Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
No bude to nieco s kazetou a retazou a verim ze si to sadne...inak to radi hladsie a presnejsie ako so shimano kazetou a retazou, inde to nesucha necinka aj backpedal je ok
Vezmi si starú nie úplne zošrotovanú reťaz a skús skrátiť tú. Ja som k tomu tak prišiel. Zobral, skrátil a radilo to omnoho lepšie a sedelo hneď na tej dvojke. Zas na to čo s tým jazdím nemôžem chcieť zázraky, včera 3x Carbonkiller priniesol krásne škrabance na prehadzovačke
Podla navodu a skusenosti nemam...
Ale mozem zajtra odfotit, tiez ma to napadlo ale nemam chut 70e retaz skusat skracovat ak to nebude rozdiel...
Drahá reťaz ti je nanič pokiaľ ju máš dlhú. Ak máš zadnú stavbu max 438mm, prevodník 34z, kazetu 10-50z a reťaz dlhšiu ako 114 článkov tak máš dlhú reťaz. Pri kratšej zadnej stavbe a prevodníku 32z by ti dokonca malo stačiť 112 článkov.
Nepocitaj clanky, ked mas zaradeny druhy najlahsi tak skosenie ramienka musi byt v spravnej polohe, inak to nikdy dobre radit nebude. Az potom doladujes b-gap
Laro22 Dlzka je OK, ako pisala Kristina. To napnutie este ma poriadnu rezervu. Dlzka retaze sposobuje nepresnost radenia. Som vsak zvedavy ci ti to pomoze zlepsit tvoj problem. U mna to uplne nestacilo.
To ale bude strasne napnuta na najlahsom, cvakol som to ako je to teraz...
Teraz máš dlhšiu reťaz IMHO kompenzovanú B-skrutkou. Keď skrátiš reťaz tak samozrejme budeš musieť povoliť B skrutku, aby si opäť priblížil vrchnú kladku. Takže ramienko zase povolíš.
Mohol by som to vyskusat. Mas nejaky link ako na to?
Tuto je tutorial. Postupoval som so susedom presne podla toho. Varili sme v sacku pretiahnute drôtom. A vysledok je perfektny. Zaklad je vsak mat uplne kristalovo cistu a odmastenu retaz. Olej je najvacsi nepriatel vosku. A stacia aj jeho zbytky v spojkach. Pouzili sme uplne nove aj starsie - odmastene retaze a odmastovali sme ich pomocou Silca CHAIN STRIPPER. Technicky benzin nestacil.
Teraz máš dlhšiu reťaz IMHO kompenzovanú B-skrutkou. Keď skrátiš reťaz tak samozrejme budeš musieť povoliť B skrutku, aby si opäť priblížil vrchnú kladku. Takže ramienko zase povolíš.
Ok, len preco ked dam shimano retaz rovnako dlhu tak je to ok? Mozem to skusit skratit,pretoze to nedosadanie ma aj napadlo ze je slabym napnutim retaze...ja som ju skratil tak ako som zvyknuty ,aj sram navod tak udava...B skrutku nemam naplno zakrutenu je tak v polke
A mne si pisal ze mas spravnu dlzku retaze tak teraz si myslim ze nemas spravne nastavenu vzdialenost prehadzovasky od kazety pripadne ten Rotor co mas v predu aj s ovalom ci nebude problem.
Mas tam kamaratov co maju sram pohon ? Nahodit tu kazetu aj s retazov na ich bike kde je full Sram a uvidis
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://youtube.com/shorts/hOFNLz9ePb0?si=kAW2nIOZJ-jeUXGM
Pozorujem to aj na najvacsom pastorku ale to iba na stojane , pri pedalovani len na druhom...
nemáš dlhú reťaz?
Ale mozem zajtra odfotit, tiez ma to napadlo ale nemam chut 70e retaz skusat skracovat ak to nebude rozdiel...
Drahá reťaz ti je nanič pokiaľ ju máš dlhú. Ak máš zadnú stavbu max 438mm, prevodník 34z, kazetu 10-50z a reťaz dlhšiu ako 114 článkov tak máš dlhú reťaz. Pri kratšej zadnej stavbe a prevodníku 32z by ti dokonca malo stačiť 112 článkov.
Hm, takže som sa nemýlila. Dlhá reťaz. Stačí ti 112článkov.
Tuto je tutorial. Postupoval som so susedom presne podla toho. Varili sme v sacku pretiahnute drôtom. A vysledok je perfektny. Zaklad je vsak mat uplne kristalovo cistu a odmastenu retaz. Olej je najvacsi nepriatel vosku. A stacia aj jeho zbytky v spojkach. Pouzili sme uplne nove aj starsie - odmastene retaze a odmastovali sme ich pomocou Silca CHAIN STRIPPER. Technicky benzin nestacil.
https://youtu.be/m3uSbNjI53Y?si=zjRi-vv89kh4mBHp
Ok, len preco ked dam shimano retaz rovnako dlhu tak je to ok? Mozem to skusit skratit,pretoze to nedosadanie ma aj napadlo ze je slabym napnutim retaze...ja som ju skratil tak ako som zvyknuty ,aj sram navod tak udava...B skrutku nemam naplno zakrutenu je tak v polke
Mas tam kamaratov co maju sram pohon ? Nahodit tu kazetu aj s retazov na ich bike kde je full Sram a uvidis