Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ma skresleny pohlad na to co je este lahke. Tak ako ja ked si poviem ze 50km vyjazd po karpatoch je taka bezna streda a nic extra a pre mojho kolegu co jazdi malo je to poldenny vylet a ma na tyzden dost. Pred 5 rokmi by som to ale videl uplne rovnako ako on. Chapes co tym chcem povedat?
Napr cerovka modra a tbk2 modra?
Podla mna ani omylom. Tbk2 som siel raz, bolo sice mokro ale jeden usek som siel na ramovej trubke s vypnutymi pedalmi co sa mi teda na cerovke nestalo ani v dazdi nikdy. Pre mna tbk2 nie je modry resp nie cely.
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:41:00
00
Zas sa tu bavite o 💩 na niekoľkých stranách
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:43:46
07
scarinko: ten trail, resp. jeho casti je tam uz relativne dost dlho (2-3 roky?), aj ked niektore useky sa dorobili nedavno (aj som to spominal minuly rok a nie v pozivitnom zmysle). TKJ /Rosslerovka jemodry trail, ak nepocitam skoky. Tie su niektore dost divoke a nebezpecne , miestami ta trail navadza na ne, takze cele je to taky mismas. Inak obtiaznost sa neurcuje podla schopnosti jazdca, to by si mohol vediet. Ak sa ti to ako modry trail nezda, tak proste potrebujes hodne potrenovat skill v terene a kaslat na hradzu :)

TBK2 je tiez modry, zaver co ide az dole okolo kamena (neviem kto tam vyrobil tu sprostu chiken lajnu) ale nie. To uz je cierne. Cerovka je cervena, to je pre decka vo voziku :) Ber to tak, ze na bajku co mas (lebo pocitam , ze tam je hlavny problem) so schopnostami/skusenostami je pre teba cerveny akurat. A modry len ako ktory. To pisem len aby si nebol prekvapeny, ked pojdes jazdit modre trialy do Alp :D

kenai: ten zaver ku koziarke zides na XC bez teleskopky (za sedlom) na racekingoch. Nie je to nejak zas extra strme, len to uz nie je pre kazdeho. Ak chces potrenovat grip a strmost, tak doporucujem trail draci hradok :)

EDIT: cerovka je zeleny (omylom som napisal cerveny), podla oznacovania obtiaznosti zeleny-mdry-cerveny-cierny .. a tie cierne veci v okoli su skor cervene.

Naposledy upravil lto dňa 29.08.2022 - 06:47:39, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:44:30
10
Nemam racekingy ale netrufol som si. S mojim HA by ma to tak prehodilo cez rajdy ?
Ha zas modry, rovnako ako cerovka ?
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:46:43
00
No vsak musis ist za sedlo, nie sediet na trubke .. to nevies jazdit za sedlom ? Oznacovanie obtiaznosti na trailforks je niekedy dost usmevne :) Kedze si to tam kazdy nastavi jak sa mu zda.
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:50:40
00
vrabc0
1. neviem, pisemen co som nasiel na kolko ziadne info inde som nezachytil
2. Opat neviem Kamenak som nesiel ale urcite je pre mna TKJ narocnejsi ako TBK3, Banik. Ale je to subjektivne, niekto nevie skoky, niekto nevie strme, niekto uzke, kazdemu je ine narocne.
3. Zaujimave info. Malo by sa predsa vychadzat z www.imba.com A podla toho sa mi mnoho trailov zda prave podhodnotenych. Pripadne v jednom parametre nadhodnoteny v inom podhodnoteny. Uz len sirka, kolko trailov mame takych co su 600mm a viac ? Asi by bol lepsi ITRS
4. Samozrejme, dal som sem vsetko co tam bolo a spominalo nejako obtiaznost.

Tu njede o to ci je to tazke alebo lahke. Tu len ide o to ze, nikto nerobi lahke flow traily, kde by sa cyklista mohol pricuchnut tomu co je to byt bikerom. Alias aklimatizovat sa zo zvaznice. Co je podla mna skoda. Na druhu stranu chapem, ze ked niekto vo volnom case robi nieco zdarma, tak to robi pre seba. Ale kto potom postavi nieco pre zacinajuchch dusty roadies, co by chceli skusit DH trail ? Oni sami to postavit nevedia a ti co vedia, na nich nemyslia.

Kam by si poslal cloveka co v zivote nesiel DH tail ma HT a chces, aby sa zabavil nie vybal ? Ja asi len na Pisany kamen a ak bude ok, tak na Trojstrom. Oba ilegaly. Vsade inde to z neho dusu vytrasie na rockgardenoch a korenoch, pripadne na vybrzdenych jamach v klopkach.
Nemame jediny zaciatocnicky skok v celych BA MK. Zaciatocnicky sa nerovna maly. Zaciatocnicky sa rovna tabletop so sklonom najazdu do 30-35 stupnov, dlzkou najazdu aspon o dlzke biku (aby boli obe kolesa naraz na odraze) s dopadom o 1/3 dlhsim a aspon 1.5m sirokym. Vyska je dana sklonom a dlzkou najazdu. Mozno nieco take vznikne na Trojstrome. Zato mame kopec skokov ktore jazdi mozno 5% z ludi co jazdi do MK na MTB. Celkovo mam pocit ze 90% ficur na trailoch je pre 10% naj jazdcov. To je chyba, IMHO.

Nedavno som spustil vlakno HT fun vyjazdov kde je hlavna myslienka zlepsovanie sa komunity HTckarov vzajomnou pomocou. A zo skoro 80 ludi ma aboslutna vacsina obavu z narocnosti trailov co sa budu jazdit. Ludia jazdia zvaznice aj pre to, ze sa trailov boja a tazko najst trail, kde ich toho strachu zbavit a podnietit zaujem. A HT je samotna kapitola, jazdit na tom rozbite traily nie je zabava a 99% ludi zacina na HT. Kam maju ist ?
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:52:05
32
[quote="@1869300"] tbk2 modra? Samozrejme to je chybne označení... aj ta Cerovka, že je modrý. Dle meho subjektivniho nazoru je to klasicky zelený trail...
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 20:55:11
00
lto no na mojom biku trochu aj ano, posledne to skoncilo narazenymi rebrami a 3 mesiacmi bolesti

Moje naj traily su stary krasnansky, svaty vrch, patbojar, niektore casti cerovky, granada, no a potom rychle siroke zvaznice, sem tam 3 jamy, vydricky, novy krasnansky nemusim, ostatne ani nejazdim
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:02:39
01
Tak na mojom XC bajku co jazdim , tiez tieto. Zist hento mozno zidem, ked sa hecnem, ale zabava to moc nie je :D Zas ked vezmem bajkparkovy bajk, tak si ten zaver skoro ani nevsimnem. Teda akurat , ze sa to kruti ako had. A ak je clovek moc vysoky, tak za sedlo chodit je problem. To pozname.
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:05:31
01
arrow_leftscarinko napísal:
Moje naj traily su stary krasnansky, svaty vrch, patbojar, niektore casti cerovky, granada, no a potom rychle siroke zvaznice, sem tam 3 jamy, vydricky, novy krasnansky nemusim, ostatne ani nejazdim

A sme doma to je stale sa opakujuca situacia medzi jazdcami na HT ale nie len medzi nimi a kym nebudu mat rozumnu alternativu to tak aj ostane.

PS: uz si isiel trojstrom ?
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:07:24
01
Mtb bohuzial nema prioritu v garazi cize vymena za modernejsi je velmi daleko na zozname 😁

Nesiel, traily ktore nie su velmi po ceste alebo v okruhu moc nejazdim. Hento konci dakde v zahorskej myslim
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:07:43
10
Krasne to napsal Vrabčo o pár vláken výš: "problém" je ten, že za posledních cca 8 roků vznikají v MLBA hlavně EN/FR traily a to z jediného důvodu, že tato skupina jezdců, je natolik schopná(vybavovat povolení, apod.) a zároveň ochotná obětovat svůj čas(brigadováním na úkor svého ježdění) a proto vznikají logicky hlavně EN/FR traily. A ta druhá skupina AM/XC místo toho, aby se vydalo podobnou cestou(povolení, stavba, údržba trailu, apod.) tak jezdí dokola ty stejné AM/XC traily a nadává nato, že vznikají v MLBA samé EN/FR traily/prvky/klopenky/skoky, apod.
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:08:49
10
Skor im pridu bezne traily prilis nudne a potrebuju svoju davku adrenalinu stale viac a viac a tak sa angazuju v budovani tychto dh/fr trailov.

Kenai, viem ze ty jazdievas jeden trail dokola kludne 20x ale tento sposob ma silno nebavi 😁
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:11:34
00
Tomasek Ano a ma to aj druhu stranku veci. Teraz si predstav, ze scarinko alebo ktokolvek v podobnej pozicii co je dusty roadie dostane chut jzadit traily, lebo si mysli ze je to cool lebo videl Unreal, alebo nieco v TV. Co ma urobit, ist vybavovat povolenie ? Ist kopat ? Co ? Jamu kam sa zahrabe, ked zisit co postavil ? Ved to bude ako ked dive svine robia terenne upravy. Ma si na to niekoho najat co uz trial staval ? Ma si kupit EN bike ist do bike skoly na to, aby zistil, ci je to pre neho ? Budme realisti. Ako si to predstavujes v praxi ?
scarinko Sorac ze som ta pouzil ako priklad proste si na ociach :lol:

Naposledy upravil Kenai dňa 25.08.2022 - 21:19:17, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:17:02
00
V poho, kludne ma pouzi 😁 kto postavil vsetky tie xc traily v karpatoch?
Zobraziť komentár 25.08.2022 - 21:18:40
00
keyboard_arrow_up