Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
-19% Giant TCR Advanced 2 Disc Pro Compact bicykel, hematite
od 2 199 €
-19%
MOC 2 699 €
Výpredaj -18% Orbea ORCA M20iTEAM 28 bicykel, modrá/strieborná
4 749 €
-18%
MOC 5 799 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
Ja som tiež zato, aby cyklisti jazdili predovšetkým po cyklotrasach a cyklochodnikoch, ale úplne rozumiem, že na cestnom je jazda po niektorých aj utrpením a nie potešením. Je niekde presne určené, čo znamená zjazdna cyklocesta (-chodník, -trasa)? Alebo je to na subjektivnom posúdení?
Pre vozovky sa to zvykne definovat nejak takto:
motorových i nemotorových vozidiel prispôsobenú dopravno-technickému stavu týchto
komunikácií, poveternostným podmienkam a ďalším okolnostiam, ktoré môže vodič predvídať
cize je tam urcita miera volnosti, ale nezohladnuje to nepohodlie, potencialne "zablatenie" ani obsadenost inymi ucastnikmi. Otazne je, ci sa pouziva nejaky iny vyklad pre cyklocesty, napr. ci sa vramci "prisposbeniu podmienkam" mysli aj zosadnutie z biku v pripade potreby...
predovšetkým - v prvom rade, najmä, hlavne (slovník slovenského jazyka)
Ty to asi nechápeš ako my ostatní - to predovšetkým nie je kategorický príkaz, povinnosť...
alebo nie je zjazdná - možno zámková dlažba je zjazdná na MTB, ale na cestnom určite menej... Kopčiansku poznám, občas po jej oprave jazdím, avšak po ceste.
Tak je to pravdaze len jedna zo serie vyhovoriek - a priznajme si, na Slovensku prostredie praje, kedze nasa cyklo-infrastruktura je zufala. Ale ak by aj bola aspon na urovni Rakuska, aj tam jazdia cyklisti po cestach - tie su vacsinou rovnejsie, z este lepsieho povrchu a bez "spomalenych" cykloturistov, takze si netrbea robit iluzie.
Osobne mi tak vadi v principe len to, ze dokonca aj v tejto silno cyklo-zameranej komunite sa najdu taki, co nemaju ani elementarne chapanie cestnej vyhlasky, dolova v tejto atmosfere zacinaju verit roznym vymyslom, ktore vo vysledku mozu ohrozovat nie len ich, ale aj ostatnych ucastnikov...ako priklad mozem dat video s cyklistom na R7, ktore som postoval nedavno ... ten si tiez asi myslel, ze kde nie je explicitne zakazova znacka, tam moze cokolvek
Doplním...ten úsek ďalej kde už cyklochodník nie je je pre cyklistov oveľa nebezpečnejší- žiadna krajnica a betónový kanál vedľa cesty,tam už sa na bajku jazdí na figu,len čakáš kedy ťa nejaké auto pošle do toho betónového jarku...
Parodia na cyklocestu je na racianskej pred Urban residence, to ma snad 200m ak vobec 😁
Aj preto sa drzim pravidla, cudzieho cyklistu moresov neznamych, striast sa treba v co najskorsi okamih
xyz ja chápem, že infraštruktúra nie je vždy dokonalá. Sám jazdím na cyklokrose s pláštami o šírke 28c, predtým som mal fitness bike s 23c pláštami. Ale ak chceme aby bola infraštruktúra lepšia, treba ju využívať. Značná časť miestnych prispievateľov očakáva, že cyklotrasa pôjde presne tam kam potrebujú, najlepšie žiadna križovatka a nik na tej trase nebude. Žiaľ to je nemožné, hlavne v mestách
Tá trasa má síce len 200 m, ale to si predstavuješ, že sa celá cyklotrasa do Rače vybuduje naraz?
Pri Urban Residence je to inak celkom zaujímavý príbeh. Pôvodne (podľa zámeru predloženého do posudzovania vplyvov na životné prostredie) nemala byť medzi budovou a Račianskou žiadna cyklotrasa. Tá bola doplnená až na základe pripomienok, podobne ako v susednom projekte Pri Mýte. Zaujímavé je, že v projekte Pri Mýte ešte cyklotrasa nestojí (mala by pribudnúť po dostavbe poslednej budovy), ale v Urban Residence, ktorého príprava začala neskôr, už je.
Mesto pripravuje zvyšné úseky cyklotrasy od Kollárovho námestia až do Rače, ale to je proces na niekoľko rokov. Je len dobré, že sa s novou výstavbou popri Račianskej darí spraviť niektoré úseky už skôr, hoci sú potom nejakú dobu osamotené.
V opačnom prípade by sa mohlo stať, že bude o x rokov hotová celá Račianska radiála, ale popri Urban Residence by kus chýbal, lebo by naň nebolo miesto.
Podobne možno vznikne úsek pri Palme a Novej Cvernovke skôr ako zvyšok trasy.
Inak, ako radiala by mohla zatial posluzit tato trasa. Staci par usekov zaplatat, na par miestach poriesit tecucu vodu cez asfaltku a medzi Peknou cestou a Alstrovou upravit povrch
https://sk.mapy.cz/s/nozuzukega
Treba to brať tak, že pri Urban Residence bola možnosť spraviť nejaký kus skôr, tak sa to využilo. Podľa mňa to ničomu neškodí a neskôr už tento úsek bude pripravený.
Na viacerých miestach sa takto nepostupovalo (nespravil sa krátky nenapojený úsek so zdôvodnením, že sa to spraví v budúcnosti v celku). Takže sme mohli mať x krátkych úsekov, ktoré by sa medzičasom za 20 rokov spojili do ucelenej trasy, ale takto nemáme nič.
usek pekna cesta - alstrova mal byt asfaltovany co si pamatam uz nejaky rok dozadu resp take plany som cital ale zas nic, miesto toho tam auta zdevastovali uz tak zniceny povrch
predpokladam podla textu ze tramp je z cyklokoalicie
Konkrétna situácia vyzerá nasledovne: https://goo.gl/maps/KLHMGg9BFo9GciNF6. Toto by som paródiou na cyklotrasu nenazýval (pár detailov samozrejme mohlo byť lepších). V opačnom smere je cyklopruh: https://goo.gl/maps/sWZpTW5bX4NSuSA76. Toto určite nie je úsek, ktorý by robil problémy aj pri nedokončení nadväzných. V smere do centra môžu ísť stále po vozovke, dokonca vo vlastnom cyklopruhu, v opačnom smere je tá trasa zjazdná aj na cesťáku.
https://www.google.com/maps/@48.163273,17.1249512,3a,75y,82.71h,77.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1s2vwg_2WW-MBZpGNnsFH0jw!2e0!7i16384!8i8192