Pánové je nějaký postup jak omezit aspoň částečně velkou hořkost ve výsledným espressu? (Mám ecm classika pid, flow control, niche zero) diky!
1/ Na prvom mieste spravna kava. Ak je raz prepalena, nepomoze nic.
2/ Na druhom mieste mletie a teplota. Skus mliet hrubsie a upravit davku (zvacsit, ak treba). Znizenie teploty tiez potlaca horkost (ale ked uz si na 90°C ci menej, tak niet velmi kam). Ak pouzivas prilis dlhu preinfuziu, skrat ju (teda aj mel o nieco hrubsie).
3/ Na tretiom mieste mlynec, ake mnozstvo fines produkuje.
,,, dlho nic ...
-/ Voda, ak si vycerpal vsetky predchadzajuce moznosti. Ak vsak pouzivas Dobru vodu alebo inu s podobnou mineralizaciou, nie je vela priestoru na zmeny (skusal som aj SCA vodu aj WOC Budapest a nepostrehol zmeny) ...