neprispievam síce do tohto vlákna,ale sledujem ho vcelku intenzívne, teší ma,že si tu podaktorí vedia urobiť radosť ,ja si ju urobím časom tiež,ale až keď sa mi podarí otvoriť jednu reštiku,tam nebudem na príprave espressa šetriť,bohužiaľ však sám pre seba sa prípravy espressa doma vzdávam,príde mi to tak,že radšej si kúpiť kávu v meste,ako investovať fakt dosť ťažké peniaze,pretože dobré espresso do 1000 eur (či skôr viac) asi nebude
Preto sa sám pre seba zameriavam na alternatívnu prípravu kávy a chcel som sa poradiť,čo skúsiť ako prvé,mám rád práve silnú a maloobjemovú kávu. A tak teda,do čoho ísť? Aeropress mi príde ako super vec,bohužiaľ podľa videí pripravujú kávy o objeme cca 250ml / 17g kávy
Vidím to teda na klasícku moka Bialetti Moka Brikka pre 2 šálky + Porlex Tall II, ale skutočne neviem akú chuť dosiahnem,snáď to bude lepšie od turka ( ?)
No a teda,dám si poradiť pri výbere. Isť do klasického hliníka,či radšej už nerez? Prevedenie na sporák či elektriku? Spraví rozdiel mlynček za 70 Evri oproti elektrickému čepelovému,čo mám teraz?
Tak,snád som vám ,čo tu máte mašiny ako zo serialu Breaking Bad spravil deň