A hovoris len tak aby rec nestala, alebo mas aj osobnu skusenost? Pretoze ja to mam uplne rovnake na dt vidlici a super zadrbany od blata vzdy ten priestor teda nemam. Obcas tam nejake blatko odskoci, ale zeby to bolo horsie ako na akomkolvek inom mieste na biku sa neda povedat. Taktiez jazierko, je pravda ze voda tam zostane, ale kym pridem domov z wapky to uschne (a ze ju mam blizko), alebo to rovno pri utierani biku vysajem handrou a taktiez s tym neni ziadny problem.
A co je lepsie .. mat to uplne ciste, alebo take, ako popisujes ? .. poviem ti rovno .. lepsie je to mat ciste .. na to krytky aj sluzia. Cele je to hype, aby usetrili 2g /a ako bonus to aj zle vyzera/. Ja to poznam a takyto system je naprd. Naco blatnicky, naco krytky, naco o kruzky .. vsak sa to vsetko utrie
A coze sa tomu nieco stane? Ked mam bike zadrbany napr. ako na foto vyssie, tak ci je kusok blata aj v tom mieste na vidlici ma trapi najmenej. Urcite by som to nevidel a nespominal ako nevyhodu. Umyje sa to uplne rovnako ako ktorakolvek ina cast biku. To ako keby hejtujete aj rebrovany vzor zo zadnej strany mostika, tam sa blato nedostava, alebo tam to nevadi? Mna osobne tam irituje viac... Mimochodom na dt-cku mam prave ten mostik vzadu rad, omnoho menej blata ide na vnutorne nohy a tesnenia. Teda mimo dizajnu Len ma sere ze neviem zohnat blatnik na zimu, ktory by tam pekne sadol...
Jaiub: su tam vnutorne hlinikove hrany na rozoberanie .. spina ich casom trosku znecisti, pri rozoberani sa ti moze stat nehoda trosku. Dalej mozno je je segerka (ako tusim u mojej), ak ano, tak jej voda skodi a to tak ze dost. Ak je tam niekde o-kruzok dtto. Proste vsetko su to malicke veci, z ktorych sa casom moze vyvinut problem. /voda sa dostane aj tak vsade a spinu upne neumyjes/ Vsetko za par centov a gramov, ktore si mozes usetrit. Dokonalost konstrukcie je v detailoch. Aj teraz sa da usetrit vaha tak, ze dam krytku prec a na ventilcek dam plastovu zatku. A vozi to tak niekto ? Ale su to detaily ktore sa neprejavia povedzme za rok jazdenie. Ale viac rokov v bordeli atd. .. nie je to principialny problem, len v tom, ze je nezmysel robit vidlicu bez krytky. Nema to ziaden prakticky prinos, len negativa.
Inak si nerob iluzie, ze ide menej bordelu, striekajuce blato ide na nohy aj spredu. Znicil som tak raz gufero na vdlici. Zozadu je to sice lepsie, ale .. aj tak
Mne tam dokonca vadí aj ten kľúč ktorým sa to povoľuje. Treba na to orech na povoľovanie kazety, alebo špeciálny tool od RockShox. Má to celkom malé zúbky a keď ideš na to klasickým orechom, tak jednoducho tú čiernu povrchovú úpravu škrabneš a sú tam také strieborné škrabančeky potom. Keď na to potom dáš naspäť krytku, tak zrazu to vyzerá ako nové
Ináč Jaiub ten blatníček si isto zožeň, lebo mne osobne to blato tam moc nejde, lebo ho mám, ale ako hovorím ja sa blatu čo najviac vyhýbam, ale jazdím naplno jeseň ,zima, jar..takže blato je môj nezvaný kamarát - neznášam ho,ale nevyhnem sa mu. Na tej FOXE na tej fotke ten blatník nie je..a omnoho väčší problém ako vidíš je blato na nohách..ale dnes už ho tam asi ten kamoš má..to sme boli na výlete v nedeľu..Naozaj to moc pomôže..nie jazdcovi , ale vidle
Tak ja nepotrebujem blatnik kvoli vidle, to povazujem proste za spotrebak a co sa znici sa opravi, vymeni. Ale kvoli sebe, aby som pokazde nechodil oprskany dom jak svina, a to sa tiez snazim blatu vyhybat Ten maly blatnicek pod mostik je taka chaba alternativa, nie moc funkcna, aj s tym som maval ksicht zadrbany...
stale viac rozmyslam o tych sqlabs sedlach. Len sa dost bojim napr toho zdvihnutia zadku ... ti co na takych jazdite, napr dudo, ako to stym je ked menite polohu alebo ked ste raz viac skloneni a raz viac vystreti ?
Jaiub Prat tu musis tak ci tak. Nie je to uz jedno, ze je na tych veciach popri pote, sopli a slinach este aj blato? Mne napr. vobec nevadi, ze pridem domov alebo sa po svojom okoli pohybujem zablateny. Travim cas v prirode a som na to hrdy. Narozdiel od mojho suseda, ktory chodi domov z krcmy dogrcany a dostaty.
Nie tak uplne. Napr bundy neperem pokazde, az ked naozaj treba. Nerobi mi problem ich nosit 2-3 tyzdne pokial neni iny dovod... Rovnako rukavice, ciapku, teda z tych vrchnych vrstiev co su na rane. Gate perem po kazde to je jasne. Aj take craft spodne terma vydrzia 2-3 vyjazdy v pohode. Ale to uz odbacam. Ide o to ze tie veci sa pranim nicia, resp. pomahaju znizovat zivotnost. To je prosty fakt, tak naco tomu pomahat? Za dalsie, ked pridem domov a vyzliekam sa, tiez nepridava na rodinnej pohode ked zo mna opadavaju kusky blata Samozrejme da sa to eliminovat tym ze sa oprasim este vonku, ale odkladat veci v takomto stave na dalsie oblecenie uz nieje zrovna prijemne a opat som pri tom prani... Dalej, casto koncim vyjazd v robote, kde tiez neni zrovna dva krat idealne chodit jak diva svina. Staci ze tu vlacim taky bike do satne, nieto na tretrach, obleceni... Za dalsie nemam rad ked mi frka ci uz blato alebo voda z mokrej cesty rovno do ksichtu, na okuliare... Je ine to znasat na preteku, kedy si to clovek aj uziva ako pomaly kazdy den pri treningu. Takze ono je tych dovodov viac, nie ze by som sa hanbil chodit od blata, to je to posledne
ked citam tuto temu tak som si spomenul na jednu story...
ideme traja lesom, trailom... proste v MK... prvy typek zabrzdi, zastavi ako keby dostal srdcovy infarkt....a zosadne pred blatom/kaluzou, cudujem sa co sa deje.... dvaja ideme cez to dalej hlava nehlava, obehneme kamosa a kricime nanho ze co robi.... on obchadza kaluz velkosti bajkalskeho jazera lesom velkou obklukou.... a odpoveda nam: ,,Mna tatko zabije ked pridem domov spinavy od blata´´ ..... aj toto moze byt dovod na obchadzanie blata .. ja som myslel ze spadnem od smiechu z biku
stale viac rozmyslam o tych sqlabs sedlach. Len sa dost bojim napr toho zdvihnutia zadku ... ti co na takych jazdite, napr dudo, ako to stym je ked menite polohu alebo ked ste raz viac skloneni a raz viac vystreti ?
zadok nie je hore, ak ho das do vodovahy, sedis "akoby" v malom lavoriku, prave to ta vyborne fixuje. Podobne to bolo aj na Selle Italia, tiez nie je 100% rovne, SQLAB ma ten priehyb o par mm vacsi.
BTW sedlo je vyborne, naozaj ale treba trafit presne sirku zadku. Mne chyba len diera, lebo v tom lavoriku sa mi zbiera pot a lockam si v nom celu jazdu...
Kludne aj prenesiem, ak by ta jedna kaluz mala robit rozdiel medzi spinavym a cistym bajkom po vyjazde. Inac radsej idem suchat asfalt ako prist zasraty z lesa
Tak ono to clovek inac vnima ked si ide zajazdit napr. cez vikend, uzit si to, ma cas, pride dom, umyje bike, seba, opere a ide opat zajtra (cez vikend) alebo o tyzden... Ako ked jazdi (takmer) kazde rano, po tme, pred robotu, popripade v iny cas cez den kedy ma tento cas vyhradeny a nema cas na ine veci ako umyt seba a pokracovat v dalsej cinnosti ktoru ma naplanovanu takmer na minutu... To by si chytro kazdy rozmyslel ci bude kazdy den prat, alebo umyvat bike a pod Samozrejme, aj ja si dokazem uzit blato a vodu. Uz ked po par dnoch viem ze dneska to ide do prania, alebo umyvam bike, tak tiez si inac uzivam jazdu v blate a neobchadzam ho... Bol by som zvedavy kto by to zopakoval hned dalsie rano, opraty, umyty a pred robotou Takze ja blatniky nikomu nenutim, iba spominam preco ich ja potrebujem (v tomto obdobi) a som nestastny ze neviem zohnat nieco rozumne na dt-cko...
EDIT: Ale pojme sa bavit o kaluziach, blatnikoch a prani niekde inde
Blato mi nevadi, ale pokial je sucho a predmnou jedna kaluz/blato, tak to radsej preskocim alebo obidem. Vonkajsiu a strednu vrstvu zavesim na balkone do dalsieho vyjazdu (periem to cca 1x za 3 tyzdne), bike som od Novembra umyval 3x (jazdim priemerne 3x do tyzdna a iba les).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A co je lepsie .. mat to uplne ciste, alebo take, ako popisujes ?
Inak si nerob iluzie, ze ide menej bordelu, striekajuce blato ide na nohy aj spredu. Znicil som tak raz gufero na vdlici. Zozadu je to sice lepsie, ale .. aj tak
Ináč Jaiub ten blatníček si isto zožeň, lebo mne osobne to blato tam moc nejde, lebo ho mám, ale ako hovorím ja sa blatu čo najviac vyhýbam, ale jazdím naplno jeseň ,zima, jar..takže blato je môj nezvaný kamarát - neznášam ho,ale nevyhnem sa mu. Na tej FOXE na tej fotke ten blatník nie je..a omnoho väčší problém ako vidíš je blato na nohách..ale dnes už ho tam asi ten kamoš má..to sme boli na výlete v nedeľu..Naozaj to moc pomôže..nie jazdcovi , ale vidle
https://www.mtb-news.de/news/vorgestellt-sqlab-performance-line-xc-infos-preise/
ideme traja lesom, trailom... proste v MK... prvy typek zabrzdi, zastavi ako keby dostal srdcovy infarkt....a zosadne pred blatom/kaluzou, cudujem sa co sa deje.... dvaja ideme cez to dalej hlava nehlava, obehneme kamosa a kricime nanho ze co robi.... on obchadza kaluz velkosti bajkalskeho jazera lesom velkou obklukou.... a odpoveda nam: ,,Mna tatko zabije ked pridem domov spinavy od blata´´ ..... aj toto moze byt dovod na obchadzanie blata
zadok nie je hore, ak ho das do vodovahy, sedis "akoby" v malom lavoriku, prave to ta vyborne fixuje. Podobne to bolo aj na Selle Italia, tiez nie je 100% rovne, SQLAB ma ten priehyb o par mm vacsi.
BTW sedlo je vyborne, naozaj ale treba trafit presne sirku zadku. Mne chyba len diera, lebo v tom lavoriku sa mi zbiera pot a lockam si v nom celu jazdu...
Az do prveho neobideneho blata a prvej neobidenej kaluze.
EDIT: Ale pojme sa bavit o kaluziach, blatnikoch a prani niekde inde