niekde v tabulke ti vyslo pekne cisielko spotreby na 100km ;)
30.10.2017 - 12:30:19
00
Nove auta sa bezne predavaju len s opravnou sadou - setria predajcovia na tom. U LPG je bezne, ze nema rezervu. Opravna sada je inak naprd, cista sprostost, ale rezerva sa da vozit aj tak. Male auto = male koleso. Zmesti sa do maleho kufra. Aj s bajkom. A nie je problem jazdit dlhe trasy s malym autom. Ani po dialnici. Ste prilis rozmaznani :) Spotreba s LPG aj u maleho auta skutocne klesne a nie malo, vsak si pozrite sprintmonitor, namiesto toho vypisovania blabolov :) 4x do servisu rocne pri 40tisic km je tiez blbost. A pokial vyrobca predava auto priamo s LPG, tak snad grantuje, ze to funguje, ci tomu rozumiete lepsie ? Scarinko , vsak ? :)
30.10.2017 - 13:11:59
04
...ideálne keby tu "pánko s krokodílom" :) uviedol aké auto chce kúpiť a aký ročný nájazd plánuje a na akých trasách...potom by táto debata mohla začať byť relevantná...
30.10.2017 - 13:28:23
03
k tej uspore si si zaratal aj benzin na ktory pojde motor kym sa nezohreje - lebo dovtedy na plyn nepojdes - hlavne pri kratkych trasach v zime strasna uspora. no a zlozitejsia EK k tomu, nadrz max na 10 rokov potom nutna vymena a nehovorim o tom ze je v aute kopec dalsich ku..vitok. dojazd na tak malu nadrz namiesto rezervy tiez nic moc.
ides robit taxikara? :-D
30.10.2017 - 13:48:16
00
Pánkovi je asi relevantnosť debaty u p*či, kúpi si a bude sa voziť na tom, na čom bude chcieť a na čo bude mať lóve.
30.10.2017 - 13:49:26
04
lto nechaj ich, sú celý roztržití že netušia o aké auto sa jedná a len tak strielajú od buka... a čím ďalej tým väčšie *****...

opravnú sadu som spomenul len z pohľadu povinnej výbavy v prípade že človek potrebuje mať voľný celý kufor(tj. ide to)

Supafly666 auto neprezradím nech tuto ježiška s obríkom kludne aj roztrhne, ale v podstate momentálne mám každý mesiac nájazd cez 2K kilometrov... a to už sme na číslach pri ktorých LPG má zmysel....

áno samozrejme že rátam s tým že to auto žerie aj benzín -_-

volodaj ja som túto debatu o tom čo je na 3,14 a čo nie nespustil.. to tu spustili poniektorý leštiči gule... tak nech si v nej vyleštia aj to čo idem kupovať..

Gusto0 a máš pocit že by bol dnes trend kupovať auto na 15-20 rokov že by plynová nádrž so životnosťou 10 rokov bola problém?
30.10.2017 - 13:53:27
00
Lestis si Tu jedine Ty. :) Zase si raz zo seba spravil klasicku "attention whore" (uz po x-ty raz) a naviac zase raz klasicky prezentujes svoju uroven vulgarizmami a neschopnostou normalnej objektivnej argumentacie a vecnej diskusie. Snad to prezijes (ak nie, nevadi), ale mne si uplne ukradnuty ci uz sa jedna o Tvoje "profesionalne" fotografovanie alebo o cokolvek ine z Tvojho zivota. To auto zaujimalo inych ak by si cital pozorne, ale Ty a citat pozorne je oxymoron asi ako Ty a spravna gramatika alebo Ty a slusne vystupovanie. Ja som sa uz dnes pobavil a to mi uplne staci. :)
30.10.2017 - 14:06:04
011
Keby je nahodou sutaz, tipujem i10 (aj ked na tom ich vadbin konfiguratore nevidim plyn) alebo Panda.
30.10.2017 - 14:13:34
00
lapaloma napísal:
keď už ste tu takí znalci všetko ... nemajú ojazdené subaru problém s 4x4 kvôli tej špeci spojke ? len už si neviem spomenúť pri akom nájazde to odchádzalo


Keď som hľadal auto s pohonom 4x4 tak som chcel niečo rokmi overené. Subaru sa kupuje práve kvôli kvalitnému pohonu

U automatu je niečo ako visco akurát s tým rozdielom, že to sa to nekazí ako na koncerne, ja som na svojom pridal 115tkm, celkove má 200tkm
Autá s MT majú poctivejší systém a rovnako nie je problém.
Keď sa problém niekomu vyskytne tak je to preto, lebo si osobák pomýlil s traktorom.
Stačí sa niekde blázniť pár krát po 20-30min a problém je na svete, sa to prehreje a spáli. Najčastejšie majú problém Forestre, lebo tie sa častejšie dostanú do situácií kde to človek trápi, osobáky ako Legacy či Outback výnimočne

Stať sa môže u každého auta kde je 4x4, lebo na nejaké trápenie toho pohonu to nebolo stavané. Som kedysi čítal náreky majiteľa Suzuki SX4 kde ten pohon zlikvidoval na doslova novom aute za 15 minút blbnutia na lúke. Chcel si dokazovať čo to všetko dokáže

Hlavne je to o tom ako sa vodič správa, hlavne neprecenovať schopnosti, respektíve určenie auta
30.10.2017 - 14:17:57
00
Stale sa montuvava plyn do aut stylom diera do sania ktoru zastoplys splynovacom plus nejaka aka riadiaca jednotka ? :D Tie lepsie maju tusim aj primazavanie ventilov. Pre mna to mazmysel pri nejakych velkych karach reps. motorch ale do pidi auta so spotrebou 4L ? pls. Dokym sa to vrati to aut uz budem nenavidiet.
Inak uz jazdievam 6-7 rokov a este som nemal defekt, samozrejme je mi jasne ze ak by som rezervu co i len raz nechal doma tak by som prave vtedy dostal defekt, takze na rezervu sa iba pekne usmievam a vozim ju. Dajte sem nejake fajne historky z opravy defektov ak mate :)

Inak mi pride dost usmevne ze tu niekto riesi plyn do pidiauta a potom prida fotku do galerie nasich bajkov kde je bike za 5 litrov.(mysleno vseobecne)
30.10.2017 - 16:08:01
00
niekde musiš ušetriť :D
je to vlastne úplne jedno na čom kto jazdi a každy nech si jazdi to čo sa mu páči alebo na čo má :)
zas na druhej strane sú prípady kedy niekto má aj financie no nemá vkus to je ten horši prípad
30.10.2017 - 16:38:34
01
to vieš... pokial som jazdil len na bajku a živil sám seba(rozumej len svoje koníčky) .. nebol problém celé výplaty vrážať len do bajku... :D ale postupom času začneš uvažovať nad autom, bytom.... a už sa nedá minúť komplet všetko len na jednu vec ;)
30.10.2017 - 16:38:40
00
scarinko napísal:
by ma zaujmalo ako si to Misko pocital, nove auta su uz tusim vsetky priamovstreky do ktorych nie je uplne dobre robit plyn, ano robi sa to ale nie je to tak efektivne ako to bolo na atmosferach nakolko plyn je strasne suchy a vstreky treba premazavat. Aktualne splynovace ktore sa davaju na priamovstreky su nastavene tak ze musia vstrekovat aj davky benzinu aby sa premazavali. Tak isto sa odporuca myslim kazdych 1000km vyjazdit jednu nadrz na benzin co samozrejme skrti nerobia ved na co a potom byvaju problemy. No hlavne ze to mas zratane a niekde v tabulke ti vyslo pekne cisielko spotreby na 100km ;)

Nepoznam auto, ktore by malo priamovstrek a tovarensku montaz LPG. LPG spravidla davaju len ty, co robia atmosfery resp. maju turbo motor s nepriamym vstrekovanim, co je pomerne zriedkava kombinacia (napr. Dacia 0.9 Tce a zrejme aj niektore typy motorov Opel 1.4T)
Montaz LPG do priamovstrekovych motorov (napr. TSI) je zjavne slepa cesta a zarabanie si na problemy.
Novinka LPG uprav pre priamovstrek je vymenit vstrekovace za take, co vedia vstrekovat aj LPG (kvapalne)
Je to, ale zatial ekonomicky nezmysel (cena hodne cez 2000Euro) + vstrekovace musia byt presne na konkretny typ motora.

Som zvedavy s cim pride Miso, ono moc na vyber nie je. Dacia, Fiat, Opel, korejci, japonci tusim nerobia tovarenske prestavby. Pomer cena/vykon je pre Sandero, ale tipujem skor Opel.
Male auto ma malu rezervu - zmesti sa do kufra. A ak by bolo treba, u poliakov sa da kupit tenka dojazdovka takmer na vsetko.

Tovarenska prestavba ma svoje vyhody aj nevyhody.
Vyhoda je, ze motor je upraveny na LPG = spravidla zosilnena hlava motora. Bohuzial casy beznych koncernovych atmosfer, ktore si s LPG vyborne rozumeli su nenavratne prec :(
Nevyhoda je, ze tovarenske LPG byva spravidla zablokovane a zasahy vedia robit len v autorizovaných servisoch.
Ty ale casto s tym nemaju skusenosti a ty co by skusenosti mali (specializovane dielne) sa nedostanu cez blokovanie.
misopetrovic - popytaj sa na to preventivne predajcu + aj na typ LPG Dost casto som u tovarenskych videl Landi Renzo.
30.10.2017 - 16:46:13
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up