Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Zhrnutie:
1. Neviem kedy, ale zmenilo sa urcite to, ze sa opat raz "stratilo" moje nastavenie zakazajuce konverziu pri cerpani z karty a uz sa ani neda nastavit. Ak to dokazes sem s tym.
2. Su pripady, ked ta PP donuti pouzivat ich konverziu a nemas na vyber - vsak si to aj odsuhlasil v podmienkach, ze mozu. Zjavne to zavisi od roznych faktorov - asi konkretny obchod, geolokacia klienta, mozno druh karty a kto/kde ju vydal
3. Zmenilo sa aj to, ze su coraz vacsi smejdi
Inak DCC sa tomu vravi (Dynamic Currency Conversion) a PP bol v tomto vzdy expert.
Automatic payments maju na mysli predplatne (Strava, nejaky webhosting, hra...), nie jednorazovu platbu za tovar v eshope. Ja som platil 9.12.2022 v USD a mal som moznost vybrat konverziu. A to mam uplne obycajnu debetnu kartu z VUB.
aj citas co sem kopirujes? Ten odstavec hovori o automatickych platbach ked mas napr. nejaku "subscription" a pod
Generally, you'll be able to change the conversion option for your card payment before completing the transaction. Here are some scenarios:
If you're sending a payment via your Send and Request page, click Change next to "Convert currency with PayPal" in your payment details.
If you're making a payment at an online store, click View conversion options on the payment page. Then you can select to convert the payment amount with your card issuer.
To slovo automatic som prehliadol, ale len to vysvetluje inu vec - dalsie prekvapko v podani PP. Ono cuduj sa svete, tie automaticke platby nie su o predplatnom.
Nikdy som nic predplatene nemal, ale dnes, ked som hladal nastavenie konverzie som si nahodou vsimol, ze v zozname automatickych platieb som mal Microsoft a https://www.gofundme.com/ (dnesna platba). Zmazal som ich. Zjavne sa tam dostali pri jednorazovych platbach a predpokladam, ze niektori velki klienti PP maju dohodnutu takuto moznost pre pohodlie zakaznika.
Btw. z niektorych IPciek gofundme ani moznost platby cez PP neponuka.
heh, pri akomkolvek predplatnom tam este pred prvym zaplatenim vidis ze je to "recurring payment" a musis to odsuhlasit - neexistuje aby si niekto tvoju jednorazovu platbu "zautomatizoval" a inkasoval viackrat bez tvojho suhlasu ...mne sa zda ze sa nie celkom venujes tomu textu co odklikavas, pozor na to
Vsak skus ten https://www.gofundme.com/en-gb
Skus poslat niekomu par USD (tusim min. 5Usd ), asi ani dokoncit to nemusis. Len si asi budes musiet dat proxy/VPN aby si PP moznost videl.
A nepisal som o recurring payment, ale o automatic payment, co nie je to iste.
ma niekto pls skusenost s nakupovanim a platenim cez paypal na sukromnu inzerciu?
chcel by som nieco kupit z nemeckeho "bazosu" a su tam dve moznosti goods and services ktora je pre mna bezpecna ale predajcovia s tym nechcu robit lebo ludia to zneuzivaju a odr.bkavaju a friends and family kde ale ja nie som chraneny asi.
predajca mi tvrdi ze uz ho 5x podviedli cez goods and services a ze ked to chcem tak jedine friends and family platba.
A čo si chcel počuť? Ako my máme vedieť ako sa zachova tento konkrétny predajca? Keby si sa opýtal kupoval niekto niečo od tohto predajcu? Proste keď nechce good and service je dobra šanca ze ta ojekabati...
skor som chcel pocut skusenost ludi s podobnymi nakupmi, aspon pre predstavu, ci uz niekto take nieco riesil alebo ci nahodou nie je aj v tom friends paypale nejaka zabezpeka a pod. to co pises ty mi nijak nepomoze, to viem aj sam.
Friends je bez zábezpeky, ale bol aj bez poplatkov. Len keď sa niečo pokašľalo, tak si mal smolu (švagrova skúsenosť za pár sto € kde mu predávajúci poslal email s preklepom a PayPal sa tváril, že oni nič a ani nič nevrátil)
Ja som cez víkend niečo riešil na nemeckom portáli a navrhol som platbu GaS. Nemal s tým problém. Asi by som to riskol aj na FaF, nebola to veľká suma, ale radšej zaplatím ten poplatok a mám nejakú poistku. Nemám zlú skúsenosť s FaF, ale to som využil asi len 2x pri nízkych sumách.
Ako ho môžu oklamať pri GaF? Že on pošle tovar a ty stornuješ platbu, alebo mu vrátiš tovar lebo je tam o jeden škrabanec viac? Je to tovar z druhej ruky, tak sa k tomu treba stavať. Ľudia vidia všade podvod a potom obchod stagnuje
Uz je to bezpredmetne. Server ho blokol a oznamil ze ide asi o ukradnuty ucet.
Sranda je ze za posledny mesiac je to uz druhy predajca co predaval podobnu vec a ani jeden nechcel GaS a obaja skoncili bloknuti servrom.
Cital som ze paypal GaF je dost v prospech kupujuceho. Pokial to nepotvrdis tak predajcovi nedaju prachy. Alebo ze si ludia vymyslaju ze tovar je poskodeny, nekompletny atd. Ale osobne som takto paypal este nepouzil tak neviem. Len taham rozumy od kamosa co uz takto par krat nakupoval.
Neviem, ja som peniaze poslal cez víkend a v nedeľu mi písal že už prišli a dnes to mal odoslať. Nepremýšľam, že to je nejaký podvod, načo? Je to vec ktorú zháňam dlho a potrebujem ju. Nejako som sa pozichroval, viac to neriešim Rolexky ani Ferrari by som ale z druhej ruky nelupoval nikde.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://travelingformiles.com/this-is-why-you-shouldnt-use-paypals-currency-conversion-a-quick-reminder/
Ked to ty napises, tak to asi bude pravda ...
https://www.paypal.com/hk/smarthelp/article/how-does-currency-conversion-work-when-i-make-a-paypal-payment-in-foreign-currency-using-my-credit-card-faq1555
If you’ve authorised automatic payments at an online store, you may not have currency conversion options and PayPal may convert the currency for you . Where PayPal performs currency conversion for that automatic payment transaction, PayPal will use the transaction exchange rate (including PayPal's currency conversion fee) in effect at the time the automatic payment transaction is processed.
Zhrnutie:
1. Neviem kedy, ale zmenilo sa urcite to, ze sa opat raz "stratilo" moje nastavenie zakazajuce konverziu pri cerpani z karty a uz sa ani neda nastavit. Ak to dokazes sem s tym.
2. Su pripady, ked ta PP donuti pouzivat ich konverziu a nemas na vyber - vsak si to aj odsuhlasil v podmienkach, ze mozu. Zjavne to zavisi od roznych faktorov - asi konkretny obchod, geolokacia klienta, mozno druh karty a kto/kde ju vydal
3. Zmenilo sa aj to, ze su coraz vacsi smejdi
Inak DCC sa tomu vravi (Dynamic Currency Conversion) a PP bol v tomto vzdy expert.
If you're sending a payment via your Send and Request page, click Change next to "Convert currency with PayPal" in your payment details.
If you're making a payment at an online store, click View conversion options on the payment page. Then you can select to convert the payment amount with your card issuer.
Ono cuduj sa svete, tie automaticke platby nie su o predplatnom.
Nikdy som nic predplatene nemal, ale dnes, ked som hladal nastavenie konverzie som si nahodou vsimol, ze v zozname automatickych platieb som mal Microsoft a https://www.gofundme.com/ (dnesna platba). Zmazal som ich. Zjavne sa tam dostali pri jednorazovych platbach a predpokladam, ze niektori velki klienti PP maju dohodnutu takuto moznost pre pohodlie zakaznika.
Btw. z niektorych IPciek gofundme ani moznost platby cez PP neponuka.
Skus poslat niekomu par USD (tusim min. 5Usd ), asi ani dokoncit to nemusis. Len si asi budes musiet dat proxy/VPN aby si PP moznost videl.
A nepisal som o recurring payment, ale o automatic payment, co nie je to iste.
chcel by som nieco kupit z nemeckeho "bazosu" a su tam dve moznosti goods and services ktora je pre mna bezpecna ale predajcovia s tym nechcu robit lebo ludia to zneuzivaju a odr.bkavaju a friends and family kde ale ja nie som chraneny asi.
predajca mi tvrdi ze uz ho 5x podviedli cez goods and services a ze ked to chcem tak jedine friends and family platba.
ake mate pls skusenosti?
dik
Ako ho môžu oklamať pri GaF? Že on pošle tovar a ty stornuješ platbu, alebo mu vrátiš tovar lebo je tam o jeden škrabanec viac? Je to tovar z druhej ruky, tak sa k tomu treba stavať. Ľudia vidia všade podvod a potom obchod stagnuje
Sranda je ze za posledny mesiac je to uz druhy predajca co predaval podobnu vec a ani jeden nechcel GaS a obaja skoncili bloknuti servrom.
Cital som ze paypal GaF je dost v prospech kupujuceho. Pokial to nepotvrdis tak predajcovi nedaju prachy. Alebo ze si ludia vymyslaju ze tovar je poskodeny, nekompletny atd. Ale osobne som takto paypal este nepouzil tak neviem. Len taham rozumy od kamosa co uz takto par krat nakupoval.