IDVert3X Linka tam je, to že nejazdí každú pol hodinu alebo cez víkend je asi spôsobené, že by nebola využívaná
lapaloma Chcel by som vidieť štatistiku, koľko áut ide po diaľnici smerom od Trnavy na Malacky a naopak. Aby bola návratnosť danej investície a zničenie veľkej časti prírody.
Ako obyvatel Lamaca viem presne, o com IDVert3X hovori. Mame tu isty spoj 92, ktory premava prave medzi Lamacom a Petrzalkou, no hodiny, v ktorych jazdi su absurdne, 2 par hodinove okna v ramci pracovnych dni. Presne tie okna, ked zamerne nikam nechodim, lebo je najvacsia premavka A potom konecne vyleziem z domu/homeofficu a nic mi nejde:)
edit: ale je to v poriadku, raz tyzdenne to auto mozem nastartovat.
lapaloma Je mi jasne, ze tych 30min by nebolo univerzalnych pre vsetky trasy expresov. Hlavne, aby nebol prilis priepastny rozdiel medzi trvanim cesty s autom a busom:
Namatkovo orientacne vypocty dlzky trvania cesty autom z Google Maps [zapnute vyhybanie sa dialniciam]
Cunovo-Raca 29km,41min
Lamac-Podunajske Biskupice 18km,28min
DNV-Raca 22km,32min
toygrik 3 ludia? 5 ludi ? Prirataj ludi, ktori pristupia na zastavkach-uzloch
init Ak správne rozumiem, tak namiesto toho, aby šla 21 na Nivy, tak by len prešla cez Nivy a pokračovala do Vrakune? Podľa mňa väčší problém celej dopravy je zdvojovanie liniek (83 a 84 - 90% rovnaká trasa), absencia BUS pruhov, dlhé intervaly (napríklad 92), integrovaných zastávok a električkových tratí a ich preferencií. A hlavne, MHD má byť zvýhodnená v meste. Pre príklad, Račianska z rače do centra. Autá stoja aj 3 - 4 km v kolóne. Prečo ľudia nejdú na električku, ktorá ich odvezie za 25 minút do centra? V rači sa dá ľahko zaparkovať. Poobede je podobný problém aj na ceste z mesta. Niečo je v tomto zle, a parkovacia politika to nie je.
lapaloma chcel by som vidieť konkrétne čísla (zatiaľ som ich nevidel a veľmi rád by som, lebo ma toto zaujíma). Ak ten počet je 1000 áut za deň, je to potrebné podľa teba? Ako jedného obyvateľa z 90% Slovenska, ktorého sa významná investícia bude dotýkať, je toto podľa teba potrebné? Investícia za x miliárd? Ak ten počet je nezanedbateľný napr 10 000, nemám nič proti výstavbe.
init Prečo ľudia nejdú na električku, ktorá ich odvezie za 25 minút do centra? V rači sa dá ľahko zaparkovať. Poobede je podobný problém aj na ceste z mesta. Niečo je v tomto zle, a parkovacia politika to nie je.
Ak niekto ide len na jedno miesto, tam už je slušná šanca, že prestúpi do MHD. Ale ak potrebuje ešte nakúpiť, zájsť na iné miesto a.p., kde neexistuje rozumné spojenie, to už je dôvod ísť autom.
Dám svoj príklad zo včera. Stretnutie o 13:00 na Jungmanovej. V praxi by to znamenalo o 12. nastúpiť na Regiojet, čomu predchádza 10 minút jazdy autom. Pekne tam vybudovali parkoviská pri staniciach, chválim. Ale stačí, aby kvôli križovaniu vlakov došlo ku krátkemu meškaniu, už to ku klientovi na 13. nestíham a žiadal ma, aby sme začali presne, lebo mal ďalší program. Musel by som teda ísť na vlak už na jedenástu, čo je ďalších stratených 70 minút. Celková doba prepravy tam späť by bola najmenej 3 a pol hodiny. Tak som dal prednosť tomu, že som prešiel autom cez kompu a Rusovce, celková doba prepravy 1 hodina 20min.
Ak sa dá pružnejšie plánovať čas stretnutia, určite dám prednosť vlaku. Ale inak ma presvedčí len viac spojov, viac kombinácií, najmä ak mám pobehať 3 miesta, to už nestačia radiály, treba aj tangenciály, inak človek robí hviezdicové jazdy.
Neviem, či si to radní uvedomujú, ale MHD musí byť dosť veľkoryso posilnená, čo znamená, že to bude stáť veľa peňazí. Najväčšie žúžo sú tie moderné električky, heganie v autobusoch je oproti tomu väčšinou protivné. Inak dosť uvažujem o elektrickej kolobežke...
jasné, také čísla som nevidel a tiež ma trápi dopad na prírodu, keďže v tej oblasti žijem bikujem a turistikujem ... ale na druhej strane mi ten tunel teoreticky ušetrí tak 30-45 minút cesty ba-bb
Ako clovek, co podnika v IT a potrebuje co najefektivnejsie vyuzit kazdu hodinu, radsej zvolim auto/taxik, lebo ma to vo finale vyjde lacnejsie. Ta pol hodina, co usetrim, mi ten taxik zaplati 3x.
Sorry ale presne pre toto neustale zmyslanie len o peniazoch sme presne tam kde sme a smerujeme kam smerujeme..
Ono, my tomu rozumieme, aj craobs ma vysokokvalifikovanu pracu ale "bezny" clovek nema 50 euro na dopravu a ani 20 euro v cistom za hodinu prace. A ako otec aj ked pracujuci v IT musim dat za pravdu jeho nazoru. Peniaze treba ale to skutocne dolezite nenahradia.
Napr idem so synom na zeleznu studnicku vlakom aj ked dlho cakam na stanici na mhd a tak dalej aj ked autom by to bolo sakra pohodlnejsie ... ale ta cira detska radost uz len s toho cakania na perone a vyzerania vlaku
tak ono je to kombinacia ekonomicko-casovej "efektivnosti" a pohodlnosti/lenivosti ludi, vsakze. To prve sa da zmenit vcelku jednoducho viacerymi sposobmi, jeden z nich je spoplatnit vjazd/prejazd/parkovanie auta tak, aby to viac zodpovedalo realnej hodnote. Je totizto podla mna dost komicke, ked si ludia dneska kupuju za par stoviek/tisic auto s tym, ze vsak ved je to lacnejsie, alebo skoro tak isto drahe, ako jazda hromadnou dopravou.
Druha moznost je zrychlit hromadnu dopravu, alebo dalsia moznost je spomalit/obmedzit sukromnu dopravu. K tomu, ruku na srdce s casovou efektivnostou, si treba aj priznat kolko casu preprokrastinujeme a ako ten "extra usetreny cas" co ziskame vdaka pouzitiu auta vyuzijeme. Nedavno som v ramci prokrastinovania cital, ze "skoro vsetci" co tvrdia ze denne pracuju 9/10? a viac hodin denne maju realne odpracovanych o niekolko hodin menej....
A ono treba vidiet veci aj v sirsom kontexte - coz ale clovek ako jednotlivec casto aj nedokaze sledovat, ale jednak aj ako jednotlivec je tazke dosiahnut/motivovat sa k rieseniam. Napriklad ekonomicka vyhodnost dnes, alebo jednotlivca, nemusi znamenat ekonomicku vyhodu aj pre sirsiu skupinu ludi okolo - ak ja ako jednotlivec usetrim 20 minut, ale kvoli tomu je spomaleny autobus s 50 ludmi o 1 minutu, tak vlastne skupina stratila 30 minut. O veciach ako verejne zdravie a financne naklady na zdravotnictvo priamo kvoli zhorsenemu ovzdusiu, hlucnosti... ani nehovoriac.
Do istej (vcelku velkej) miery tieto veci netreba riesit/prehanat ich. Ale v istom momente to treba riesit velmi radikalne, kedze ludia ako IDVert3X, ktory aj ked si to mozu dovolit, tak auto vyuzivaju len obmedzene/vynimocne, su velmi velka rarita. Myslimze taka bratislava uz davno prekrocila hranicu kedy automobilovu dopravu treba riesit radikalne.... A nielen BA, a nielen svk.....
Spomina sa umoznenie administrativneho trvaleho pobytu, takze zrejme pribudnu "bezdomovci" s adresou na mestkom urade. Mesto/obec je povinna dat trvaly pobyt, len ked si tam predtym mal trvaly pobyt, ktory ti zrusili - napr. dlznik prisiel o byt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
lapaloma Chcel by som vidieť štatistiku, koľko áut ide po diaľnici smerom od Trnavy na Malacky a naopak. Aby bola návratnosť danej investície a zničenie veľkej časti prírody.
edit: ale je to v poriadku, raz tyzdenne to auto mozem nastartovat.
potom je dalsia moznost bicykel 20-30 min...
Namatkovo orientacne vypocty dlzky trvania cesty autom z Google Maps [zapnute vyhybanie sa dialniciam]
Cunovo-Raca 29km,41min
Lamac-Podunajske Biskupice 18km,28min
DNV-Raca 22km,32min
toygrik 3 ludia? 5 ludi ? Prirataj ludi, ktori pristupia na zastavkach-uzloch
lapaloma chcel by som vidieť konkrétne čísla (zatiaľ som ich nevidel a veľmi rád by som, lebo ma toto zaujíma). Ak ten počet je 1000 áut za deň, je to potrebné podľa teba? Ako jedného obyvateľa z 90% Slovenska, ktorého sa významná investícia bude dotýkať, je toto podľa teba potrebné? Investícia za x miliárd? Ak ten počet je nezanedbateľný napr 10 000, nemám nič proti výstavbe.
Ak niekto ide len na jedno miesto, tam už je slušná šanca, že prestúpi do MHD. Ale ak potrebuje ešte nakúpiť, zájsť na iné miesto a.p., kde neexistuje rozumné spojenie, to už je dôvod ísť autom.
Dám svoj príklad zo včera. Stretnutie o 13:00 na Jungmanovej. V praxi by to znamenalo o 12. nastúpiť na Regiojet, čomu predchádza 10 minút jazdy autom. Pekne tam vybudovali parkoviská pri staniciach, chválim. Ale stačí, aby kvôli križovaniu vlakov došlo ku krátkemu meškaniu, už to ku klientovi na 13. nestíham a žiadal ma, aby sme začali presne, lebo mal ďalší program. Musel by som teda ísť na vlak už na jedenástu, čo je ďalších stratených 70 minút. Celková doba prepravy tam späť by bola najmenej 3 a pol hodiny. Tak som dal prednosť tomu, že som prešiel autom cez kompu a Rusovce, celková doba prepravy 1 hodina 20min.
Ak sa dá pružnejšie plánovať čas stretnutia, určite dám prednosť vlaku. Ale inak ma presvedčí len viac spojov, viac kombinácií, najmä ak mám pobehať 3 miesta, to už nestačia radiály, treba aj tangenciály, inak človek robí hviezdicové jazdy.
Neviem, či si to radní uvedomujú, ale MHD musí byť dosť veľkoryso posilnená, čo znamená, že to bude stáť veľa peňazí. Najväčšie žúžo sú tie moderné električky, heganie v autobusoch je oproti tomu väčšinou protivné. Inak dosť uvažujem o elektrickej kolobežke...
Potiaľ postrehy rodáka z BA, t.č. cépéčkára.
Sorry ale presne pre toto neustale zmyslanie len o peniazoch sme presne tam kde sme a smerujeme kam smerujeme..
Napr idem so synom na zeleznu studnicku vlakom aj ked dlho cakam na stanici na mhd a tak dalej aj ked autom by to bolo sakra pohodlnejsie ... ale ta cira detska radost uz len s toho cakania na perone a vyzerania vlaku
Druha moznost je zrychlit hromadnu dopravu, alebo dalsia moznost je spomalit/obmedzit sukromnu dopravu. K tomu, ruku na srdce s casovou efektivnostou, si treba aj priznat kolko casu preprokrastinujeme a ako ten "extra usetreny cas" co ziskame vdaka pouzitiu auta vyuzijeme. Nedavno som v ramci prokrastinovania cital, ze "skoro vsetci" co tvrdia ze denne pracuju 9/10? a viac hodin denne maju realne odpracovanych o niekolko hodin menej....
A ono treba vidiet veci aj v sirsom kontexte - coz ale clovek ako jednotlivec casto aj nedokaze sledovat, ale jednak aj ako jednotlivec je tazke dosiahnut/motivovat sa k rieseniam. Napriklad ekonomicka vyhodnost dnes, alebo jednotlivca, nemusi znamenat ekonomicku vyhodu aj pre sirsiu skupinu ludi okolo - ak ja ako jednotlivec usetrim 20 minut, ale kvoli tomu je spomaleny autobus s 50 ludmi o 1 minutu, tak vlastne skupina stratila 30 minut. O veciach ako verejne zdravie a financne naklady na zdravotnictvo priamo kvoli zhorsenemu ovzdusiu, hlucnosti... ani nehovoriac.
Do istej (vcelku velkej) miery tieto veci netreba riesit/prehanat ich. Ale v istom momente to treba riesit velmi radikalne, kedze ludia ako IDVert3X, ktory aj ked si to mozu dovolit, tak auto vyuzivaju len obmedzene/vynimocne, su velmi velka rarita. Myslimze taka bratislava uz davno prekrocila hranicu kedy automobilovu dopravu treba riesit radikalne.... A nielen BA, a nielen svk.....
https://reality.etrend.sk/byvanie/petrzalka-schvalila-spoplatnenie-parkovania-vyznacit-chce-26-tisic-miest.html
1Euro za hodinu je pre obcasneho navstevnika vyskytujúceho sa, ale nebyvajuceho v Petrzalke slusna palka.
Som zvedavy, aky bude dopad na miestnych, ci sa auta ludi s trvalym pobytom pomestia na vyznacene miesta.
Spomina sa umoznenie administrativneho trvaleho pobytu, takze zrejme pribudnu "bezdomovci" s adresou na mestkom urade. Mesto/obec je povinna dat trvaly pobyt, len ked si tam predtym mal trvaly pobyt, ktory ti zrusili - napr. dlznik prisiel o byt.