Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takza Dudo ma dcerku... :D konecne niekto rozsiril nase rady a hned je to aj vidiet na prispevku... :wink:
Zobraziť komentár 05.04.2008 - 21:25:08
00
No kids-No problem... 8)
Zobraziť komentár 05.04.2008 - 21:45:55
00
No kids-No problem... 8)

ee; no kids-niekde bude problem :twisted:
Zobraziť komentár 05.04.2008 - 21:51:16
00
Nikde nebude problem...
Zobraziť komentár 05.04.2008 - 22:00:53
00
ja este raz zopakujem, ze som za obmedzenie fajcenia na verejnych miestach (kino, obchod, zastavka atd)... ale bavite sa o zakonnom pristupe voci sukromnemu vlastnictvu!!!, ja tvrdim, nech ostatne (krcmy) sa chovaju trhovo, nie restriktivne...

Takze Dudo neda mi nereagovat na to co pises.
Takze po 1. - ohanas sa sukromnym vlastnictvom (zrejme majitela krcmy) ale na druhej strane pises ze kino, obchod cojaviemco je verejne miesto - a to verejne miesto niekomu nahodou nepatri?, podla coho by si ho definoval? podla toho ze je tam kopa ludi? ti su aj v krcme predsa...
Dalsia vec je zakaz fajcenia v podnikoch je pravne celkom lahko osetritelny (na tvojom mieste by som sa skor pozstavoval nad novym riesenim vyvlastnenia ked uz spominas sukromne vlastnictvo). Funguje to tak v mnohych krajinach zapadnej europy a neni s tym problem. Vies realizacia prava ( v tomto pripade vlastnickeho ako pises) je vzdy obmedzena rovnakym rozsahom prav inych, nehovoriac o dikciach mnohych pravnych predpisov (aj nasich, EU a pod... v podstate je to uz zauzivane) ktore hovoria ze stat moze obmedzit niektore prava na zaklade zakona a v jeho medziach ak ide o urcite vseobecne uznane hodnoty - v tomto pripade ochrana verejneho zdravia (patri sem aj verjena bezpecnost, moralka atd.). Ak chcem byt konkretnejsi ked si zabrdol do toho vlastnictva aj v ustave mas napisane ze vlastnictvo zavazuje. "Výkon vlastníckeho práva nesmie poškodzovať ľudské zdravie... nad mieru ustanovenú zákonom." Uznavam ze ide o specificky pripad a toto su len dost vseobecne veci ale predsa...

Hovoris ze krcmy sa maju chovat trhovo, s tym suhlasim - ale toto nie je vobec o tom. Stat sa v tomto pripade snazi (resp. bude) ochranovat svojich obcanov a to je vacsia prirorita ako trhove chovanie krciem (nehovoriac o tom ako sa dnes dodrzuje uz platny zakon na ochranu nefajciarov :? ) Ide prave o to ze to trhove chovanie je vacsinou v neprospech ludi, ktori chcu ist do nezafajceneho prostredia. Napada ma prirovnanie k tomu co si napisal - sak nech sa to dovoli nech sa krcmar rozhodne... Pozastavil si sa niekedy nad tym preco napr. je zakazane podavat alkohol mladistvym? Sak nech sa krcmar rozhodne - z coho viac zarobi ze? (aj ked uznavam ze v mnohych pripadoch to tak je a dodrzuje sa to problematicky) Ludia to respektuju lebo sa stotoznili s tym ze asi je to pre tie osoby (mladistve) nezdrave, respektuje sa vseobecne stanovena vekova hranica (ktora je vsak len vymysel zakonodarcu). A to je to - je to vlastne to iste, len vedomie verejnosti (najma fajciarskej) je take ze je to obmedzenie ich prav. Ako keby sa 15 rocne deti postavili a manifestovali ze sa poskodzuju ich prava ze nemozu pit...

Do urcitej miery chapem neochotu fajciarov, ide vsak najma o ochranu nefajciarov (a ak sa sudny clovek objektivne zamysli musi uznat ze je to vacsia priorita ako ochrana prav ludi co si vedome nicia zdravie). A to nehovorim len za seba - mam mnoho kamosov co by kludne privitali zakaz fajcenia v podnikoch a uznavaju ze je to mudre aj napriek tomu ze fajcia...
Sorry za dlhy post ale nedalo mi to... :oops:
Zobraziť komentár 06.04.2008 - 01:18:24
00
jorge sk, pekne si to napisal, skusim strucne:

Prirovnal si fajcenie s podavanim alkoholu mladistvym, co je protizakonne kdekolvek, nie len v krcme. Tak dobre, ak je fajcenie naozaj celospolocensky problem, postavme ho na uroven drog a zakazme ho an-blok. Nemam s tym problem, ale netvarme sa farizejsky, ako strasne nam to vadi, ale prijem do statnej kasy sa nam moc hodi. Bud/alebo...
Takze, ak to zase tak zle nie je, tak neobmedzujme slobodu podnikania, nesuhlasim ani s kolkovanim - stanovenim predajnej ceny, ani s priestorovym obmedzovanim, okrem obecneho, statneho, verejneho atd. Stat ma monopol na vyrobu, preco by mal mat aj monopol na zisk??? :shock:
Ujali sa zakazy v inych krajinach EU, urcite nie bez problemov, ale ked sa vlady "cervenaju", tak si vedia vymysliet aj protiustavne zakony (ano aj take ako vyvlastnenie, obmedzenie zisku atd.)
Podla poslednych statistik v Irsku za posledne obdobie "zakazov"vzrastol pocet fajciacich ludi... :(

Neboj sa, nezamienam si osobne vlastnictvo resp. demokraciu s anarchiou, ale napriek tomu ho ctim a protestujem proti nadmernemu zasahovaniu statu... aj ked mame asi podobny nazor na fajcenie, snazim sa ukazat aj druhu stranu mince. Mohol by som to hnat do extremu, ze nesuhlasim s reklamou, nesuhlasim s ukazkami napr. vo filmoch a neskor ma to bude pohorsovat aj na ulici a vsade... a sme len krocik od absolutneho zakazu... aha, ale mame tu maly problem statnych dotacii do tabakoveho priemyslu v ramci EU... :evil:
Zobraziť komentár 07.04.2008 - 16:45:40
00
Zdielam tvoj nazor na statnu moc, Dudo: )
Zobraziť komentár 07.04.2008 - 17:08:33
00
Dudo, teraz s tebou suhlasim, ale toto je uz o niecom inom. Mne ide o to, aby som nebol vydymovany tam, kde nemusim. Co som vcela?
Zobraziť komentár 07.04.2008 - 20:52:36
00
takye k teme fjacenie vnesieme trochu pohladu do minulosti.... btw nfejcim, nefajcil som a ani sa nexystam s tym zacat.... :wink:

Prílohy:

zdrave_sportovani.jpg
zdrave_sportovani.jpg 32.85 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.04.2008 - 09:55:10
00
tak dam aj ja svoju kozu na TRH...... trhaj Dunco :smoke:
ja fajcim cca 15 rokov, 20-40 denne.... hral som hokej, tenis, jazdil zavodne kary.... nebolo to vrcholovo takze som to zvladal..... cigarety mi nechutia a chcem prestat a raz aj prestanem...... a uz aj kvoli bajku ma to zaujima lebo utocim sice to co kamosi z partie (nefajciary) ale chcem utocit viacej a nato treba viacej kyslika do krvi :nod:

do 23 śom nefajcil ani nepil alkohol, fajciarov som nenavidel, bratovi som zaslapaval cele krabicky a nadaval mu aky je blb...... potom som mal tazku autonehodu, prezil som ale......... postupne som zacal aj fajcit aj si vypijem

cos a tyka vasich nazorov..... samemu sa mi hnusi ked ludia fajcia v bytoch/domoch/pri detoch..... tu by som bol tvrdy nejakym postihom ... zase pivko v krcme je bez cigi :n: ....

k tomu statu...... prefajcil som majland, to si lahko kazdy vyrata...... ale skor nez sa tu niekto zacne ohanat zdrav. poistenim atd nech si z tej mojej sumy vyrata kolko z toho dostal tento stat!!!.... ved by to mala byt jedna kopa aj so zdrav. poistenim....... takze riesit hentie veci je tenky lad.... a treba si uvedomit ze fajcenie a pitie alkoholu taha ekonomiku skoro kazdeho statu :tmi: .... a zakazy??.... jak tu niekto hovoril o Irsku.... ano..... cim viacej sa hovori o hriechu, drzi ho pri zivote a o to ide..... ziadny stat v skutocnosti nechce aby sa prestalo fajcit lebo cim by zaplatali tie diery v rozpocte?..... radsej z toho urobia este vacsieho strasiaka aby mohli dvihat cenu cigariet

dalsia vec, ak by sme fajcili cisty tabak..... nebola by rakovina, nebolo by to take skodlive pre nikoho ...aktiv/pasiv .... ale to uz je ina tema :-)

PS: ked prestanem, napisem vam a mozete ma pochvalit..... :angel:
Zobraziť komentár 02.12.2014 - 11:22:12
00
a aku si mal tu nehodu?
ja fajcim tak 1-2 cigy denne, niekedy aj 0, takze neviem ci sa to da vobec nazvat fajcenie :) jedna krabicka mi vydrzi skoro aj dva tyzdne.
1-2 krabky za den je dost hardcore, to by som ani nevyslapal ziadny kopec :)

najlepsi recept na skoncovanie s fajcenim je vraj postupne - najprv skusis vyfajcit len 1 krabicku denne, po par tyzdnoch uz len polku, ved aj to je dost vela. A takto po par mesiacoch klesnes na 5-6 cig denne, a to sa uz da zvladat.
dalsia moznost je prejst na elektronicke cigy, tie obsahuju len cisty nikotin, co je menej skodlive ako skutocny tabak.
Zobraziť komentár 02.12.2014 - 21:39:00
00
4 kotrmlce na ceste, 20m jump do role a 4 kotrmelce v roli

ja somuz mal obdobie ked som fajcil menej, aj som prestal (na skusku) na mesiac, zasa zacal, potom zasa bez problemu prestal na 2 mesiace a odvtedy idem na plno :-)
..... inak, viem ze raz prestanem, dufam ze to nebude az ked budem v drevenom spacaku ale skor

zajtra dojde novy FULL takze mam o motivaciu navyse s tym skoncit :-)
Zobraziť komentár 02.12.2014 - 21:42:57
01
Ja tiez predycham 25 cig denne a aj ma to serie, hlupa zavislost ... skusim recept iron.hide - ho, s postupnym obmedzovanim :-) zdar
Zobraziť komentár 03.12.2014 - 11:08:43
01
Ja tiez predycham 25 cig denne a aj ma to serie, hlupa zavislost ... skusim recept iron.hide - ho, s postupnym obmedzovanim :-) zdar

a potom si tu zalozime klub byvalych :smoke: a zacneme radsej :beer: :d: ?
:lol:
Zobraziť komentár 03.12.2014 - 11:21:20
00
alebo ako sa hovorí:
"Fajčiť síce budem, ale piť neprestanem!"
Zobraziť komentár 03.12.2014 - 11:26:40
03
keyboard_arrow_up