Ešte nie ... mám už jednu ponuku na R58 a tak som to dal aj sem . Pravdepodobne kúpim o5 Londinium R .
16.06.2018 - 19:32:14
00
Ramon1 takuto ponuku mi nebolo treba citat.. bude tazke odolat. Ozvem sa neskor SS;)
17.06.2018 - 11:43:36
00
Kinu by byl pěknej to jo 🙂 ale asi zkusim Timemore.
17.06.2018 - 12:40:05
00
Bebe80 Poliaci maju teraz akciu https://www.coffeedesk.com/product/5101/Timemore-Nano-Grinder-Black---Lines
a maju aj Aergrind
18.06.2018 - 15:19:02
00
Poľsko nesklamalo 😎

Prílohy:

5F4AA045-D85B-4586-B290-02D46FB71CAB.jpeg
5F4AA045-D85B-4586-B290-02D46FB71CAB.jpeg 572.07 KiB thumb_up1thumb_down

18.06.2018 - 16:42:07
00
Ja som pre zmenu podporil lokálnu pražiareň. Pražená 16.6.

Prílohy:

IMG_20180618_185043.jpg
IMG_20180618_185043.jpg 876.19 KiB thumb_up0thumb_down

18.06.2018 - 20:40:31
00
16 teho prazena, 18 teho už u zákazníka . Hmm akosi bars rýchlo napakovana.
22.06.2018 - 22:23:12
00
Aj od Gardelliho to tak dôjde ... posiela v deň praženia a prazi 3 x do týždňa .

El Vampiro ... pekne zrno , bohatá , stabilná a vyvážená extrakcia .

Prílohy:

ACF172B7-0854-46DF-92D4-8B83C7F4162A.jpeg
ACF172B7-0854-46DF-92D4-8B83C7F4162A.jpeg 842.34 KiB thumb_up0thumb_down

23.06.2018 - 08:19:01
00
Niečo pre technických fajnšmekrov: 3 fáza úpravy mlynca zameraná na zníženie retencie je skončená.
Pôvodný stav:
Pôvodná retencia bola 4.5g kávy v prechodovom tuneli plus presne nezmerané množstvo v mlecej komore (odhadom okolo 2 - 3g voľnej kávy), pri totálnom čistení až 9g starej kávy (vrátane prilepenej!).

Prílohy:

F4E tunnel, anti clump02.jpg
F4E tunnel, anti clump02.jpg 576.06 KiB thumb_up0thumb_down

F4E tunnel, anti clump06.jpg
F4E tunnel, anti clump06.jpg 521.78 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_5899.JPG
IMG_5899.JPG 601.12 KiB thumb_up0thumb_down

DSC_0760.JPG
DSC_0760.JPG 703.52 KiB thumb_up0thumb_down

23.06.2018 - 23:22:54
00
Finálny stav retencie F4E:
Po pochopení súvislostí, otestovaní rôznych anti-clump riešení a modifikácii mlynca je dnes retencia prechodového tunelika 0.4g a hmotnosť zvyškovej kávy v mlecej komore pri mletí SD 0.8g, celkom 1.2g. Spôsob testovania (ak by si tiež niekto chcel retenciu zmerať):
1. metóda/ Povysávanie mlecej komory (vybratý horný unášač), posladanie mlynca, nasypanie kávy do čistého mlynca, zváženie zomletej kávy. SD mletie. Vstup 10g, výstup 8.8g. Opakované 2x, stejný výsledok.
2. metóda/ Odobratie anti-clump, vymetenie kávy štetcom z prechodového tunelika (0.4g). Vybratie horného unášača a vymetenie kávy štetcom z mlecej komory cez tunelik, 0.8g. Spolu 1.2g.
Na týchto výsledkoch (môžem smelo povedať špičkových) sa podieľa úprava výstupného otvoru tunela mlynca a V3D anti-clump vlastnej konštrukcie.
Úpravy F4E sa už blížia do finále. Ďalej už len obrázky ...

Pozn: Fotky ukazujú odkrytovaný mlynec (vložku), ale nová vložka ("sklz") je zaústená do pôvodného výstupného tunela a mlynec vyzerá zvonku ako pôvodný (až na horný mechanizmus).

Prílohy:

Vlozka tunela_01.JPG
Vlozka tunela_01.JPG 439.54 KiB thumb_up0thumb_down

Vlozka tunela_02.JPG
Vlozka tunela_02.JPG 413.74 KiB thumb_up0thumb_down

Vlozka tunela_03.JPG
Vlozka tunela_03.JPG 381.4 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6114.JPG
IMG_6114.JPG 493.97 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_6107.JPG
IMG_6107.JPG 499.63 KiB thumb_up0thumb_down

V3D type anti-clump_4.JPG
V3D type anti-clump_4.JPG 373.13 KiB thumb_up0thumb_down

Retention SD_1, V3D type, coffee from chute.JPG
Retention SD_1, V3D type, coffee from chute.JPG 679.53 KiB thumb_up0thumb_down

Retention SD_1, V3D type, retained coffee in the chamber.JPG
Retention SD_1, V3D type, retained coffee in the chamber.JPG 667.04 KiB thumb_up0thumb_down

Retention SD_1, V3D type, coffee from the chamber.JPG
Retention SD_1, V3D type, coffee from the chamber.JPG 691.75 KiB thumb_up0thumb_down

Retention SD_2, V3D type, input coffee.JPG
Retention SD_2, V3D type, input coffee.JPG 741.2 KiB thumb_up0thumb_down

Retention SD_2, V3D type, output coffee.JPG
Retention SD_2, V3D type, output coffee.JPG 484.74 KiB thumb_up0thumb_down

23.06.2018 - 23:45:31
03
peterg :y: :y: :y: čo dodať? Si šikovný :y: a ako sa vraví "kto umí, ten umí a kto neumí, ten čumí". ;)

Neviem či viete ale berú už predobjednávky na Rocket R9 ONE za 4900€, dodacia doba do dvoch mesiacov. :)

Prílohy:

R9-ONE.jpg
R9-ONE.jpg 77.52 KiB thumb_up0thumb_down

24.06.2018 - 09:02:39
00
Pre “ beginerow” ...

https://clivecoffee.com/blogs/learn/top-10-espresso-mistakes
24.06.2018 - 10:21:05
00
luper poprosím ta o radu . Zmenila sa kvalita , homogenita extrakcie použitím toho OCD bazmeku ?

https://www.coffeedesk.com/product/6233/Ona-Coffee-Distributor-Ocd-V2-Wbc-2017-Edition

Prílohy:

4669C450-8A64-4633-BFE0-F1E00780B882.png
4669C450-8A64-4633-BFE0-F1E00780B882.png 947.4 KiB thumb_up0thumb_down

24.06.2018 - 10:39:48
00
luper napísal:
peterg :y: :y: :y: čo dodať? Si šikovný :y: a ako sa vraví "kto umí, ten umí a kto neumí, ten čumí". ;)

Ďakujem.

luper napísal:
Neviem či viete ale berú už predobjednávky na Rocket R9 ONE za 4900€, dodacia doba do dvoch mesiacov. :)

Roman vie, už predáva R58 ... :)
24.06.2018 - 10:46:22
00
luper poprosím ta o radu . Zmenila sa kvalita , homogenita extrakcie použitím toho OCD bazmeku ?

https://www.coffeedesk.com/product/6233/Ona-Coffee-Distributor-Ocd-V2-Wbc-2017-Edition


Verím tomu, že OCD má priaznivý vplyv na rovnomernú distribúciu a tým aj na lepšiu extrakciu. Čo sa týka chuťi výslednej extrakcie, si netrúfam hodnotiť kvalitu, lebo u každého môže byť vnímanie kvality iné. Ja som zaznamenal v chuti progres a používanie OCD je u mňa už dennou rutinou. Kávička mi chutí, ale to môže niekomu aj bez OCD. ;)
P.S.: Ramon1 tak čo, ideme do Rocket R9 ONE?
24.06.2018 - 12:45:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up