Kategórie
Bike-techPotrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
posledný komentár: 21. 7. 2020 o 14:45
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 6:43
Výpredaj -5% RockShox Lyrik Ultimate RC2 D1 27.5" odpružená vidlice, 160 mm, zelená
929 €
-5%
MOC 1 229 €
savings SR SUNTOUR AION RC 15QLC32 CTS 27.5 odpružená vidlica, 160 mm
257 €
savings
MOC 469 €
savings RockShox Judy Silver TK A3 27.5" Boost odpružená vidlica
od 227 €
savings
MOC 361 €
Akcia -16% SR SUNTOUR vidlica RAIDON32 Boost RLR 120 15QLC 27.5+ CTS čierna matná
234 €
-16%
MOC 429 €
-19% RockShox REBA Gold Isolator 2P Remote 27.5" odpružená vidlica, 120 mm
439 €
-19%
MOC 549 €
savings RockShox Charger Race Day2 3-Position patróna pre SID SL 32 mm
231 €
savings
MOC 347 €
-18% RockShox 35 Silver A1 tlmiaca patróna pre diaľkové ovládanie
49,99 €
-18%
MOC 61,99 €
-15% Cannondale adaptér brzd. kotúča pre Lefty 29" Supermax, 180 mm
66,99 €
-15%
MOC 78,99 €
Čo ma ešte napadlo, našiel som tiež novú Konu Honzo a použitý Team Marin 1. To všetko je plus mínus v rozpočte, čo som ochotný minúť a kvalitnejšie a drahšie bicykle už budú mimo moje schopnosti, čo by som dokázal reálne využiť.
Noo Rascal je v podstate XC bike a aj tá konštrukcia a geometria je posadená viac na dupanie smerom nahor. Napríklad spomínaný Zephyr je vlastne v kategórii agresívnych hardtailov, čomu nasvedčuje aj tá geometria. Položenejší hlavový uhol, pevnejší (aj ťažší) rám. Marin Team 1 je niečo medzi XC a Trailovým bajkom. Kona Honzo je tiež agresívny trailový bajk ako CTM Zephyr. Skúste pozrieť aj Kellys Gibon 30. Tiež Canyon Stoic3 A teda hľadáte skôr bajk na výšľapy hore kopcom, či skôr ste radi, keď je dole kopcom zábava? Ak si toto zodpoviete, tak vám to pomôže pri výbere. Ja som tiež Shimano fanúšik, ale skúšal som aj Sram a je to veľmi dobrá alternatíva. Nakoniec časom si tie komponenty aj tak budete musieť vymeniť, pretože sa zoderú. Ale skúste Sram. Je to stále veľmi dobrý pohon. Ja by som sa nebál.
Osobne som za niečo medzi ide dobre do kopca a je aj zábava z kopca. V Bratislave zase tých kopcov až tak veľa v ťažko teréne nie je. A tým Rascalom 3.0 som veľmi spokojný, len tá horná rámová rúrka by mohla byť o niečo nižšie. Žiaľ som podľa tabuliek na rozhraní veľkostí, mám 185cm a zobral som XL, ale čo som našiel staršie veľkostné tabuľky, podľa nich by som mal byť ešte L. Len v súčasnej dobe zohnať bicykel je problém.
Pozrite toto video: https://youtu.be/9JmU5r5T_WU
Čo sa týka tej hornej rámovej trubky, tak tam ide o to, že to nie je bajk na traily. Je to v zásade XC bajk na maratóny. Aj ten uhol vidlice tlačí hornú rámovú trubku vysoko. . Práve preto sú lepšie bajky s položenejším hlavovým uhlom a s šikmejšou hornou rámovou trubkou.
Ak sa bojíte Sram pohonu, tak choďte radšej do Shimana. Ale Zephyr je len vo verzii Expert so Shimanom s tou Sr suntour. V zásade to nie je zlý bajk. Ale skúste možno radšej Kellys Gibon 30. Ten má Rockshox a Shimano. Ja som tento rok obzeral tiež Zephyra Pro, ale nakoniec asi pôjdem do celoodpruženého.
Ale výhodou SX a NX je že to kedykoľvek môžte vymeniť za Shimano, keďže to má Shimano hg freehub a nie xd orech.
áno, je to tak.
Ďakujem za rady.
Tento problém som riešil minulý rok. Tiež som sa rozhodol pre ultimate. Rozdiel je iba v tlmiacej patróne. Teda aj váha vidlice je v prospech ultimate. Nakoniec som ešte znižoval piestnicu na 100mm kvôli “geo” bicykla. Jazdím ju rok a teda rozdiel oproti Fox 32 SC ktorú som mal pôvodne je veľký v prospech rock shox. Ešte za zváženie by stala nová Fox 34 step cast, ale tie ceny sú pekelne “mimo”.
Asi se mi taky líbí víc ta lesklá černá a nižší váha na už tak obtloustlém kole bude fajn benefit.
Já právě chtěl 120mm budu jí dávat na Epic HT 2021 místo 100mm Reby, stavím si to kolo víc na DownCountry - takže už je tam teleskopka a široké pláště 60mm.
Změnu zdvihu jsem konzultoval přímo s technickým oddělením v USA a psali mi že rám je na 120 kompatibilní takže ok a už jsem našel nějaké lidi co jí tam dali taky.
Myslím že od Reby to bude posun, doufám, že bude víc zobat drobné nerovnosti.
Fox by byl fajn ale ta cena a hlavně jeho servis to bych doma asi neudělal.
Teď jsem měnil Rebu 42 za Sida 44 a poznám prd
https://www.bike24.com/p2375604.html
Yari bude mít cca kolem 2kg ta 35 bude trochu těžší.
Za vyšší model jako Pike by sis připlatil zas váha by lezla dolu a vidlice bude lepší ale dostaneš se na částky Sida a pokud ti jde o to tak třeba ten Sid se ve verzi SELECT dá koupit cca za 600€ což není špatná cena a váha je cca 1,6kg a má velmi pěkný chod hodnoceny lépe jak Fox 34.
https://www.bike24.com/p2375604.html
Jj taky pěkná volba pokud jde o cenu.