chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
sss5xxx : ja som to pochopil tak, ze vdaka swing linku co tam maju, praveze spociatku zabera mensou silou a plnou silou az na konci. Zrejme kvoli tomu to spravili, ze ludom vadil okamzity nastup ako mal predtym Avid a boli rozmaznani zo Shimana. Co dost dobre nechapem, lebo predsa regulaciu si viem spravit ja sam, nepotrebujem na to prepakovavaci bazmek. A tym padom, ak by si prisunul dosticky blizsie (predpokladam, ze astavovanie packy posunuje aj ten swing link), tak dosiahnes len to, ze budes brzdit sice rychlo ale slabo. Ale netusim ako to SRAM brzdy teraz maju a podla toho co citam, uz ani nechcem chciet
robio: niekedy mi to tak pripada
už to bude skoro rok,čo jazdím Guide RE,môžem len skonštatovať,že žiadna brzda ktorú som mal doteraz,im nesiaha ani po kolená-hneď po namontovaní na bike som v nich pre istotu vymenil brzdovú kvapalinu,klasicky injekciou zospodu od prasiatka do druhej injekcii na páke (použil som Boch DOT 5.1) odvtedy som menil zopárkrát platničky,vpredu len 2 krát(tam dávam orig. organiky určené pre Avid code) vzadu už asi 5 krát(tam testujem čínske organiky SOOCENT) ,lebo cena ...
mám jeden testovací zjazd,nie je dlhý,ale musí sa ísť pomaly,za sedlom,brzdy stlačené obe bez prestávky-aj na konci zjazdu brzdný účinok jednoznačný,silný,presne dávkovatelný,a hlavne brzdové páčky nemenia polohu,účinok sa reguluje len tlakom ukazováka,je pravda,že čínske platničky vzadu začnú vidávať akési zvuky ale inak bez problému
teraz porovnanie-mal som XT-éčka,pred koncom toho zjazdíku už mali dosť,páky pri brzdení "rástly" od gripu,po krátkom prerušní brzdenia sa to napravilo,ale účinok už nič moc(kotúče 180 mm a platničky organiky tak ako pri Sram-tak isto sa chovali SLX,čo je jasné,keďže konštrukčne je to ako XT
ak teda niekto má problém z Avid Guide,problém bude pravdepodobne v nedostatočnom odvzdušnení,montovalô som známym Guide RS,Guide RSC,jazdia na ich už viac rokov,bez problémov,ale výkon ako RE nemajú,to prasiatko je príliš odlahčené,prehrieva sa
Dano5 Len že konštatujem že Sram GuideRE nie sú 2 piest !! ako XT-čka a SLX !!!
Korektné by bolo porovnať ich s Schimano Saint, alebo XT Trail = oboje na takéto zjazdy odporúčam..
Robio na mojích formulach to funguje takto - vyberieš doštičky, jemne zatlačiš brzdovú paku, piestiky sa vysunú. Samozrejme sa o čosi vrátia späť ale budú vysunuté viac ako predtým. Takto to musí aj fungovať, aby sa opotrebením doštičiek zároveň nemenil aj chod brzdovej páčky. lto priznám, že ten swinglink neviem ako funguje
Ohľadom tých guide RE som zatiaľ natrafil len na samé pozitíva, keby som teraz menil brzdy tak buď tieto RE , alebo veľmi zaujímavou voľbou sú magury MT5.
Dano5 Len že konštatujem že Sram GuideRE nie sú 2 piest !! ako XT-čka a SLX !!!
Korektné by bolo porovnať ich s Schimano Saint, alebo XT Trail = oboje na takéto zjazdy odporúčam..
skôr som to myslel tak,že ak sa pri montáži riadne odvzdušnia,fungujú dlho bezchybne,jasne že sila/výkon 2 piest vs. 4-piest bude iná ...
tie RE v porovnaní aj zo saintami dopadli velmi dobre,podobný výkon za ovela nižšiu cenu,testov v zahraničných redakciách sa nájde dosť
neee,teraz som známemu na SB5 montoval nové Guide RSC,nedal si povedať,že ovela lacnejšie RE sú silnejšie-podla neho lacnejšie nemôže byť lepšie tak má síce drahšie ale,ale slabšie brzdy (možno má radosť zo zbytočného točítka-asi ...)
Idealna kombinacia by mohla byt packy RSC + RE prasiatka. Ostatne, aj kedysi to tak riesili .. prasiatko Code2 + packa Avid trail. A volali to tusim aj nejako
Vam nikdy nikto nevyhovie raz to je moc lahke a nevydrzi to v zjazde, potom to je mohutne ale zasa je to tazke, raz slabe, inokedy zasa moc silne a kusave Biker je tusim ako zenska, vie co chce ale neviem co to je.
No, jazdil som nejaky cas tie prasiatka co ma guide/trail .. ono sa to rychlo prehrialo, ale nikdy mi neprestalo brzdit. Len to kvililo strasne. Raz ale kvoli tomu prehriatiu mi skoro ale praskla hadicka ... ale imho to bude aj tym, ze je zadna stavba karbonova a to teplo nema kam ist prec. Ale ja som nikdy nemal brzdy, ktore by boli z mojho pohladu prilis silne. Take neexistuju
Robio to mas tak. Ja napriklad jazdim uz druhy par "extraporuchovych" XT M8000 a nemal som ziadnu poruchu, nemusel som ani odvzdusnovat, nikdy nechybal brzdny ucinok. Ak by som robil upgrade, tak prejdem na ZEE, sram ma nelaka.
ked odvzdusnim dam vediet, mozno fakt su len zavzdusnene a riesime blbosti.
tiez som mal teraz na novom Guide R (4piest), na starom biku som mal XT (2 piest) a to sa neda porovnat, mal som z Guide R presne ten pocit ako popisujes ty (ubrzdit ubrzdili vsetko, ale pocitovo des a hroza). Vydrzal som to asi mesiac .
Isli dole, dal som Shimano ZEE a uz bike zase brzdi ako ma .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
robio: niekedy mi to tak pripada
mám jeden testovací zjazd,nie je dlhý,ale musí sa ísť pomaly,za sedlom,brzdy stlačené obe bez prestávky-aj na konci zjazdu brzdný účinok jednoznačný,silný,presne dávkovatelný,a hlavne brzdové páčky nemenia polohu,účinok sa reguluje len tlakom ukazováka,je pravda,že čínske platničky vzadu začnú vidávať akési zvuky
teraz porovnanie-mal som XT-éčka,pred koncom toho zjazdíku už mali dosť,páky pri brzdení "rástly" od gripu,po krátkom prerušní brzdenia sa to napravilo,ale účinok už nič moc(kotúče 180 mm a platničky organiky tak ako pri Sram-tak isto sa chovali SLX,čo je jasné,keďže konštrukčne je to ako XT
ak teda niekto má problém z Avid Guide,problém bude pravdepodobne v nedostatočnom odvzdušnení,montovalô som známym Guide RS,Guide RSC,jazdia na ich už viac rokov,bez problémov,ale výkon ako RE nemajú,to prasiatko je príliš odlahčené,prehrieva sa
lto priznám, že ten swinglink neviem ako funguje
Ohľadom tých guide RE som zatiaľ natrafil len na samé pozitíva, keby som teraz menil brzdy tak buď tieto RE , alebo veľmi zaujímavou voľbou sú magury MT5.
skôr som to myslel tak,že ak sa pri montáži riadne odvzdušnia,fungujú dlho bezchybne,jasne že sila/výkon 2 piest vs. 4-piest bude iná ...
tie RE v porovnaní aj zo saintami dopadli velmi dobre,podobný výkon za ovela nižšiu cenu,testov v zahraničných redakciách sa nájde dosť
Toto napr.?
tiez som mal teraz na novom Guide R (4piest), na starom biku som mal XT (2 piest) a to sa neda porovnat, mal som z Guide R presne ten pocit ako popisujes ty (ubrzdit ubrzdili vsetko, ale pocitovo des a hroza). Vydrzal som to asi mesiac
Isli dole, dal som Shimano ZEE a uz bike zase brzdi ako ma