Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Dnes som sa zo skrinky na Somare ponúkol keksom v zelenom obale ktorý SCHROJF odfotil ešte tu poneac moje cestovné pozivne som nedopatrením prebalil do baglu ktory som dnes so sebou neťahal ... Dávam verejný prísľub že pri prvej možnej príležitosti do skrinky vrátim viac ako som si vypozical ;-]
Príjemná slnečná sobota v úplne suchých malokarpatských lesoch. Už sa začína prášiť.
Trasa zvolená mierne netradične, v Modre ani Dubovej som dlho nebol. http://www.cykloserver.cz/f/497f290238/
Vždy som premýšľal, odkiaľ majú ľudia fotky s pekným výhľadom zo Somára, až dnes som pochopil, že som to ešte pred ním vždy stočil na Pezinskú babu Tak dnes to už vyšlo. Počasie nádherné, oblak ani jeden, no slnko trochu klamalo a vietor bol miestami ozaj dosť chladný. Na trase z Dúbravky smerom Železná studnička-Drieňovec-Malý Slavín-Kozí chrbát-Somár a späť cez Biely Kríž a Údolie Vydrice sú Karpaty úplne suché, akurát pod Kozím chrbátom bolo niečo, čo najprv vyzeralo ako blato, no nakoniec som mal tým lepkavým sajrajtom obalené plášťe a prehadzovačku Ale inak len radosť z pomaly sa prebúdzajúcej prírody.
Odkaz na jazdu: https://www.strava.com/activities/6817574993/overview
Tak dnes sa podaril už aj prvý 100+km výjazd tohto roku. 8 hodín v sedle je niečo iné ako hodinové workout cvičenia v garáži, ale psychohygiena nenormálna ?. Prešiel som to od Malaciek, cez Kuchyňu hore do M.Karpat (Čermák, Pilanské, Fugelka, Holint, Sklená huta, Polámané, Rázcestie nad Vlčiarňou, Klauža, Buková), dole do Bukovej a Plaveckého Petra, Mikulášov, Borský Sv. Jur všade totálne sucho. Chcelo by to trocha popršať.
Zaujímavé miesta sa dajú nájsť aj tam kde by to nikto nečakal a už to mám prejazdené. A ja že čo to tam v lese za stavbu :
A to protitankový Val v doline medzi Vinosadmi a Kučišdorfskou priehradou.
Attachment:
20220313_141415.jpg
Nedávno vyčistené, ešte sa upravuje prístupová cesta a posedenie, je tam aj malé ohnisko a 12 cyklistov ako 12 mesiačikov si môže na klátikoch posedieť.
A ten usek je ok ? Lebo naposledy (uz ani neviem kedy) ked som tade siel, tak sa tam valalo vselico. Aj ta zelena minuly rok bola dost zavalana, aj ked obchadzky tam uz boli... nepamatam teraz ci to uz je stare, alebo nove.
V pohode len jeden padnuty strom - nieco som tam este na jesen upratal. Inak az na par strmych metrov ku koncu zelenej a cca. 2 useky hlbokeho listia este na zvaznici slapatelne v sedle. Z juhu (od Holintu) najlepsi pristup na Vapennu - netreba klesat pod Sklennu Hutu. marvel98 ma cez tyzden inspiroval, tak som to dnes skusil - od Castej. Mam tu trasu rad, lebo ked vyslapes pod Velke Vapenne, tak si dlho drzi vysku okolo 500mnm, ale rovina to samozrejme nie je.
Je to každým dňom lepšie,je sucho, prekvapilo že traily na Babe so perfektne vyčistené a legalne-či? foto
Oznacene traily su legalne. Momentalne caka na posudenie (a snad aj schvalenie) predlzenie secretu (v podstate) az do PK. No a min. tyzden v sobotu bola brigada, opravovali/menili sa nejake prvky na prvej a vyhrabala sa druha cast secretu (tajna sa tiez medzicasom vycistila) a aj jezibaba je pekne vycistena. Este sa bude pracovat na prvej, ktora je sice zjazdna, ale treba tam urobit nejake upravy a treba ju poriadne vycistit.
ivast, asi nie som ta najspravnejsia osoba na tieto otazky. Vlek zatial netaha. Urcite je v plane ho zasa na par krat pustit, ale podla mna, na to, aby mohol tahat pravidelne, tam este nie je dostatocny pocet trailov. Su v podstate len 2 (tajna a prva). Chcelo by to este aspon jeden. Myslim ze coskoro bude dalsia brigada, tak mozno sa mi podari zistit viac info.
nejaká mapka sa nájde? napr. kde ja ježibaba netuším
Nenasiel som online ziadnu aktualnu mapku. Jezibaba je trailik z hornej stanice vleku 1000 po ziaciatok prvej. Tajna zacina na Korennom vrchu. Zaciatok je rovnaky/spolocny so secretom a zo secretu sa oddeluje za klopkou za rockgardenom (ale to si v podstate odfotil).
Attachment:
babske.png
Ono z tychto trailov je najviac jazdeny secret (aj to hlavne jeho stredna cast), lebo je paralelny s modrou znackou, resp. so zvaznicovym C. Takze ludia, ktori idu smer Limbach/PK, to casto radsej zoberu po secrete ako po zvaznici. Prvu a tajnu jazdia skor ludia, ktori traily vyhladavaju a ti su v mensine. Vyslap z dolnej stanice vleku tiez nie je zadarmo, takze preto sa prva a tajna nejazdi v porovnani so secretom takmer vobec. Vlek by to urcite zmenil, ale ako som pisal, na vlek su tie 2 zasa malo, chcelo by to aspon 3.
Dnes som sa vybral na Maly Javornik (ten co je pri Somarovi, nie ten kde je SHMU). Nad Racou ma na Banskom potoku prekvapil lad, kusok od poldra. A tiez na Curskom potoku nad bobrou hradzou, uz som si myslel ze sa vsetok roztopil. Na Malom Javorniku som nebol dlhsi cas, a teda je to tam poriadne vychodene/vyjazdene. Pod Somarom sa uz zo zeme tlaci medvedi cesnak.
Tajnu babu som este neskusal ale chystam sa, hoci je oznacena ciernou farbu.
A ak potiahnu Secret trail az dole do PK tak to bude super.
Nepametam si, ci to tam je oznacene, ale ked prejdes prvy usek tajnej, po zvaznicu, tam potom do lava po zvaznici asi 200m a potom do prava (tam uz to je oznacene) no a potom zacne zabava .
No a hore potom sa da dostat cez vyslapku https://www.trailforks.com/trails/vyslapka-extrem/ . Ja ju celkom nemusim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Trasa zvolená mierne netradične, v Modre ani Dubovej som dlho nebol.
http://www.cykloserver.cz/f/497f290238/
Odkaz na jazdu: https://www.strava.com/activities/6817574993/overview
Chvilu mi trvalo identifikovat lokalitu
A to protitankový Val v doline medzi Vinosadmi a Kučišdorfskou priehradou.
Nedávno vyčistené, ešte sa upravuje prístupová cesta a posedenie, je tam aj malé ohnisko a 12 cyklistov ako 12 mesiačikov si môže na klátikoch posedieť.
V pohode len jeden padnuty strom - nieco som tam este na jesen upratal. Inak az na par strmych metrov ku koncu zelenej a cca. 2 useky hlbokeho listia este na zvaznici slapatelne v sedle. Z juhu (od Holintu) najlepsi pristup na Vapennu - netreba klesat pod Sklennu Hutu. marvel98 ma cez tyzden inspiroval, tak som to dnes skusil - od Castej. Mam tu trasu rad, lebo ked vyslapes pod Velke Vapenne, tak si dlho drzi vysku okolo 500mnm, ale rovina to samozrejme nie je.
Oznacene traily su legalne. Momentalne caka na posudenie (a snad aj schvalenie) predlzenie secretu (v podstate) az do PK. No a min. tyzden v sobotu bola brigada, opravovali/menili sa nejake prvky na prvej a vyhrabala sa druha cast secretu (tajna sa tiez medzicasom vycistila) a aj jezibaba je pekne vycistena. Este sa bude pracovat na prvej, ktora je sice zjazdna, ale treba tam urobit nejake upravy a treba ju poriadne vycistit.
Ak dobre nos nasmerujes, teoreticky by ta mohla hore potiahnut vona jedla z horneho bufetu
Nenasiel som online ziadnu aktualnu mapku. Jezibaba je trailik z hornej stanice vleku 1000 po ziaciatok prvej. Tajna zacina na Korennom vrchu. Zaciatok je rovnaky/spolocny so secretom a zo secretu sa oddeluje za klopkou za rockgardenom (ale to si v podstate odfotil).
Ono z tychto trailov je najviac jazdeny secret (aj to hlavne jeho stredna cast), lebo je paralelny s modrou znackou, resp. so zvaznicovym C. Takze ludia, ktori idu smer Limbach/PK, to casto radsej zoberu po secrete ako po zvaznici. Prvu a tajnu jazdia skor ludia, ktori traily vyhladavaju a ti su v mensine. Vyslap z dolnej stanice vleku tiez nie je zadarmo, takze preto sa prva a tajna nejazdi v porovnani so secretom takmer vobec. Vlek by to urcite zmenil, ale ako som pisal, na vlek su tie 2 zasa malo, chcelo by to aspon 3.
Nepametam si, ci to tam je oznacene, ale ked prejdes prvy usek tajnej, po zvaznicu, tam potom do lava po zvaznici asi 200m a potom do prava (tam uz to je oznacene) no a potom zacne zabava
No a hore potom sa da dostat cez vyslapku https://www.trailforks.com/trails/vyslapka-extrem/ . Ja ju celkom nemusim