Finálny stav retencie F4E:
Po pochopení súvislostí, otestovaní rôznych anti-clump riešení a modifikácii mlynca je dnes retencia prechodového tunelika 0.4g a hmotnosť zvyškovej kávy v mlecej komore pri mletí SD 0.8g, celkom 1.2g. Spôsob testovania (ak by si tiež niekto chcel retenciu zmerať):
1. metóda/ Povysávanie mlecej komory (vybratý horný unášač), posladanie mlynca, nasypanie kávy do čistého mlynca, zváženie zomletej kávy. SD mletie. Vstup 10g, výstup 8.8g. Opakované 2x, stejný výsledok.
2. metóda/ Odobratie anti-clump, vymetenie kávy štetcom z prechodového tunelika (0.4g). Vybratie horného unášača a vymetenie kávy štetcom z mlecej komory cez tunelik, 0.8g. Spolu 1.2g.
Na týchto výsledkoch (môžem smelo povedať špičkových) sa podieľa úprava výstupného otvoru tunela mlynca a V3D anti-clump vlastnej konštrukcie.
Úpravy F4E sa už blížia do finále. Ďalej už len obrázky ...
Pozn: Fotky ukazujú odkrytovaný mlynec (vložku), ale nová vložka ("sklz") je zaústená do pôvodného výstupného tunela a mlynec vyzerá zvonku ako pôvodný (až na horný mechanizmus).
Prílohy:
Vlozka tunela_01.JPG
439.54 KiB
thumb_up0thumb_down
Vlozka tunela_02.JPG
413.74 KiB
thumb_up0thumb_down
Vlozka tunela_03.JPG
381.4 KiB
thumb_up0thumb_down
IMG_6114.JPG
493.97 KiB
thumb_up0thumb_down
IMG_6107.JPG
499.63 KiB
thumb_up0thumb_down
V3D type anti-clump_4.JPG
373.13 KiB
thumb_up0thumb_down
Retention SD_1, V3D type, coffee from chute.JPG
679.53 KiB
thumb_up0thumb_down
Retention SD_1, V3D type, retained coffee in the chamber.JPG
667.04 KiB
thumb_up0thumb_down
Retention SD_1, V3D type, coffee from the chamber.JPG
691.75 KiB
thumb_up0thumb_down
Retention SD_2, V3D type, input coffee.JPG
741.2 KiB
thumb_up0thumb_down
Retention SD_2, V3D type, output coffee.JPG
484.74 KiB
thumb_up0thumb_down