https://www.forum24.cz/duvodem-vsech-katastrof-jsou-putinova-drzost-sadismus-a-schizofrenie-pise-novinar-nevzorov
30.12.2023 - 17:05:33
00
na BR OSN Nebenzia dával lekcie z logiky :facepalm:

Kvôli novým ruským úderom sa večer mimoriadne na žiadosť Ukrajiny a spojencov zišla Bezpečnostná rada OSN. Západní spojenci v nej Rusko tvrdo kritizovali. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia tvrdí, že za civilné obete môže ukrajinská protivzdušná obrana.

Nebenzia označil za „ozajstný problém“ to, že ukrajinské systémy protivzdušnej obrany sú nasadené v obytných oblastiach. „Ak by ukrajinské systémy protivzdušnej obrany neboli v prevádzke, neboli by tam vôbec žiadne obete medzi civilistami,“ povedal.
30.12.2023 - 20:06:35
01
cokupit napísal:
Flegko uz dost prosim ta. Pozri sa na mapu, odmeraj si ako daleko od severokorejskej hranice je hlavne mesto soul, vygoogli si to, vygoogli si dostrel kimovho hlavnoveho delostrelectva a raketometov, vygoogli si ako hlboko v skalach su zakopani a potom uz presran, lebo si mudry jak radio Jerevan a niekedy sa to fakt neda citat.
Sever hrozil juhu vyse 60 rokov iba konvencnou armadou a stacilo to na to, aby juh drzal v sachu/drzal status quo. Az posledne roky k tomu pridal aj balisticke rakety (te viac seru japoncov) a atomove zbrane. Keby porazit sever bolo take lahke ako tu splietas, uz davno ziaden neexistuje. A to ani jeden z nas do rovnice nedosadil ich susedov a spojencov, rusa a cinu.

Takze ak dokazem vystrelit 40 rocnym delom na hlavne mesto vyhram vojnu?
Nie som mudry pouzivam len logiku a pravdepodnost.
Asi ti uslo, ze juzny sused sa stal posledne roky medzinarodnou zbrojarskou velmocou, ktora nielenze dokaze uspokojit svoje domace potreby, ale dokaze vo velkom exportovat. A ked myslim vo velkom tak vo velkom, ved aj magucaja rossija vyexportovala vojensky material v roku 2022 za necele 3mld, kym Korea (samozrejme juzna) za 17.3. Btw ak b nejaky fanda RU chcel cisla pred vojnou tak v roku 2018, ked bol rusky zbranovy export na vrchole to bolo len nieco cez 7mld dolarov.
Asi si zabudol co si pred rokom objednalo take PL z Koree (zdoraznujem z juznej;o)), myslim, ze sa to spominalo aj tu...bolo toho dokopy za 17mld...dolarov samozrejme.
Asi si nevsimol, ze vojna sa vedie uz trosku inak, dnes rozhoduje GPS municia, letecka prevaha, satelitne info, drony (ich pocet predovsetkym), ci riadene strely.
Co z toho ma k dispozicii Korea (tentoraz ta severna)? Barani trt.
Myslis, ze nejake iluzorne zakopanie par baterii starych diel, ktorych presnost na 20km bude +- 2km ma nejaky vyznam v pripadnom konflikte?
Severejne Korei sa obavaju len z dovodov, ze disponuje nevyspytatelnym vodcom a par raketami, ktore asi mozu niest aj jadrove hlavice...to je ten strach z Kima a spol.
Jeho konvencnej armady sa nikto neboji, pretoze v konvencnom konflikte nema sancu.

Juh samozrejme sever nenapadne, pretoze nech si myslime o Kimovi cokolvek je to legitimne (102% vo volbach) zvoleny leader a NK je samostatna krajina a kedze Sk je kultivovana krajina tak svojich susedov nenapada.
To by tam museli vtrhnut mierotvorcovia z USA, ale ti ju maju defacto na haku, navyse je tu stale ta hrozba tych par rakiet s jadrom.
30.12.2023 - 20:34:32
00
Kim je asi tak legitímne zvolený leader ako keď komunisti v druhom roku splnili plán paťročnice na 120 percent...
30.12.2023 - 21:27:50
03
bikemartin napísal:
na BR OSN Nebenzia dával lekcie z logiky :facepalm:

Kvôli novým ruským úderom sa večer mimoriadne na žiadosť Ukrajiny a spojencov zišla Bezpečnostná rada OSN. Západní spojenci v nej Rusko tvrdo kritizovali. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia tvrdí, že za civilné obete môže ukrajinská protivzdušná obrana.

Nebenzia označil za „ozajstný problém“ to, že ukrajinské systémy protivzdušnej obrany sú nasadené v obytných oblastiach. „Ak by ukrajinské systémy protivzdušnej obrany neboli v prevádzke, neboli by tam vôbec žiadne obete medzi civilistami,“ povedal.


Moskva obviňuje Ukrajinu zo smrti desiatich ľudí v ruskom meste Belgorod.

A Ukrajinci im to vracajú rovnakými slovami:

Ukrajinská média ale s odvoláním na své zdroje napsala, že ukrajinské síly útočily na armádní cíle v Belgorodské oblasti a že výbuchy a požáry v Bělgorodu zapříčinila neprofesionalita ruské protivzdušné obrany.

Ak by ruZZke systémy protivzdušnej obrany neboli v prevádzke, neboli by tam vôbec žiadne obete medzi civilistami.
30.12.2023 - 21:50:39
010
akurát,že to boli rusácke rakety ktoré im drbli do mesta.ale nedodáme im poriadnu výbroj,aby sme to náhodou neeskalovali.celá tá dem.partaj teraz žne úrodu.tu majú výsledky ich celoživotného odzbrojovania a podpisovania zmlúv s iránom a podobnou lúzou.
30.12.2023 - 22:34:02
00
https://en.wikipedia.org/wiki/Trump%E2%80%93Ukraine_scandal
31.12.2023 - 00:14:50
01
Ja som zvedavá, kedy konečne kompetentní pochopia, že sa nedá donekonečna brániť pred agresiou a raketami odpaľovanými z mordoru, ale že je potreba zničiť centrum zla.
31.12.2023 - 08:35:47
012
Statement by Mr. NAGANO Shunsuke, Counsellor, Permanent Mission of Japan to the United Nations, at the Arria-formula meeting on Ukraine
https://x.com/AlliGee8TV/status/1741147167425798210?s=20
31.12.2023 - 09:11:13
05
:y:
https://www.forum24.cz/vytahnete-si-hlavy-z-prdle-a-zakazte-je-legendarni-hokejista-poslal-po-masivnim-utoku-ruska-ostry-vzkaz
31.12.2023 - 10:03:51
31
Tak ako píše Kristina. Nedá sa donekočna brániť pred agresiou a raketami. Russaci si z bezpečia odpaľujú všetko, čo majú dostupné na celú Ukrajinu a neriešia či ide o vojenský objekt, alebo civilný. Výsledok vidíme každý deň. Neuznavajú žiadne pravidlá a normy. Výzerá to tak, že na ruskej strane nie je nikto, kto by viedol zmysluplne jednanie, konanie. My Europa, NATO a civilný svet sa tu zas hráme na tých slušných, dobrých, ktorí si naopak ctia pravidla a normy. Ale v tomto konflikte to asi takto nepôjde donekonečná. Spadne pár dronov na Rumunské pohraničie, a čakáme na hranici s pravítkom a meriame, ako ďaleko to bolo. To isté v prípade Poľska. A ešte vložíme do úst Russakov ospravedlnenie, že oni to tak nemysleli. Namiesto toho aby EU a NATO zasiahlo na uzemí Ukrajiny. Ak sa nechce NATO vložit priamo do konfrontácie a konfliktu, myslim, ze by tu vznikla "ochotná koalícia kajin", napr. s Poľskom na čele, ktorá by sa vedela do tejto vojny vložit aj konkretnými zásahmi v koordinácii s napadnutou stranou. Zásah na uzemí Ukrajiny, s cieľom vytlačit Russakov z ich územia. Mýslim, že len sila bude platiť na Russkeho agresora.
Ale toto všetko sa zatiaľ javí, ako jedno veľké scifi....
31.12.2023 - 11:25:25
216
Kristina si myslis,ze je to take jednoduche znicit os zla? Zjavne asi nie,tak daj sem navod,ako to spravit,sa dobre zasmejeme
31.12.2023 - 12:48:27
00
Návod je jednoduchý. Ale chýba tu odvaha to poriesiť. Ako to spraviť majú v rukách EU,NATO....ale cár by sa urazil a nahneval...tak radšej nič nepodnikajme...
31.12.2023 - 13:57:14
04
...netreba žiaden návod,tak ako Reagan zničil ríšu zla ako nazval sovietsky zväz ktorý bol vtedy ďaleko väčší a silnejší...je nás viac,sme technologická špička,máme všetko vo vlastných rukách ako rusa definitívne upratať za ural a tam nech si hnije.Len nedá sa nepriatel poraziť čiastočne,len tak trochu,aby ho to moc nebolelo.Politici na západe sa boja čo sa stane ak sa rusko rozpadne...nestane sa nič akurát konečne sa dožijeme pokoja.Rusko je len lacná benzínka s jadrovými zbraňami,takže strach nie je na mieste.
31.12.2023 - 15:26:12
08
canopus napísal:
Kristina si myslis,ze je to take jednoduche znicit os zla? Zjavne asi nie,tak daj sem navod,ako to spravit,sa dobre zasmejeme

Keby som mala návod tak tu nestrácam čas "teoretickým tliachaním" čo by mali odborníci robiť. Vyjazdila som na diskusnom fóre môj laický názor, že IMHO nie je z môjho pohľadu efektívne donekonečna žiť v očakávaní a strese, kedy zase súdruhovia z mordoru beztrestne zaútočia z teplúčka svojho domova.
Takže ťa sklamem. Ak sa chceš pobaviť pusť si večer Kandráčovcov. Na jednoduchú zábavu by to malo stačiť.
31.12.2023 - 16:15:10
03
keyboard_arrow_up