staci ze nebudes robit "stand up" tym co pises a nebudem nic pisat ani ja. jednoduche.

ivast napísal:
jasny dezolat bez argumentov, toto sa zasa vola ad-hominem utok ;-]

lebo toto nie je ad-hominem ze?

dobre ti to ide s tym kadenim si do ust. len tak dalej :D
26.09.2022 - 10:27:24
00
RunesSVK napísal:
...

Je to oznacene ako vybeh je, stara sa o to mesto ako o vybeh, stara cize ziaden prezitok ale oficialne vencovisko preto tam pribudli hustejsie kose a sacky na exkrementy ale to je asi nad chapanie.



Za relikt som oznacil sposob akym je ten vybeh znaceny, tj. ze nie je oploteny ako nove vybehy. Keby bol oploteny tak pekne ako ostatne vybehy, tato diskusia by nemusela byt :-)



Zvysnu cast prispevku je skoda komentovat ..
26.09.2022 - 10:37:59
00
Pre istotu uvediem, ze zvierata mam rad. Nemam rad majitelov zvierat, ktori si mylia dojmy s pojmami. A teraz k veci: Ak ma niekto nezvladnutelneho / nevycviceneho psa, ktory neposlucha na povel a nahana bicykle a pod., tak namiesto toho aby drzal psa na vodzke, ho vypusti navolno v neohradenom priestore v ktoreho blizkosti sa pohybuju pesiaci aj cyklisti, pricom dufa, ze sa nic nestane a zaroven uvedomujuc si, ze psa nezvlada, apeluje na ludi pohybujucich sa v blizkosti tohto priestoru, aby sa tam nepohybovali, lebo nema svojho psa pod kontrolou? To vazne? :) Pride mi to celkom vtipne. Zda sa, ze treba majitelovi takehoto psa vysvetlit, ze tabula "volny pohyb psov" neznamena "vypustite svojho psa aj ked ho nezvladate a neposlucha vas, tato tabula vas zbavuje zodpovednosti ak sa nieco stane". Odporucam vypustat takehoto psa len v ohradenom priestore alebo ho vycvicit aby posluchal, ine rozumne riesenie nevidim.
26.09.2022 - 11:01:06
07
Mna celkom pobavil zufaly majitel ktory sa snazil dostat pod kontrolu svojho psa ktory nahanal zajaca v sade janka krala. A teda ze od seba neboli na 5m…
26.09.2022 - 11:04:31
00
O tom stvani divych zvierat psami som ani nechcel zacinat. To je tiez zodpovednost majitelov psov a musia byt pripraveni na to, ze im polovnik takehoto nezvladnutelneho psa moze opravnene zastrelit.
26.09.2022 - 11:08:15
03
RunesSVK napísal:
koxo toto asi fakt nema zmysel a uz chapem kde ta agresivita a arogancia prameni. Ja som zakon podla mna to nema zmysel je mi jedno ze to tak obec oznacila..... fakt?

Na uvod by stacilo ten aktualny zakon jasne definovat. To som tu zatial nevidel. Jedna vec je informacna znacka v terene a druha je, co to oznacenie vlastne v praxy znamena - napr. komu co zakazuje. Mozes to prosim definovat, idealne aj s odkazmi na legislativu. Apelovat na ludi aby dobrovolne nechali tento kusok teraz uz frekventovaneho uzemia pre psickarsku komunitu, asi v preplnenej Ba velky uspech mat vseobecne nebude.
26.09.2022 - 11:14:13
02
Jezus: to uplne hrotis je rozdiel ked ide bicykel a ked ide bicykel 2m od psa. Mimo vybehu predsa ma clovek psa na vodzke, vo vybehu ma psa na volno. Akurat tam pomaham cvicit jedneho zachraneneho osadnika ktory prave bicykle nahana ale tych co idu po cyklotrase ma nahaku no ked mu tuna daky sagan prefrci 20kmh 2m za ritou tak ho zacne nahanat a to je pointa.

Palo TT: co to znamena no ze ked zapnem logiku tak je mi jasne ze ta betonova cast s prerusovanou ciarou na chodniku mi ako cyklistovi vravi ze tadeto mam ist a ze ked vidim vychodenu travu kde je priestor pre volne vencenie psov tak tam nejdem, a ked uz idem tade tak prisposobin svoju jazdu podmienkam a ked vidin teda psa tak zosadnem z bicykla a ten tlacim lebo som na uzemi ktore je prioritne urcene na daco ine a moja jazda je tam neziaduca pricom ohrozujem ostatnych. Jeden takyto dilino na bicykli dokaze znicit niekolko tyzdnov prace na prave takomto psikovi ktoreho oducas reakcii na bicykel. Ale ked si taky vysadeny na zakon par prispevkov dozadu mas jasne dane pravidla kde sa mas ako cyklista pohybovať
26.09.2022 - 11:30:36
00
raz som tak išiel na bajku po cyklochodníku,predo mnou cyklista a vedľa neho pekne cupital jeho pes, išiel oproti iný cyklista a ten pes do neho skočil,cyklista spadol, pes na neho ešte útočil,majiteľ ho odohnal, tomu cyklistovi sa potom ospravedlňoval...trochu som sa čudoval že pes zvyknutý ísť vedľa svojho majiteľa ktorý ide na bajku urobí toto...
teraz k tomu vyššie... to vy ozaj jazdíte na bicykloch cez výbeh psov? ja by som tam nešiel už len z jedného dôvodu- nechcem mať niečo hnedé na kolesách a nebodaj ešte v tvári,na hlave atd
26.09.2022 - 11:48:06
01
Asi majú blatníky
26.09.2022 - 11:48:48
00
Runes oni maju zakon uplne v pazi, to by si videl pri debatach o ilegalnych trailoch. Len ta tu natahuju, ukazal si im zrkadlo tak sa ho snazia rozbit, len aby sa nemuseli pozriet sami na seba...
26.09.2022 - 11:53:28
00
Ten spominany zakon "jasne" definuje, kde sa mam predovsetkym pohybovat.
Z tvojho prispevku som pochopil, ze uzemie je taky macko-pes, kde sice je povoleny volny pohyb psa, ale tym to konci. Zjavne nie su splnene legislativne nalezitosti na zakazanie vjazdu na bicykli (nie je to oficialny chodnik). Ale preco tam teda nedaju priamo k tomu vyslapanemu chodnicku aspon nejake velke upozornenie mi hlava nebere. Spominany zamer dat tam mestsku policiu, ktora by prevychovavala cyklistov je teda pekna blbost a plytvanie penazi. Navyse v style, ked nie je zakon na mojej strane, pomozme si uniformou.

Tvoje argumenty chapem, lenze z pohladu cyklistu sa javi ten chodnicek ako lepsia volba, lebo je menej frekventovany, dosahy na psa si neuvedomuju. A tvoj apel na cyklistov, ze by tade jazdit nemali moze byt v preplnenom mestkom prostredi tiez jednym zo zdrojov agresie.
26.09.2022 - 12:00:58
00
xyz mam rovnaku skusenost, Bernardin a napadnuty cyklista bol moj kamarat co isiel so mnou. Mna ten pes odignoroval a do kamosa iduceho meter za mnou skocil. :| Netusim preco. Keby opacne poviem ze psik chodi na mtbiker forum a chce sa zapacit, ale takto neviem.
26.09.2022 - 12:05:33
00
cokupit napísal:
Juj bodaj by to oplotili, uz len kvoli tym nafukanym reakciam co ste tu predviedli. Ja som saso na bicykli, kto je vac. Hanba


tu si niekto len tak vyhlasi, ze henta a tamta luka je iba pre psickarov, a to je vsetko? jeho slovo plati a hotovo, vec je uzavreta?
26.09.2022 - 12:06:54
01
Palo TT neviem ci si tam uz bol ale je to bezna petrzalska zelen kde niekto zatlkol do zeme 1 alebo 2 tabulky s textom Volny vybeh psov ktore nic nehovoria o tom kde to zacina a kde konci. Podla toho co Runes pise to zacina uz pri spolocnej cesticke cyklistov a chodcov = kludne vedla moze behat pes a skakat na ludi az po kolajnice elektricky a z druhej strany to siaha asi od zasatavky pri TPD az po mostik cez rameno ergo vsade kde je trava/hlina/stromy a nie je tam asfalt
Silno naivne. A ako pisem ta cesticka je VYJAZDENA od bikov nie vychodena od psickarov.
26.09.2022 - 12:12:08
00
V diskusii na internete nikto nedosiahne zmenu fungovania pohybu ludi v nejakom uzemi. Jediny sposob je dany areal jednoznacne vytycit / oddelit oplotenim ako uz spomenul user, inak sa vzdy najdu ludia, ktori budu tadial prechadzat ci uz z nevedomosti alebo z pohodlnosti. Tuto vo fore si to vsimnu mozno piati cyklisti co tadial chodievaju a mozno si aj daju nabuduce väcsi pozor ak tam bude nejaky pes, ale dalsich 500 o tom aj tak nebude tusit. Cize jedine tlacit na mestsku cast a pripominat sa, nech to uzemie doriesia do jednoznacnej podoby (oplotenie alebo zrusenie vybehu).
26.09.2022 - 12:12:44
03
keyboard_arrow_up