Vidim, ze niekto tu moze nadavat druhym do retardov a magorov (nehovorim, ze uplne nepravom) a vsetko je v poriadku. Ja ked som napisal nieco (ani zdaleka nie tak priamo) negativne staliciam tohto fora, tak okamzite lietali bany a mazania komentarov. Ale uz viem, co tu cakat, takze sa necudujem, iba si rad obcas rypnem aj tymto smerom

.
A kedze viem, ze aj toto asi bude nahlasene ako spam a urazlivy prispevok, tak aspon aby to technicky nemohol byt spam, dodam, ze za mna by som neodhovaral ani od tych dvoch povodnych bicyklov. Bavime sa tu o cloveku, ktory si kupuje prvy poriadnejsi
bike a sam som bol z tych, ktori urobili chybu pociatocnym 29" XC (tiez som inak mal pocit nestabilnej kozy

) , ktory som do pol roka predal, pretoze na vacsich
kolesach a lepsom bikeu ma hned viac bavili aj zjazdy a vacsi teren a chcel som nieco schopnejsie v tomto ohlade. Trailovy HT je na zaciatok velmi dobry kompromis na vsetko, je stabilnejsi v terene a neskor sa aj tak vymeni... Netreba hned prvy trochu lepsi bike brat ako minimalne 5 rocnu zalezitost. Na zistenie, co clovek vlastne chce ich treba zopar dlhodobejsie vyskusat tak ci tak.
Mimochodom
MatejKap, hlasoval som za konu, ale iba kvoli kvazi prestiznejsej znacke. Ctm ale moze byt vyhodnejsie a ak mas v okoli obchod ctm, kde by si chodil aj do servisu (ak neplanujes sam doma), tak jednoznacne ctm je lepsia volba. Parametrovo nie su medzi nimi rozdiely, z ktorych by niekto padol na zadok.