chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Viete mi prosim vysvetlit mechanizmus, typ pre brzdove kotuce pre vnutorne a vonkajsie utiahnutie? Napr. SM-RT-70-S a SM-RT70-M. Som, z toho jelen.
Co vzdy pouzivam je typ - M, zrejme vonk. utiahutie tou maticou. A co je to vnutorne?
Aké brzdne doštičky dať pri brzdach sram level T? Kotúče mam Sram Centerline 160mm IS 6 bolts one-piece rotor, steel-backed organic pads, titanium hardware.
Rozhodujem sa medzi Galfer FD427 standard a Avid Elixir / Sram Level OEM Pads. Je to jedno alebo ma niekto nejakú skusenost?
Tak som nahodil 180ky kotúče Magura MDR-C a s platničkami Shimano J04C (brzdy Shimano M685) pískajú teda poriadne. Zdá sa mi o trochu lepší brzdný účinok ako Avid G2S.
Tak po pár výjazdoch kotúče prestali pískať. A brzdia parádne.
stretol sa niekto z vas s tym, že pri pokuse vymenit platnicky v zadnom caliperi nemohol vytiahnut pin z dovodu, ze jeho hlavička naraza do zadnej stavby a preto ho (pin) je nie možne vytiahnut ?
Áno ja to mám tak, musim zhodiť strmeň, vymeniť platničky, dať späť a nanovo vycentrovať...Včera som to akurát robil. Premýšlam ze si narezem do strmeňa záviť z opačnej strany
Prosím vás, je možné dať 203mm dopredu na vidlu Rock Shox Recon silver, RL, SA, 100mm boost 15x110 axle a dozadu 180mm? Ide o CTM Rascal. S pôvodnými MT410 s rozmerom 180/160mm som spokojný, ale mám možnosť kúpiť 203/180mm za smiešny peniaz
Áno, demontoval som caliper (drží na 2 skrutkách), vybral pin, a namontoval caliper naspäť (caliper je potom potrebné nanovo vycentrovať - najlepšie až po založení nových platničiek). Po založení nových platničiek som pin otočil opačne, t.j. tak, aby sa dal vybrať smerom k výpletu. Pred vložením nových platničiek je samozrejmä potrebné roztlačiť piestiky (použil som staré platničky, medzi ktoré som vložil šroubovák).
oki, dakujem vam. ja som myslel, že je na to nejaka finta.
a ked ten caliper odmontujem, može ostat "visiet" len tak...? aby sa nejak nezalomila hadička alebo niečo v tom zmysle...poškodi sa niečo ?
Prosím vás, je možné dať 203mm dopredu na vidlu Rock Shox Recon silver, RL, SA, 100mm boost 15x110 axle a dozadu 180mm? Ide o CTM Rascal. S pôvodnými MT410 s rozmerom 180/160mm som spokojný, ale mám možnosť kúpiť 203/180mm za smiešny peniaz
ano, dopredu môžeš dať kludne 203
akurát nezabudni že budeš potrebovať ,,redukcie,, / podložky pod strmene
Na mojej Fox 34 SC Performance Elite to napríklad už výrobca konštrukčne vyriešil tak, že nohy vidlice sú dole zúžené na kotúč max 180 mm....
Väčší kotúč sa tam proste už nezmestí....
ano, SC je špecialna odlahčena verzia, najlahšia verzia 34ky, taky konkurent pre RS SID ak sa nemylim
a na XC väčsinou fakt netreba 203 kotuče, kvalitné 180tky uplne stačia na XC jazdenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co vzdy pouzivam je typ - M, zrejme vonk. utiahutie tou maticou. A co je to vnutorne?
Vnutorne sa pouziva do priemeru osky 12mm,lebo tam vojde adapter.Mimochodom ten isty co sa pouziva aj na kazetu.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-kazety/bbb-btl-106s-lockplug.html?gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfg0owoyNdgbtOoS8-zFw7VVeg4-DW2RFaW0X6_-LWz9tXEC5IDq7VxoCXTYQAvD_BwE
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-sm-hb20-center-lock-matica-pre-pevnu-os-1520-mm.html
Vonkajsie od väcsieho priemeru osky,bo tam vojde kluc len zvonka.
https://www.kaufland.sk/product/67717501/?kwd&source=pla&sid=40974536&gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfjDQYuLl-2ubu6EpeupNPNeILk3zaosTFodt_n5HnJKNa5fqRPh8_RoC84oQAvD_BwE
Linky len narychlo co som nasiel
savings Shimano SM-HB20 Center Lock matica pre pevnú os, 15/20 mm
5,90 € savings
MOC 10,99 €BBB BTL-106S LOCKPLUG
10,99 €
-15% Shimano SM-RT64 brzdový kotúč, 160 mm, Center Lock
od 18,59 € -15%
MOC 32,99 €Rozhodujem sa medzi Galfer FD427 standard a Avid Elixir / Sram Level OEM Pads. Je to jedno alebo ma niekto nejakú skusenost?
Tak po pár výjazdoch kotúče prestali pískať. A brzdia parádne.
a ked ten caliper odmontujem, može ostat "visiet" len tak...? aby sa nejak nezalomila hadička alebo niečo v tom zmysle...poškodi sa niečo ?
ano, dopredu môžeš dať kludne 203
akurát nezabudni že budeš potrebovať ,,redukcie,, / podložky pod strmene
prikladám aj odkaz na zdroj info
https://www.sram.com/en/rockshox/models/fs-rcns-tk-d1
Ruky v pohode aj dolu strmým kopcom. Vidlica píše 180 max s tým sa nedalo hýbať..
Ruky v pohode aj dolu strmým kopcom. Vidlica píše 180 max s tým sa nedalo hýbať..
čo máš za vidlu keď max 180mm ?
Väčší kotúč sa tam proste už nezmestí....
a na XC väčsinou fakt netreba 203 kotuče, kvalitné 180tky uplne stačia na XC jazdenie
G2 RS