No v prvom rade potrebujem zlepšiť stroj. Cez pretlakove sitko cesta nevedie. Keď kávu pomeliem jemnejšie,trochu silnejšie utlačim,káva mi prská okolo páky.
prípadne nemáš dostatočne jemne odstupňovaný mlynček, jeden stupeň je málo a ďalší už príliš. Ale mne to tiež po pár rokoch začalo na Electroluxe tiecť kade-tade, tak som kúpil Gaggiu Classic. Asi by to šlo opraviť, ale na Electroluxe mi vadilo viac vecí - ani po rokoch nezmizol taký ten "chemický" zápach z rezervoára vody a tiež mi vadilo, že pri zasúvaní páky musím stroj pridržiavať druhou rukou. Paradoxne pretlakové sitká mi nevadili vôbec, nijako ma neobmedzovali (skôr naopak, boli tolerantnejšie k neoptimálnemu mletiu) a káva mi chutila.
Inak zvažoval som aj Lelit (Grace), ale Gaggia nakoniec vyhrala jednoduchosťou a robustnosťou (nemá sa na nej veľmi čo pokaziť) aj dostupnosťou (Lelit bol za slušné peniaze z Nemecka, u nás veľmi nie). Gaggia Classic mi zatiaľ vyhovuje, rezervoár je nesmradľavý už od začiatku, hladina vody dobre viditeľná, dolievanie "na pohodu" cez dekel na vrchu, páka ide založiť aj vybrať jednou rukou a stroj pritom nikde necestuje a ovládacie tlačítka je radosť používať, tak pekne cvakajú...