Nie je to jednoznačné. Z reportáže nevyplýva, preco to policajt prikazal, nemuselo to automaticky byť z neznalosti. A pokyn policajta musíš poslúchnuť.
19.08.2022 - 18:05:25
01
perez napísal:
Boli voči tým policajtom veľmi zdvorilí. Ja by som zrejme zastal a ukázal im na mobile znenie zákona, a nie že “ďakujeme”.

Zastaviť na ceste I triedy a ísť niečo ukazovať policajtom asi nie je najlepšie riešenie.
19.08.2022 - 18:48:02
01
Kenai napísal:
Naozaj trvas na tom ze sa musime pohadat ? Ucinim zufaly pokus o priklad. Ked ide Loic Bruni po trati na DH tak riesi stopu v ramci 40cm trailu a skusa 10-15 variant, kym si vyberie optimum. Ale ked povies, ze zabudnui na stopu je to siroke ledva na jeden bike tiez budes mat pravdu. Kazdy posudzuje situaciu podla svojich vedomesti a skusenosti.

Auto ako dvojstope vozidlo siroke cez 2m je urcite skvele porovnatelne s bajkom :) .. ten zbytok nema vyznam komentovat, nic z toho, co si napisal neplati v kontexte toho, co som dal. Auto ktore nema viac ako 5cm po bokoch celkom iste dokaze ist apexom. No, pozri .. mne je jedno ak chces dalej v tomto zotrvavat .
19.08.2022 - 19:21:28
00
JOLI napísal:
Riešime predsa v téme cestnú dopravu, nie všeobecné pojmy o dopravných prostriedkoch. Zákon o cestnej premávke pozná akurát tak motorové/nemotorové vozidlá, určite ti netreba napovedať kam sa radí bicykel a ešte je tu delenie na jednostopové/dvojstopové vozidlá. Tu je myslím napovedá kam patrí bicykel tiež zbytočná, To či jazdíš na traktore (MTB) alebo cesťáku je úplne bezpredmetné. Pravidlá teda práva a povinnosti konkrétneho účastníka cestnej premavky sa musia dodržiavať vždy. Aj do toho terelnu sa musíš po tej ceste dopraviť. Takže je úplne jedno za čo pokladáš svoj bicykel, kľudne buď presvedčený aj o tom, že sú to Santové sánky.

Bude fajn, ked si oprasis znalosti o cestnom zakone , pretoze to vobec nie je pravda a sice toto:
- pozná akurát tak motorové/nemotorové vozidlá .. NIE
- delenie na jednostopové/dvojstopové vozidlá .. NIE
Je to tak, ako som pisal, nastuduj si :)
Oi dalsia vec, ze vela veci sa kategorizuje inak, napr. ako ucastnik dopravy nie vzdy potrebujes vodicak, nie vzdy musis byt s 0% promile, atd. Mas tam vela roznych kategorii a vynimiek. A nielen pre nemotorove vozidla.
Ale podstatne je ine .. na co som narazal, ze stale a tvrdohlavo zakon riesi bicykel ako nemotorove vozidlo. Co je , lahko povedane , v kontexte veci, uplna blbost. Ale nebudem to rozoberat, kto ma porozumenie, tak nepotrebuje vediet nic viac. Kto potrebuje za kazdu cenu sa hadat, ten to nepochopi.
19.08.2022 - 19:27:04
00
Jano1987 napísal:
Jaroh deklarovala a nie raz. Pravidelne zaznieva, že autá do miest nepatria, tie patria cyklistom a chodcom. V tomto poradí. Volajú po vylúčení áut z celých ulíc, či centier miest.

Nech si ich vylucia. Vylucia potom aj ludi odtial a bude svaty pokoj :D .. ludska hlupost v priamom prenose.
19.08.2022 - 19:28:56
00
Ti cyklisti isli asi v case reportaze NR LV ,podla par zaberov usudzujem. Tadial ist bicyklom cez den je odvaha a duplom taka skupinka,husta premavka a otrasna kvalita cesty,
19.08.2022 - 19:51:22
01
To bola organizovana akcia kde sa slo zo zapadu az na vychod. Myslim ze 4 etapy to malo.
19.08.2022 - 20:56:10
00
Ano, ano utlacani cyklisti v reportazi, jeden hned na uvod nedodrzal predpisy a nevenoval sa plne vedeniu vozidla, ruky vo vzduchu. Druhy v dalsom zabere labzuje v protismere cez plnu ciaru a vracia sa spat, az ked ide oproti auto. V dalsom strihu cely peloton ide na celu sirku vozovky a reze zakruty cez protismer. Zakon hovori, ze sa jazdi v pravo. A to verim, ze povystrihovali tie najvecsie ulety. Co je vacsi priestupok, nedodrzanie 1.5m alebo jazda v protismere ci nevenovanie sa plne vedeniu vozidla.
Nevenovanie sa plne vedeniu vozidla je za 100E
Jazda v protismere 100E
Plna ciara 100E
Nedodrzanie odstupu je aktualne bez pokuty. Pokutuje za ohrozenie cyklistu pri predchadzanio 150E. Ci je nedodrzanie 1.5m ohrozenie by som teda rad niekde videl napisane.

Mimochodom viac takych akcii kde budu podobne tlupy volit trasu tak, ze podme na cestu prvej triedy ved mozme. Nevadi ze bude kvoli nam n ludi meskat, nevadi ze blokujeme hromadnu dopravu a bude zakaz vjazdu cyklistom na kopec usekov. Pripadne aj u nas pojde niekto do volieb s planom, dostat cyklistov z ciest a pri pomere motoristov ku cyklistom, hadajte ako to pre nas dopadne. Provokovat umyslene nikdy nicomu nepomaha.
19.08.2022 - 21:34:49
06
Tebe asi uplne usla pointa tej akcie Kenai vsak? Na cestach tretej triedy asi moc osvetu neurobis…

Ved ono islo prave o to ist po hlavnom tahu….

A ocividne to zmysel ma, ak totiz ani policajti nevedia ze taky peloton moze ist (konecneeee) po dvoch vedla seba… tak je ta osveta ocividne potrebna….
20.08.2022 - 08:00:43
02
Kenai napísal:
Mimochodom viac takych akcii kde budu podobne tlupy volit trasu ...


Zvolený výraz dosť vysvetľuje o Kenaiovom mentálnom svete ...
20.08.2022 - 08:40:41
03
Tak oficialna cykloakcia nepojde cez nejake rozmlatene cesty
https://napriecslovenskom.sk/
https://fb.watch/f0hFDEpzmI/
20.08.2022 - 09:27:23
00
Zipsik napísal:
Tebe asi uplne usla pointa tej akcie Kenai vsak?

Tak to mas pravdu, Usla. Totiz ani jeden z vodicov co ich minal nebude po tej slavnej akcii k cyklistom ohladuplnejsi prave na opak. Ani priaslusnici PZ nebudu tolerantnejsi. Ani divaci sparv ich nebudu mat radsej. Jedine co to malo za efekt je nasrat co najviac ludi IMHO.
Ked uz zeries, aspon nemalaskaj sa hovori. Mali by sa tym riadit a byt radi, ze im je aktualne politicka vola naklonena.
20.08.2022 - 09:55:01
12
Cize stale sa riadit heslom vodici su ti hlavni tak ich hlavne nenaserme? Aj ked to nie je pravda stale o sebe zmyslat ako ze sme na ceste menej cenni? To je hlupa teoria, predposrata. To si mozes aplikovat na dunajskej hradzi. Nie tam kde take moznosti nie su. Ludia sa musia naucit a zvyknut si na cyklistov na ceste. Ked budu vsetci rozmyslat tak ze radsej nepojdem po ceste len aby som niekoho nenasral tak sa nikdy nic nezmeni. Navyse taktika vodicov je ze ohrozim cyklistov a ti sa budu uz bat znova na cestu a bude ich menej. Toto treba zarazit a nepodlahnut.

thumb_up0thumb_down
20.08.2022 - 10:18:09
15
Zipsik napísal:
Tebe asi uplne usla pointa tej akcie Kenai vsak? Na cestach tretej triedy asi moc osvetu neurobis…

Ved ono islo prave o to ist po hlavnom tahu….

A ocividne to zmysel ma, ak totiz ani policajti nevedia ze taky peloton moze ist (konecneeee) po dvoch vedla seba… tak je ta osveta ocividne potrebna….


Veru hej, osveta je potrebna
Pokyny policajta alebo inej oprávnenej osoby sú nadradené pokynom vyplývajúcim z dopravných značiek a zariadení. Keďže zároveň platí, že miestna úprava cestnej premávky vykonaná dopravnými značkami a zariadeniami je nadradená všeobecnej úprave cestnej premávky, tak pokyny policajta sú nadradené aj všeobecným pravidlám. Na to nadväzuje možnosť policajta na mieste samom povoliť výnimku z pravidiel cestnej premávke, ktorá je v cestnej premávke okamžite potrebná v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky (čiže môže napr. povoliť rýchlejšiu jazdu, vojsť do zákazu, parkovať tam, kde je to zakázané a pod.).
20.08.2022 - 14:50:09
00
[quote="@1867480"]Cize stale sa riadit heslom vodici su ti hlavni tak ich hlavne nenaserme? Aj ked to nie je pravda stale o sebe zmyslat ako ze sme na ceste menej cenni? To je hlupa teoria, predposrata. To si mozes aplikovat na dunajskej hradzi. Nie tam kde take moznosti nie su. Ludia sa musia naucit a zvyknut si na cyklistov na ceste. Ked budu vsetci rozmyslat tak ze radsej nepojdem po ceste len aby som niekoho nenasral tak sa nikdy nic nezmeni. Navyse taktika vodicov je ze ohrozim cyklistov a ti sa budu uz bat znova na cestu a bude ich menej. Toto treba zarazit a nepodlahnut.

Tychto 16 cyklistov uz nemoze hovorit o tom kto koho nasral alebo porusil pravidla....

Prílohy:

20220819_231100.jpg
20220819_231100.jpg 164.48 KiB thumb_up0thumb_down

20.08.2022 - 15:06:05
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up