Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,19 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
13,09 €
savings
MOC 20,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
vyrezal som to pilkou na železo , obrúsil na brúske a plochy som zarovnal brúsnym papierom . približne 40 minut práce v dieľni . na kolene sa to nedá .
ešte sa vrátim k tomu lepidlu . moc mu neverím či znesie . elfix je roky otestovaný a vyskúšaný na škodováckych platničkách . elfix - sú dva druhy a schne to od 24 do 48 hodín.
93°C...
Osobne tiež rád robím rôzne DIY vychytávky, ale s brzdami sa nesranduje.
Syn tu má Sram brzdy s DOT 5.1 a ja mám v v dielni len DOT 4. Môžem ju použiť? Či radšej nie?
Vtip je v tom ze to lepidlo nemusí byť nijak silne musi byť termostale a to epoxidove lepidla pri trebars 200°C rozhodne nie su.
V 90tych rokoch som servisoval Babety a vtedy doniesol šefko z Kolarova na repasaciu trecich spojok pasy oblozenia ak tomu leidlo v neoznacenej flasticke. Nieco ako chemopren alebo Hermosal. Prilepeny kusok oblozenia sa fixol viazacim drôtom, neskor v pripravku a cela pakňa sa dala vypalit na platnicku elektrickeho varica.
Žiadna veda.Ziadna reklamácia az kym sa neminulo "origo" lepidlo a nudzovo som pouzil spomínaný elfix.Tie mi prisli hadam vsetky omlatit o hlavu...
Ked sa rozhliadnes po svete zistis ze brzdove kotuce hodne trpia koroziou a tie kovove castice v brzdovom oblozeni su pridane koli cisteniu.A je to vlastne o tom ci na plechovke tie kotuce zhrdzaveju alebo sa zoderu.A výrobca co sa snazi tento mix nejak rozumne nastavit este musi brat do uvahy aj rozne uzivatelske navyky ci sa jedna o staticke auto zo sidliska pouzivane ako nakupna taska alebo prostriedok postpubertalneho zozvažača pizze....
Spojka ani zdaleka tak netrpí koroziou.A druha vec je ze brzda je v šmyku prakticky celu svoju životnosť preto oblozenie obsahuje značne množstvo mazacieho grafitu, kdežto spojka len v nepatrnom pomere,najma na sklonku života. Preto pouzitie spojkoveho oblozenia na brzdy je,korektne napísané nerozumne...
Celý svoj produktivny život predávam svoju pracu vo viac či menej umasteých montérkach z čoho vyplýva že nie som ITčkar...