Zdravím, hľadám odborníka na výživu. Niekoho kto by mi vedel troška poradiť ako správne a čo jesť. + poradil zo suplementami. Písal som už pár bývalým pretekárom, ale nik mi neodpísal. Nepozná tu niekto niekoho zo Slovenska? poprípade Česka ?
Za akúkoľvek pomoc by som bol veľmi vďačný ďakujem
myslim ze extremny vykon / extremnu stratu mineralov a podobnych "veci" tym ze sa najes nedoplnis (a ak ides viac dni po sebe tak tym duplom) - lebo by si musel toho vela pojest aby si doplnil tak velku stratu. a hlavne nie hocico ale cielene si zostavit jedalnicek. takze s rozumom - urcite doplnky maju vyznam no nebudem po 3 hodinovom aj ked intenzivnejsom vyjazde do seba tlacit nieco umelo vytvorene. no po 10-12h vyjazde (hlavne ked chcem ist niekam aj na druhy den) okrem velkej vecere (snazim sa nakombinovat ovocie, tvaroh, alebo vajcia, syry, kuracinu, prelozim to cokoladou ) do seba hodim rad aj nejaky doplnok - na druhy den sa citim ovela lepsie a lepsie sa mi ide. mne vacsinou staci po vyjazde spravit jeden jontak do pohara. cez den na vyjazde zvyknem pit len mineralku.
PS: neriesim ziaden trening ani vykony ani casy, len jazdim
Gusto0 Ved aj Vitek tvrdi, ze jontove napoje, teda doplnenie mineralnych latok, ma zmysel, kedze to z bezneho jedla ide tazko. Skratene protein, BCAA a magnezium su nezmysly
Imrove clanky velmi nesledujem, zbezne som ho presiel a v podstate je tam to iste - ziadne blbosti, len doplnenie mineralnych latok, doplnenie sacharidov a normalne jedlo.
myslim ze extremny vykon / extremnu stratu mineralov a podobnych "veci" tym ze sa najes nedoplnis (a ak ides viac dni po sebe tak tym duplom) - lebo by si musel toho vela pojest aby si doplnil tak velku stratu. a hlavne nie hocico ale cielene si zostavit jedalnicek. takze s rozumom - urcite doplnky maju vyznam no nebudem po 3 hodinovom aj ked intenzivnejsom vyjazde do seba tlacit nieco umelo vytvorene. no po 10-12h vyjazde (hlavne ked chcem ist niekam aj na druhy den) okrem velkej vecere (snazim sa nakombinovat ovocie, tvaroh, alebo vajcia, syry, kuracinu, prelozim to cokoladou ) do seba hodim rad aj nejaky doplnok - na druhy den sa citim ovela lepsie a lepsie sa mi ide. mne vacsinou staci po vyjazde spravit jeden jontak do pohara. cez den na vyjazde zvyknem pit len mineralku.
Per Pouzivam bezsacharidove PowerBar/SIS elektrolyty (aby neboli krce... ale stacili by aj solne tablety), len na preteky alebo hard vyjazdy sacharidovy iontak do jednej flase. No lepsie je zastavit sa a dat si kofcu ))
Per odkedy pijem jontak tak kupujem tento https://www.mtbiker.sk/shop/vyziva-a-kozmetika/mineraly/enervit-isotonic-napoj-420g.html ja tankujem vodu zo studniciek cestou, kofolu po krcmach a po jednotach kupujem magneziu - ta mi tiez vie spravit dobre. jontak mam za 2 odmerky v batohu keby nieco - ale ako som pisal vacsinou si ho dam az po vyjazde ked pridem domov. pixla mi vydrzi cely rok.
Ziplock sáčky, vnútro z kinderka, obal z tictacov,.... trochu kreativity a odnesieš so sebou čokoľvek ... mne odkedy namerali tetániu, bez magnézia sa nepohnem. Keď som nevedela, čo mi je tak som mala také stavy ako infarkt, celé zle, ... potom som začala jesť magnézko a polepšilo sa mi citeľne, konečne zas aj vládzem po dlhom čase. Ale celkom mi lepilo, že čo mi je a "přitom taková blbost"
Mne funguje 2-3vajcia vypiť, to máš regene za 60c.
skoda 60 centov, bielkoviny nevyuzijes a riskujes salmonelu
+ o regeneracii s pomocou vajecnej bielkoviny z dovodu stravitelnosti je nezmysel sa vobec bavit, k tomu este je to aj chabe mnozstvo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/clanky/123107/jedlo-a-cyklistika-co-kedy-a-kolko.html
Imrove clanky velmi nesledujem, zbezne som ho presiel a v podstate je tam to iste - ziadne blbosti, len doplnenie mineralnych latok, doplnenie sacharidov a normalne jedlo.
co za jontaky si nosis zo sebou ? nieco v sacku ?
rozmyslam,ze na dlhsie vyjazdy si kupim toto https://www.alza.sk/sport/isostar-120-g-fast-hydratation-tablety-citron-d5560923.htm
Enervit Isotonic izo/hypotonický nápoj, 420 g
13,90 €
MOC 14,49 €Mne funguje 2-3vajcia vypiť, to máš regene za 60c.
skoda 60 centov, bielkoviny nevyuzijes a riskujes salmonelu
+ o regeneracii s pomocou vajecnej bielkoviny z dovodu stravitelnosti je nezmysel sa vobec bavit, k tomu este je to aj chabe mnozstvo