Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Bicykel
Zephyr 27% [ 7 ]
Honzo 73% [ 19 ]
Celkový počet hlasov : 26
je pravda ze ten XC by bola lepšia voľba pre mňa, zjazdy moc nehrotím, jazdil som doteraz na cesťáku, skôr si radšej užijem nejakú hrebeňovku alebo vyšlapem na kopce, a myslím že ten zjazd na XC je dostačujúci.
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:37:12
00
Škoda že ten X Caliber 9 stojí tak veľa, ale pomer cena/vykon/kopmonenty/vaha je super. Aj rascal 4.0, len ten nema teleskopku
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:38:32
00
MatejKap tiez si myslim ze skor XC bike pre teba. Hlavne ked si doteraz jazdil na cestaku. Teleskopku si vies aj dokupit. Jemne pouzitu kupis kludne za 100€.
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:41:14
00
keby novu tak 200-250eur, takze tie ceny ctm bez teleskopky a trek s teleskopkou su porovnatelne, pokial si ju planujem dokupit
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:43:24
00
Trochu ma picha pri srdci ze niekoho odhovaram od Honza ked svojho mam tak rad ? Ale ak rad slapes do kopca tak su podla mna vhodnejsie biky na to.
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:43:51
00
Este je otazna dostupnost. To je v dnesnej dobe asi najvacsi problem.
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:45:06
00
v Za kde byvam je trek dostupny, CTM z Kubicasportu sa da objednat na 29.7. Skoda ze ho ale nemozem otestovat pred objednanim, neviem ci sa to kupuje ze musim uz zaplatit pri objednani
Zobraziť komentár 11.06.2022 - 23:51:28
00
este by ma zaujmalo aká je váha toho Kona Honzo bajku?
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 00:20:36
00
Zalezi aka velkost. Moj v XL ked dorazil mal 15kg. Po prerabke na bezdusovy system a nahodenie lahsich plastov (Maxxis Ikon 2,2 vpredu/vzadu) "schudol" na cca 14,2kg. Ale ja mam 2020 model.
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 00:25:32
00
jaaj, lebo stal nad nim rozmyslam, nikde sa nepíše váha tak neviem porovnať CTM zephyr xpert XL vs HONZO v. L váhovo
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 00:31:55
00
Tam velke rozdiely nebudu podla mna.
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 00:33:19
00
zatial 4 hlasy HONZO, 3 hlasy CTM. Je to ešte tesné
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 18:10:40
00
Viem ze sa to tu uz preberalo ale tiez si myslim ze podla tvojho slabsieho popisu by ti skor sedelo nejake "xc" s modernejsou geo a 120 vidlicou.
Uz sa tu pisalo ze na trailovom biku vyslapes to iste co na xc, to je pravda. Dokonca to mozes vyslapat rovnako rychlo. Ked ale budes slapat ten isty kopec kazdy den dva tyzdne na jednom a potom na druhom biku tak tam ten rozdiel pocitis. Agresivnejsie plaste, posed, mohutnejsi a tym padom tahsi ram ... budes citit rozdiel v regeneracii na trailovom a xc biku, proste si das viac do tela na trailovom biku, tepy budu vyssie. Plus polozenejsia vidlica ma vyhodu v strmsich zjazdoch a vysokych rychlostiach, ked ju ale porovnas v pomalsich pohodovejsich vyjazdoch so strmsou vidlicou tak zistis ze ta polozenejsia je prave menej stabilna, tahsie sa zataca a musis sa viac venovat drzaniu smeru.
Nepises kolko km, aky teren, kolko vyskovych, ako rychlo ani co si predstavujes pod singlacmi. Z toho co si popisal si predstavujem 30% jazdy na zelenych nerozbitych trailoch, maximalne nejake svizne modre traily a zvysok xc/gravel teren + mas rad vyslapy takze asi i sprinty do kopca. To mi vychadza na bajky podobne marin team marin (uz som to tu raz nahodou spominal ale odvtedy vysli nejake dobre recenzie). Nechcem ta odhovarat ale skus si sam zodpovedat ci na tom bajku budes jazdit narocnejsie traily ako su na tych videach. Na nejakych lahsich trailoch mozes byt prave na sviznejsom biku i rychlejsi a na tych zvysnych 70% sa tolko neunavis, pripadne budes rychlejsi.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
67 stupnov hlavu ma napriklad yeti arc so 130mm vidlicou a to je uz trailovy bike
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 19:32:30
10
Vidim, ze niekto tu moze nadavat druhym do retardov a magorov (nehovorim, ze uplne nepravom) a vsetko je v poriadku. Ja ked som napisal nieco (ani zdaleka nie tak priamo) negativne staliciam tohto fora, tak okamzite lietali bany a mazania komentarov. Ale uz viem, co tu cakat, takze sa necudujem, iba si rad obcas rypnem aj tymto smerom :).

A kedze viem, ze aj toto asi bude nahlasene ako spam a urazlivy prispevok, tak aspon aby to technicky nemohol byt spam, dodam, ze za mna by som neodhovaral ani od tych dvoch povodnych bicyklov. Bavime sa tu o cloveku, ktory si kupuje prvy poriadnejsi bike a sam som bol z tych, ktori urobili chybu pociatocnym 29" XC (tiez som inak mal pocit nestabilnej kozy :D) , ktory som do pol roka predal, pretoze na vacsich kolesach a lepsom bikeu ma hned viac bavili aj zjazdy a vacsi teren a chcel som nieco schopnejsie v tomto ohlade. Trailovy HT je na zaciatok velmi dobry kompromis na vsetko, je stabilnejsi v terene a neskor sa aj tak vymeni... Netreba hned prvy trochu lepsi bike brat ako minimalne 5 rocnu zalezitost. Na zistenie, co clovek vlastne chce ich treba zopar dlhodobejsie vyskusat tak ci tak.
Mimochodom MatejKap, hlasoval som za konu, ale iba kvoli kvazi prestiznejsej znacke. Ctm ale moze byt vyhodnejsie a ak mas v okoli obchod ctm, kde by si chodil aj do servisu (ak neplanujes sam doma), tak jednoznacne ctm je lepsia volba. Parametrovo nie su medzi nimi rozdiely, z ktorych by niekto padol na zadok.
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 20:04:55
00
Ja poznam ludi z oboch taborov - ti co si kupili xc aj ked vyzerali ze chcu enduro, potom trailbike a potom enduro aj ludi co si kupili enduro, potom xc ht a nakoniec cestak a aj takych co mali cestak, vyzerali ze chcu xc, kupili si trailbike ktory i tak nakoniec vymenili za xc. Ked uz tak z byvalych ziletkarov jazdi vacsina skor dupave xc ako traily, ale tiez su vynimky. Takze podla tohoto by som moc nevyberal. Kazdy musi vediet sam co chce. Ked nevie tak sa moze pozriet co jazdi partia kamosov s ktorymi chce jazdit, pri tom najskor skonci. Ale nie je to pravidlo, tiez poznam ludi co sa z partie odtrhli lebo zacali jazdit nieco ine. Preto odporucame skor podla popisu co clovek da ako podla toho co si myslime ze bude nakoniec jazdit.
Zobraziť komentár 12.06.2022 - 20:22:27
10
keyboard_arrow_up