Gtoso ak rovinu, tak napr vodne dielo + pravy breh Vahu do Budatina + Kysucke cez Vranie. Ak si zelezniciar, tak si vies cestou pozret aj kus rekonstrukcie trate. Ak viac kopce, tak v sobotu sa ide Okolo Slovenska cez Lutise. scarinko ten okruh je podla mna super ale ak budes klesat do Lesnej, tak treba obcas hladat nerozbitu stopu. Ja to chodim radsej v opacnom smere- aj vyhlady v stupani z Novej Bystrice su krajsie.
Gtoso mrzí ma to, ale okolie ZA až tak pojazdené nemám. Takže mi napadlo, len to spomenuté. Ak by to nevadilo ďalej od ZA, tak by som šiel okolo VN Nová Bystrica. Bol som dva týždne dozadu a veľmi sa mi to páčilo. Takisto okolie Terchovej a Zázrivej je super, len už je to kúsok od ruky a km by to bolo kus viacej.
scarinko šiel som to minuly rok s parťákmi na cestných kolesách a pohoda. Len ako píše Zigo tak by som šiel opačný smer. Áut sme medzi Lesnou a Zazrivou tá cely čas stretli dokopy 3 alebo 4.
Vidis to ma nenapadlo to otocit. Sice viac vyskovych ale asi nie tak prudkych. Trosku mam ale obavu z toho zjazdu potom. Mam rafkove brzdy a karbonove rafky. Aby som to neuvaril dakde. Mlada si este vymyslela ze mozem ist v sobotu domov na biku. Neviem ci sa ma chce zbavit lebo to je tak 230km co som este nedal.
Cez zilinu je ten prejazd na cestaku v pohode?
Z Belej cez Zilinu ist nemusis. Mozes ist cez Teplicku nad Vahom - Budatin - Svedernik - Bytcu. Horsi je tam len prejazd Povazskeho Chlmca. V podstate severne cast tohto okruhu https://www.strava.com/activities/5763924649
No to sa este uvidim, to bol len taky napad mojej drahej 😁 este ma napadlo potiahnut to na fackov ale tam su kopce a to by som domov urcite nedotiahol cize tam jedine niekam na vlak
Ak budeš v Belej tak jednoznačne odporúčam urobiť kolečko v smere hodinových ručičiek - Belá-Lutiše-Stará Bystrica-Nová Bystrica (ideálne po cyklotrase)-Vychylovka-Oravská Lesná-Zázrivá-Terchová.
Cestou z Belej do Žiliny si myslím, že najhorší úsek (čo sa týka premávky) je medzi Belou a Krasňanmi, tam si dávaj pozor a preleť ho čo najrýchlejšie. Potom sa to už dá obísť buď po vodnom diele (vo Varíne popri futbalovom ihrisku sa dostaneš na hrádzu) alebo cez Gbeľany a Tepličku do Žiliny.
Smer Žilina - Bratislava by som riešil cez Dolný Hričov - Považskú Bystricu atď. Tam je široká krajnica a cez víkend doobeda v pohode premávka. Cez Považský chlmec - Svederník-Kotešová do Bytče je to o hubu ak sa nájde nejaký blbec na aute (žiadna krajnica).
Áno, navyše cez Malú Bytču je cesta stále zarúbaná - nekonečná rekonštrukcia mosta. Hričovská strana je v dobrá.
Aj ZA - Čičmany - Ilava sú v pohode (mierne stúpanie), len kým prejdeš do Rajca tak pospomínaš napriek víkendu všetkých svätých...
ak si masochista tak aj po cervenej az na klak , odtial zltou dole do fackovskeho sedla odtial zvaznicou na vricke sedlo -to na asfaltke ak myslis to sedlo ... vela aj tlacenia ,pri sedle majbikova tazba ,za nim to bolo dost zarastene ,tlacba na hnilicku kyceru ,jankovu ,ostru skalu, klak,zjazdy ked sa daju tak fajne AM/EN ....pripadne skratit vynechat ostru skalu a klak ,len po vricanske sedlo a po zltej zbehnut na bak -vricko a dalej asfaltom....
Diky moc, presne tohoto som sa bal...takze v podstate na bike nezjazdne
Hladam nejaku rozumnu trasu pre bike kde sa potrebujem dostat z MT do PD....len nejako mi to stale vychadza na vela asfaltu. Ako nemam to problem skombinovat aj s nim, ale rad by som presiel aj po lese s nejakymi pripadnymi peknymi usekmi...
ako celok nie ,dali by sa pouzit nejake zvaznice na martinskej strane volodaj,ale aj tak ta to skor ci neskor vypluje na hlavnu asfaltku ...nasu stranu by si tiez musel zbehnut aspon nejaku cast dole a potom zas vyslapat spet cez niektore sedlo podla vyberu .... len z neho zase rovno dolu na asfaltku...
Na takú obyčajnú dopravu je asi lepšie ísť úplnu klasiku. Tankovú cestu, potom je nejaká cyklotrasa cez Kláštor pod Znievom, potom do Budiša a odtiaľ cyklotrasa okolo Opáleného vrchu a potom Nedožery-Brezany...Odtiaľ už PD asi pohoda? Tá trasa z MT holí je aj po Majbíkovú celkom záhul. Pár nádherných strmých rockgardenov, ale stúpania síce krátke , ale za trest - akční dajú aj v sedle, lenivci ako ja si musia potlačiť... Od Majbíkovej som to nešiel, ale chalani hovorili, že parádna mordovačka a tlačenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Áno dá sa. Ale za niektoré úseky by som sa ako organizátor akcie hanbil.
scarinko ten okruh je podla mna super ale ak budes klesat do Lesnej, tak treba obcas hladat nerozbitu stopu. Ja to chodim radsej v opacnom smere- aj vyhlady v stupani z Novej Bystrice su krajsie.
scarinko šiel som to minuly rok s parťákmi na cestných kolesách a pohoda. Len ako píše Zigo tak by som šiel opačný smer. Áut sme medzi Lesnou a Zazrivou tá cely čas stretli dokopy 3 alebo 4.
Cez zilinu je ten prejazd na cestaku v pohode?
Horsi v com? Premavka ci povrch?
Cestou z Belej do Žiliny si myslím, že najhorší úsek (čo sa týka premávky) je medzi Belou a Krasňanmi, tam si dávaj pozor a preleť ho čo najrýchlejšie. Potom sa to už dá obísť buď po vodnom diele (vo Varíne popri futbalovom ihrisku sa dostaneš na hrádzu) alebo cez Gbeľany a Tepličku do Žiliny.
Smer Žilina - Bratislava by som riešil cez Dolný Hričov - Považskú Bystricu atď. Tam je široká krajnica a cez víkend doobeda v pohode premávka. Cez Považský chlmec - Svederník-Kotešová do Bytče je to o hubu ak sa nájde nejaký blbec na aute (žiadna krajnica).
Aj ZA - Čičmany - Ilava sú v pohode (mierne stúpanie), len kým prejdeš do Rajca tak pospomínaš napriek víkendu všetkých svätých...
Skocit som sa este neodvazil, ale raz to pride.
Vricke sedlo mam na mysli totok
https://sk.wikipedia.org/wiki/Vr%C3%ADcke_sedlo_(665,6_m_n._m.)
Pripadne varianta 2...Martinske hole - Fackovske sedlo
Hladam nejaku rozumnu trasu pre bike kde sa potrebujem dostat z MT do PD....len nejako mi to stale vychadza na vela asfaltu. Ako nemam to problem skombinovat aj s nim, ale rad by som presiel aj po lese s nejakymi pripadnymi peknymi usekmi...