vrabc0 1. neviem, pisemen co som nasiel na kolko ziadne info inde som nezachytil
2. Opat neviem Kamenak som nesiel ale urcite je pre mna TKJ narocnejsi ako TBK3, Banik. Ale je to subjektivne, niekto nevie skoky, niekto nevie strme, niekto uzke, kazdemu je ine narocne.
3. Zaujimave info. Malo by sa predsa vychadzat z
www.imba.com A podla toho sa mi mnoho trailov zda prave podhodnotenych. Pripadne v jednom parametre nadhodnoteny v inom podhodnoteny. Uz len sirka, kolko trailov mame takych co su 600mm a viac ? Asi by bol lepsi ITRS
4. Samozrejme, dal som sem vsetko co tam bolo a spominalo nejako obtiaznost.
Tu njede o to ci je to tazke alebo lahke. Tu len ide o to ze, nikto nerobi lahke flow traily, kde by sa cyklista mohol pricuchnut tomu co je to byt bikerom. Alias aklimatizovat sa zo zvaznice. Co je podla mna skoda. Na druhu stranu chapem, ze ked niekto vo volnom case robi nieco zdarma, tak to robi pre seba. Ale kto potom postavi nieco pre zacinajuchch dusty roadies, co by chceli skusit DH trail ? Oni sami to postavit nevedia a ti co vedia, na nich nemyslia.
Kam by si poslal cloveka co v zivote nesiel DH tail ma HT a chces, aby sa zabavil nie vybal ? Ja asi len na Pisany kamen a ak bude ok, tak na Trojstrom. Oba ilegaly. Vsade inde to z neho dusu vytrasie na rockgardenoch a korenoch, pripadne na vybrzdenych jamach v klopkach.
Nemame jediny zaciatocnicky skok v celych BA MK. Zaciatocnicky sa nerovna maly. Zaciatocnicky sa rovna tabletop so sklonom najazdu do 30-35 stupnov, dlzkou najazdu aspon o dlzke
biku (aby boli obe
kolesa naraz na odraze) s dopadom o 1/3 dlhsim a aspon 1.5m sirokym. Vyska je dana sklonom a dlzkou najazdu. Mozno nieco take vznikne na Trojstrome. Zato mame kopec skokov ktore jazdi mozno 5% z ludi co jazdi do MK na MTB. Celkovo mam pocit ze 90% ficur na trailoch je pre 10% naj jazdcov. To je chyba, IMHO.
Nedavno som spustil vlakno
HT fun vyjazdov kde je hlavna myslienka zlepsovanie sa komunity HTckarov vzajomnou pomocou. A zo skoro 80 ludi ma aboslutna vacsina obavu z narocnosti trailov co sa budu jazdit. Ludia jazdia zvaznice aj pre to, ze sa trailov boja a tazko najst trail, kde ich toho strachu zbavit a podnietit zaujem. A HT je samotna kapitola, jazdit na tom rozbite traily nie je zabava a 99% ludi zacina na HT. Kam maju ist ?