Zdravim, potreboval by som radu pri kupe pedalov. Bicykel som kupil celoodpruzeny AM ci mam dat na neho spd alebo klasicke pedale. Som zaciatocnik. Co by ste odporucili?
Dakujem
ennio Viem, len kufre, na ktoré odkazujem vypínajú aj smerom do hora, pričom štandardne dodávané vypínajú len vytočením päty do strany. Preto uvažujem, že na začiatok by bolo vhodnejšie jazdiť tie SH56.
po par výjazdoch si zvykneš na ten bočný pohyb a budeš to robiť reflexívne na tých 530 sa dá nastavovať ta sila upnutia od 1 pod 10 postupne budeš priadavať podla potreby (teda na 520 sa to dá, predpokladám že aj na tých)
ja mam standard kufre a musim si utiahnut lavy pedal lebo to bezne vytrhavam ked obcas chcem zadupat a kuskocek vytocim patu.
takze na moj vkus to vypina az moc
erikmir Mal som chvilu SH56 ale casto sa mi stavalo, ze vyplo nohu ked som to necakal, co bolo dost nebezpecne. Viac ako keby mi nevyplo nohu, ked to potrebujem.
Ale na zaciatok, kym si zvyknes na SPD to nemusi byt zle.
Mal som chvilu SH56 ale casto sa mi stavalo, ze vyplo nohu ked som to necakal, co bolo dost nebezpecne. Viac ako keby mi nevyplo nohu, ked to potrebujem.
Tiež zvažujem aké pedále nasadiť na jar. Či platformy alebo spd. Ak by som dal spd, ktoré kufre pre začiatočníka budú lepšie? 51 či 56 ?
adolini SH56 maju viac sposobov uvolnenia a tusim maju trochu vacsiu volu. Druha moznost je SH51 s uplne povolenou skrutkou, tak ako pise Init. Okrem toho sposobu uvolnenia medzi nimi az tak velky rozdiel nie je. Ale casom mi tie 56 zacali vadit, kvoli nechcenemu vypinaniu. Osobne by som ich uz nekupil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
somarina
len aby ta nahodou nevyplo aj pri pokuse o bunny hop
takze na moj vkus to vypina az moc
Tiež zvažujem aké pedále nasadiť na jar. Či platformy alebo spd. Ak by som dal spd, ktoré kufre pre začiatočníka budú lepšie? 51 či 56 ?
ktore by ste doporucili ? :
RITCHEY WCS XC (https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/wcs-xc-pedals)
alebo
XPEDO M-FPRCE 8 Ti (https://xpedo.com/product/pedals/m-force-8/)
( kludne piste vase nazory, recenzie, skusenosti, porovnania, etc.)
Diky moc !
ma niekto skusenosti ? https://www.bike-discount.de/en/buy/spank-oozy-trail-plattform-pedals-black-489757
alebo alpha https://www.commencal-store.co.uk/ride-alpha-magnesium-pedals-black-c2x16112813 tie su este lahsie... dik