potrebujem od vas par rad, cize jedna sa o vymenu starych zodretych kotucov hayes v-series rotor 160mm za nejake nove v podobnej cene mozu byt aj trochu lacnejsie, pripadne tie iste.
Vopred dik ze vsetky komenty a rady
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 18. 3. 2023 o 21:09
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
Keď už 2 mm je dosť ,aby platničky nesuchali,necinkali
Dobrý kotúč sa necentruje, mam XTR a žiadna sláva. To fakt sa ohýba aj kotúč? Áno som starší
Neobhajujem ich, ale kotuce su tepelne upravovane (kalene - popustane) a ich vysledna tvrdost je daleko nad konkurenciou. Takisto aj ten pocet otvorov vypalit tiez stoji o dost viac casu a energie ako standart.
Karolik... ano, aj kotuc sa ti vie velmi vyrazne ohnut a hadzat. predsa len je to tenky kus "plechu". No da sa aj celkom lahko vycentrovat...
všetko sa ohýba,ak je malá medzera,kotúč bude pri jazde v teréne cinkať o platničky,niekomu (mne áno) to ide pekne na nervy ...
pri jazde vznikajú nemalé sily,mierne sa ohne vidlica,oska kolesa,zadná stavba a pod. a je problém
samozrejme záleží aj od bŕzd-Shimano má medzeru väčšiu,a napr. Sram menšiu,je jasné ktoré brzdy sa dajú lepšie vycentrovať
https://a.aliexpress.com/_mMlsnWy
vymenil som zadny kotuc z 160mm na 180mm, dokupil adapter. Je adapter nasadeny spravne alebo ten kotuc nema taku siroku plochu na brzdenie a zachadza to az na tie ramena kotuca?
kotuc SM-RT64-M, adapter SM-MA-F180P/P2, brzdy Shimano M500, platnicky B01S
Diky za rady
Ako niekomu vydrží obyčajný kotúč Shimano a pod... 3 sezóny je jasné - ten človek jednoducho nejazdí, alebo alternatíva č.2 - nebrzdí.
Brakestuff kotúče vzhľadom na ich celkovú konštrukciu by mohli aj pri veľkej záťaži vydržať dlho...ja sa len bojím, či nebudú vyrobené z rovnakého materiálu ako sú Trickstuff kotúče - tie sú extrémne mäkké a po mesiaci používania už na nich vidno solídny úbytok materiálu. Najtvrdšie kotúče čo som jazdil sú Formula, staré AVID a staré MAGURy, a ešte by sa dali aj SRAM Centerline.
ja som s takym jazdil ale moc dobre to nebolo - po zodrani som kupil co bolo treba.
to iste organicke platne od shimana - skoro zadara, brzdi to dobre (XC-ko) ale stracaju sa pred ocami a strasne prasia = zasrane piesty = ich nerovnomerny chod. s 3x drahsimi BBB metalikami som si vystacil cele leto a v konecnom dosledku ma to stalo menej.
len kym najdes ten ideal tak to bud zdrazie alebo to prestanu vyrabat.
kajto palcom
Gusto0 namiesto kotuca RT30 nezobrat radsej RT54? RT54ku som tam mal predtym v 160mm verzii, no chcel som upgrejd ale kompatibilitu som asi nepozrel spravne. Pri predku som si ale vsimol, ze sa mi vidla obcas pri brzdeni rozvibruje(moze aj nemusi byt kotucom).
Platnicky zostavaju predpokladam rovnake B01S.